Dr. Mihaela Bilic: Cum sa mancam de Pasti

Postat de Bucataras in Dieta pe 14 Apr 2011, 09:22

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Revista Ciao a publicat in ultimul numar citeva sfaturi ale nutritionistului Mihaela Bilic referitoare la masa de Pasti

 Mielul: cind alegeti carnea de miel cumparati pe cit posibil bucati slabe, in general pulpa. Este o carne relativ slaba deoarece mielul sacrificat este tinar.

1 portie de friptura de miel 200 gr (cit o palma) = 250 calorii

 Ciorba de miel: este o alta alternativa sanatoasa de pregatire a carnii, bine acrita cu bors (bogat in vitamina B). Conditie: dupa ce se raceste ciorba in oala aruncati grasimea ca se stringe deasupra!

1 portie de bors de miel= 100 calorii

 Drobul: se prepara din organele mielului, fierte si tocate, la care se adauga multe verdeturi, oua, putina smintina si se da la cuptor. Are un continut caloric redus si poate constitui aperitivul perfect

1 portie de drob = 80 calorii

 Stufatul: este un alt mod sanatos de a gati mielul, cu conditia sa fiti zgirciti cu sticla de ulei.

1 portie de stufat = 300 calorii

 Sarmalele: nu au ce cauta pe masa de Pasti

 Cozonacul si pasca: o felie pe zi!

1 felie de cozonac = 180 calorii

 Oul fiert: este un aliment hipocaloric, deci nu de la el ne vom ingrasa de Pasti. Nu l consumati cu maioneza, alegeti mustarul. Oul are proprietatea de a ajuta la digestie, deoarece contracta vezica biliara. Pentru cei care au probleme cu colesterolul, evitati sa consumati mai mult de 2 oua pe zi!

 1 ou fiert = 80 calorii

 Alcoolul: alegeti vinul, are continut slab caloric, dar nu mai mult de un pahar la masa!

 1 pahar de vin sec = 80 calorii

 Mai multe sfaturi gasiti cumparind revista Ciao!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

14.04.2011, 21:06

bun articol...dar miel nu mananc,oua nu mananc...daca manc pui la tava,ciorba de pui,foarte putin drob,oare e mai bine? dar miel nu categoric

Lau

Lau
15.04.2011, 11:02

bun articol la fel ca rocsi nu mananc miel .felicitari

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!