Despre neamuri si neam-prostie

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 7 Mai 2013, 14:42

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Toate popoarele mari  , toate neamurile care au ramas in istorie si  cele ce dainuie inca au avut chiar de la nasterea lor un  sistem de valori bine pus la punct  , acceptat si cunoscut de marea majoritate a membrilor societatilor respective .Toate normele de conduita ce au dainuit cu efecte pozitive asupra bunului mers al societatii au izvorat din insasi fibra morala a acelor popoare , au fost acte constient   asumate  si benevole . Numai cei tarati genetic  sau cei indaratnici au nevoie de mijloace de coercitiune  in astfel de societati iar cei ce sunt desemnati sa aplice acele metode coercitive nu se afla niciodata in opozitie cu opinia majoritatii cetatenilor si nici nu au in sange gena fentarii legilor .

Numai astfel se poate crea un model social viabil , prietenos cu cei ce genereaza valori materiale si spirituale , doar intr-un astfel de mediu educatia nu se face cu parul . Nesimtitii , cei lipsiti de caracter , cei rapaci sunt vaduviti genetic de senzorii ce i-ar putea determina sa faca alegerile corecte si nu-i poti pune la punct cu vorba buna , pentru ca nu o pot intelege sau te iau de prost .Ce reactie sa ai in fata neam-prostiei  ? Daca reactionezi cu aceeasi masura risti sa intri in troaca in care porcii se simt de minune , numai tu ramai cu stomacul intors pe dos .In absenta unor reguli respectate de majoritatea romanilor si in lipsa unor  autoritati capabile sa faca ordine , sa vegheze la respectarea normelor de conduita , nu ne raman decat trei cai : compromisul , exilul in tari civilizate si autoexilul in propria carapace , caci de multe ori nici macar toti membrii familiei nu se supun acelorasi norme de conduita .

Cum poti sa explici celor ce isi conduc viata dupa principiul profitului cu orice pret , cum le poti explica diferenta dintre un drept moral si unul legal ? Cum ii poti face sa inteleaga , de pilda , ca locul de veci al parintilor , al stramosilor nu se vinde si nu se cumpara  pentru ca un asemenea loc este de fapt pamant sfant  , pentru el  nu ar trebui sa se plateasca taxe si impozite  , caci nu poti considera  un loc de veci din Fetesti  mai ”ieftin” decat un loc de veci din Bucuresti  ? Cum le poti explica ce datorii morale sunt in astfel de situatii , pot intelege ei ca drepturile rezulta din asumarea unor obligatii  , iar cei ce nu si-au indeplinit datoria sfanta  nu mai pot emite pretentii ? De ce credeti ca romanii au ajuns nisip imprastiat in toata lumea ? Pentru ca nu am fost in stare sa ne  facem datoria fata de stramosi ,fata de pamantul ce ne-a dat viata si fata de tara pe care am primit-o mostenire de la inaintasi !

Cum poti ajunge la un numitor comun , cum poti sa faci o educatie antineam-prostie celor infestati  ce genereaza comportamente toxice  social , iar rezultatele se vad in calitatea vietii de zi cu zi ?!Din aceasta cauza in Romania sunt mai greu de suportat grijile vietii , saracia si multi dintre cei ce au emigrat au facut-o din cauza neam-prostiei . Cei ce au in sange normele morale despre care v-am vorbit ajung sa caute solutii individuale la probleme colective . Parasirea tarii este o solutie aleasa  de cele mai multe ori pentru a salva viitorul copiilor . Intr-o tara in care  escrocii traiesc mai bine decat cei ce muncesc , caracterul , bunul-simt , profesionalismul , cinstea , devotamentul fata de familie si de valorile morale  sunt piedici , impostura fiind cea mai sigura cale de a ajunge in pozitia dorita .

Cum credeti ca puteti schimba un  monstru care a facut atat de multe nemernicii celui caruia ii datoreaza  pana si libertatea  sotului mult prea descurcaret pentru anii comunismului  ? Ce ati face  daca ati fi fiul celui aflat  pe ultimul drum  si sora celui decedat , repudiata din cauza prea multelor jigodisme , ar cere sa-si ia ramas bun de la cel ce nu mai suporta sa o mai vada si care lasase cu limba de moarte sa nu li se deschida poarta celor ce isi batusera joc de prea bunul lui suflet ?

