Despre Lamai

Postat de ella 87 in Tipsuri pe 28 Noi 2012, 11:53

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Despre Lamai

     Lămâiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, de la 5 la 10 m înălțime, considerat veșnic verde. Prima cultivare de lămâi în Europa a început în Genova, în mijlocul secolului XV [19].     

    Mai târziu a fost introdus în America în 1493, atunci când Cristofor Columb a adus semințe de lămâie în Hispaniola de-a lungul călătoriilor sale. 


   Vitamina C din lamaie, ajuta pielea sa fie stralucitoare si omoara bacteriile care cauzeaza acneea. In paharul de apa putin calduta, baut pe stomacul gol cum te trezesti, stoarce o lamaie, ajuta sistemul digestiv, elimina toxinele, stimuleaza metabolismul si creste senzatia de satietate, ajutandu-te sa mananci mai putin si, in felul acesta, sa slabesti.

   Este benefica pentru organism ajutand si in marea problema cu cancerul,această plantă este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile.

  Aceasta informatie provine de la unul din cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care afirmă că după mai mult de 20 de încercări efectuate în laborator după 1970, ea distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, înţelegând aici cel de colon, de sân, de prostată, de plamâni, de pancreas…

  Cele mai bune lamai sunt cele care au coaja neteda, uleioasa si sunt grele cand le tii in mana indiferent de marime. Lamaia, cateva sfaturi practice:

  • toarna sucul de la o lamaie in zona fregventata de furnici, acesta le alunga
  • incalzeste un bol cu apa si felii de lamaie in cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde pana la un minut, apoi sterge cuptorul pe dinauntru
  • pastrarea unei jumatati de lamaie in frigider va ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute 
  • un amestec de 2linguri de ulei de masline sau de gatit si suc de lamaie este foarte bun pentru lustruirea mobilei
  • sucul de lamaie poate fi pastrat inghetat pentru o folosire ulterioara

    Lamaia mai poate fi folosita si pentru decorarea mesei intro vaza transparenta in forma de cilindru, alaturi si de cateva limete, ca planta decorativa, in bucatarie pentru indepartarea mirosurilor,curatare, putem folosi tot fructul pentru gatit atat pulpa,sucul, coaja, ajuta la vindecarea bolilor, detoxifierea organismului, curata obiectele din piele, etc...

   Cele mai mari plantatii de lamai se afla in Sicilia, Crimeea, Africa de sud, Brazilia, California si Florida.

   Am citit mai multe articole atat pe net cat si in reviste, am ales lamaia deoarece o folosesc zic eu foarte des, imi place gustul, mirosul si textura ei, imi place culoarea parca iti ofera buna dispozitie. Poti scrie la nesfarsit despre acest fruct si beneficiile lui, aleg lamaia cand sunt racita, cand fac prajituri,cand am mirosuri in frigider, cand vreau sa beau ceva racoritor si in cosmetica, 

  Sunt adepta zic eu produselor bio, leacurilor babesti cum se spune in popor deoarece nu au ce rau sa-ti faca. Sper ca nu v-am plictisit cu lucruri pe care le stiti deja, dar va impartasesc lucruri pe care le folosesc si le-am citit.

 "Când soarta îţi dă o lămâie, fă din ea o limonadă. " Dale Caragiale

    

   

  (sursa imaginii din mijloc google) 

Comentarii (1)

28.11.2012, 11:59

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!