De la Targ la Crama!

Postat de Bucataras Medi in Cu de toate pe 21 Dec 2014, 18:29

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Nu puteau trece sarbatorile de iarna fara sa vizitez si eu un targ de Craciun.Imi doresc sa ajung sa vad targul de Craciun de la Viena dar cum pana acuma nu s-a intamplat mi-am zis sa fac strigare si sa pornesc la drum spre targurile noastre din Bucuresti.Si am pornit cu Buni si Nico.Am fost la Targul din Piata Unirii unde este amplasat un cort in interiorul caruia un numar foarte mic de expozanti fac reclama produselor.Pe cat de putini expozanti pe atat de putini vizitatori......pfffff......dezamagire totala!!!Nu tu miros de scortisoara, nu tu miros de cetina, de cozonac cald,de turta dulce,nu tu colindatori,nu tuproduse traditionale si nici macar pe Mos Craciun nu l-am vazut!!!In schimb la intrare sfaraia gratarul cu mici ,fripturi si alte cele!Am facut cateva poze, ne-am salutat cu Moghazehi Mehrzad si......eu am zis.....mie imi este foame.....m-a urmat Buni care a zis la fel.Atunci hai sa mergem sa mancam dupa care dam o raita si pe la Targul de Craciun de la Universiatate.

Zis si facut........am tintit Crama Dunarea pe care Nico ne-a recomandat-o. Crama Dunarea este un restaurant - muzeu ale caror porti s-au deschis nu de multa vreme. Specificul restaurantului este unul traditional.

Ne-a placut tare mult aici......foarte frumos amenajat (din pacate nu am poze ), personal foarte dragut si amabil iar mancarea este clar pe gustul meu.

L-am cunoscut aici pe Chef Bucse , o persoana deosebita cu care am baut o cafea vorbita cam vreo 3 ore.....hihihi.Chef Bucse ne-a facut cunostiinta cu Radu Zarnescu (pe care sunt convinsa ca il stiti si voi)cel care s-a ocupat de felul in care arata acest restaurant....si va rog sa ma credeti , noi cu siguranta v-om reveni.

Dar sa va spun cu ce ne-am incantat papilele gustative.....Buni a savurat o pulpa de rata in untura cu garnitura de varza calita,Nico o tochitura cu mamaliguta si smantana iar eu un papricas cu mamaliguta si smantana.Desertul a fost BESTIAL......stiti ca eu sunt fan papanasi si pe unde ma duc hop cu o portie ....va rog sa ma credet ca papanasi mai buni ca aici eu nu am mancat pana acuma.Ce trebuie sa va spun este faptul ca erau fierti si nu prajiti.

Si nici nu stiu cum a trecut timpul ca in momentul in care ne-am uitat la ceas nu ne venea sa credem ca este ora 19 si ca afarase lasase intunericul.Iar la ora aia am renuntat sa mai mergem sa vedem si Targul de la Universitate asa ca fiecare ne-am indreptat frumos catre casele noastre.

Comentarii (10)

21.12.2014, 22:45

luuuuuuuuuuuunga Buni

22.12.2014, 18:00

Dragelor a fost minunat, cam slab la targ dar ne-am revansat la crama. Daca iti vin invitati de peste mari si tari nu rata si duceti acolo sa vada acel local. Inca se mai implementeaza idei si meniuri, inca se mai gandesc la inedit combinatie intre citadin si traditional cu idei care mai de care mai interesante. Ceea ce mi-a placut foarte tare sunt cele doua cuptoare de lemne in care chiar se prepara mancarea si de asemeni au in meniu Sabia gigant in jur de 1,5 kilograme. Asa ca data viitoare cine vrea sa ne insoteasca sunteti bineveniti, aproximativ 10 persoane mananca din aceast preparat. Merci mult Medi ca ai avut timp tu sa scrii, va multumesc atat tie cat si lui Buni ca ati foste prezente si am petrecut inca un week-end minunat impreuna. De asemeni multumim Chef Bucsa pentru amabilitate, iar domnului Zarnescu, felicitari pentru ce ati realizat.

22.12.2014, 18:02

Am uitat preparatele incercate de noi au fost dementiale si evident ca de abia astept sa revin la Crama Dunarea.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!