Eu , pentru ca nu mi-a spus mie nimic tata , am ales calea impacarii , permitand sa imi intre in casa chiar si cei ce ne-au facut mult rau .

Aceasta matusa sinistra , dupa ce a varsat cateva lacrimi la capataiul tatalui meu , a inceput sa ma barfeasca in soapta ( stie ca sunt surd )  apoi ,   cand a vazut locul de veci al familiei  , obtinut cu eforturi de tatal meu  si-a revendicat  “dreptul “ de a fi ingropata alaturi de parintii pentru care nu a facut niciun parastas  !!!

Ce ati face daca o  verisoara   , pe care o vedeti ca pe sora ce nu v-a fost data de soarta , v-ar plange pe umar langa mormantul familiei , v-ar spune ca nu mai are mult de trait si v-ar cere sa o ingropati impreuna cu bunicii ?

Cum v-ati simti daca in Vinerea Mare v-ar intra in casa din nou si v-ar anunta ca a facut toate demersurile , mai putin cele ce tin de respectarea normelor de conduita  , unele obligatorii din respect macar fata de ramasitele bunicilor ? Cum ati reactiona daca v-ar cere sa-i faceti parastase  sub amenintarea blestemului ?

Ce ati zice daca sotul celei ce plange ca va muri  , ar spune  ca nu este bolnava ? I-ati mai conduce pe astfel de musafiri nepoftiti  pana la masina ce valoreaza mai mult decat singura  casa pe care o aveti  , spre deosebire de cei batuti de soarta cu  casa la munte , vila in Bucuresti si concedii  exotice ?

Si nu in ultimul rand , ce i-ati spune celui scapat de puscarie de catre tatal dumneavoastra , care va intra in casa sub pretextul ca vrea sa vada mormantul bunicilor si al tatalui dumneavoastra ( de fapt  sa-l evalueze) si va spune ca a avut grija de casa in care locuiti , desi stiti ca doar a profitat ?

Credeti ca  astfel de candele stinse mai pot fi aprinse cu flacara credintei  sau a bunului simt ? Eu am refuzat sa ma bat pentru un loc de veci , considerand  astfel de personaje monstruoase  cele mai bune dovezi in fata Lui Dumnezeu cum ca tatal meu ateu  nu merita sa ajunga in Iad .

Refuz sa arunc cu pietre , caci am acelasi sange si ma tem ca si al meu este la fel de stricat ! Nici macar nu le-am spus ca spera degeaba sa aiba postum  linistea sufleteasca de care s-au bucurat bunicii si parintii mei … Sufletele murdare nu se pot curati deranjand somnul de veci al celor pe care nu au stiut sa-i  pretuiasca  nici macar dupa moarte .

Nu ma cert , nu revendic nimic , imi cer doar dreptul la autoexil !

 

Post Scriptum 

La putina vreme dupa ce mi-am descarcat amarul pe acest site , am aflat ca astazi , in a treia zi de Pasti , mormantul bunicilor mei a fost deja deschis , fara sa fie anuntata mama mea ce dorea sa vegheze ca ramasitele buniclor mei sa aiba parte de respect , iar muncitorii sa nu distruga si mormantul inca proaspat al tatalui meu , pentru a o pune in fata faptului implinit ...

Mi-am incalcat promisiunea de a nu mai publica pana nu voi fi intr-un alt loc de munca,  din dorinta de a nu trece si altii prin experienta noastra .

 

Comentarii (3)

08.05.2013, 02:20

Imi pare extrem de rau...sunt consternata de ce se mai poate intampla la noi in tara...si da "Parasirea tarii este o solutie aleasa de cele mai multe ori pentru a salva viitorul copiilor . Intr-o tara in care escrocii traiesc mai bine decat cei ce muncesc , caracterul , bunul-simt , profesionalismul , cinstea , devotamentul fata de familie si de valorile morale sunt piedici , impostura fiind cea mai sigura cale de a ajunge in pozitia dorita ."

19.01.2014, 18:43

Multumesc pentru compasiune , Corinuta!

19.01.2014, 18:43

Va multumesc pentru efortul facut!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!