DUKAN - Dieta sau un stil de viata?

Postat de LadyCrs in Dieta pe 17 Mai 2013, 15:00

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
DUKAN - Dieta sau un stil de viata?

Dragii mei, la sugestia unui om drag voua m-am hotarat sa va scriu povestea mea in ceea ce priveste "Regimul Dukan". Tin sa specific inca de la inceput ca voi povesti strict experienta mea si a altor cunoscuti, fara a folosi cuvinte pompoase sau a copia texte lungi despre acest regim de pe diverse pagini de internet.

Unde am auzit eu de acest regim? Citeam deseori titluri care includeau numele asta de "Dieta Dukan", dadeam click pe pagina citeam printre randuri si inchideam. Intr-o zi vine sora mea acasa si imi povesteste despre seful ei ca a slabit 8 kg intr-o saptamana....si ca s-a apucat si sotia lui si tin impreuna o dieta. Zic bun...ce dieta? Dukan, dukan, dukan...ce tot e cu Dukanul asta? Pana nu am vazut cu ochii mei nu am crezut. Si de atunci am zis gata! De luni ne apucam si noi! (Voi face o paranteza aici: nu am fost o persoana exagerat de rotunjoara, dar nici slabuta! Toata lupta asta a mea cu kg a inceput de prin clasa a 9-a ...cand aveam 80 de kg la 1,75 m. In perioada aia am slabit, cum nu mai stiu dar am reusit sa ajung la 73 si cam asta era greutatatea la care stagnam....rar ajungeam la 70, dar dupa puneam inapoi iar 2-3 kg si sa zic ca facand o medie eram situata la 72).

A trecut timpul si am hotarat sa fac niste schimbari in viata mea in ceea ce priveste stilul meu de viata. De un an de zile miscarea a devenit sfanta pentru mine: aerobic, kangoo, jogging, plimbari lungi, zumba...orice inseamna miscare. Am inceput intens primele luni aproape zi de zi mergeam cate 2 ore, apoi am mai redus la minim de 3 ori pe saptamana.( bineinteles mai exista situatii cand trece o saptamana in care nu ajung pentru ca ori nu am avut timp, ori poate nu am avut bani de abonament imediat cum mi-a expirat, ori am fost plecata din localitate etc). Trecusera 5-6-7 luni de cand tot faceam miscare si eu nu dadusem niciun gram macar jos la cantar, ba uneori dupa 2 ore de aerobic chiar se intampla sa am mai mult cu 500 de g ( aici a intervenit instructoarea si m-a sfatuit sa nu ma mai iau dupa kg , ci sa ma masor in cm). Dar mie tot nu mi se parea normal ca nici macar un gram nu disparea. Regim alimentar nu tineam, insa nu mancam prajeli , in ulei sau mai stiu eu ce...cu mancarea nu m-am omorat niciodata, problema mea erau chestiile alea dulci si siropoase...si ce bune mai sunt la miez de noapte ...in mintea mea era: "eee ce-are daca mananc acum o ciocolata, ma duc maine la sala si o dau jos" :)))

 

Cred ca toate fetele avem o perioada in viata cand nu trecem prin lupta asta cu kg...sau daca nu inseamna ca sunteti norocoase! Atunci cand nu esti multumit de tine te afecteaza foarte mult in activitatile tale zilnice si in relatiile cu cei din jur...si da...la un moment dat te inchizi in tine si iti pierzi increderea.

Si iata ca a venit ziua de 22.04.2013- cantarul arata ca am 70 de kg.  Am citit pe internet in ce consta acest regim si am retinut urmatoarele: are 4 faze: 1.Atac; 2.Croaziera; 3.Consolidare; 4.Stabilizarea definitiva.

  • In prima faza, cea de atac...eu am tinut-o doar  4 zile pentru ca m-am incadrat in categoria celor care vor sa piarda mai putin de 10 kg. Nu o sa va insir alimentele permise , nepermise pentru ca informatiile astea le gasiti peste tot pe internet ( o sa va atasez un link unde puteti citi tot ce va intereseaza ca la carte :  http://dietadukan.ro/regimul/etapa-1-atac ). Intr-o agenda imi notez zi de zi ce mananc; o sa dau cateva exemple din ce am mancat eu in aceste 4 zile, obligatoriu zi de cate o lingura de tarate de ovaz cu putin iaurt degresat (ajusta la digestie).

Ziua 1 : piept de pui la gratar+peste la gratar+o lingura de tarate de ovaz cu putin iaurt degresat ( un lucru bun este ca mananci pana te saturi atata timp cat mananci alimentele permise si anume: oua, carne, branza degresata, iaurt degresat );

Ziua 2: omleta+iaurt degresat+piept de pui la gratar+cola light+o cafea indulcita cu indulcitor+iairt cu tarate de ovaz

Ziua 3: 2 oua fierte+ piept de pui la gratar+3 feliute de pastrama+ficatel la dry cooker+iaurt cu tarate de ovaz

Ziua 4: 2 oua fierte+ iaurt degresat cu tarate de ovaz+ piept de pui la gratar+2 felii de sunca presata+ 2 ficatei

 

  • Urmeaza faza a 2-a , la care inca ma aflu, cea de croaziera. Pe scurt: am mancat toate alimentele permise in prima faza; dupa o zi putem adauga legumele, o zi Proteine+Legumenu, o zi Proteine , o zi PL, o zi P si tot asa pana ajungrm la kg dorite! Orice leguma mananc in afara de cartof, orez, fasole, linte. Crestem doza de tarate de ovaz la 2 linguri pe zi; am introdus si fructele goji. Mai multe detalii aici: http://dietadukan.ro/regimul/etapa-2-croaziera. Cam asa arata jurnalul meu pentru faza a doua:

Ziua 5: salata verde cu rosii, castraveti, ceapa, ridiche+piept de pui la gratar+ o cutie de pepsi light+ branza degresata

Ziua 6: pizza Dukan+ supa de peste+pulpa de pui+ un iaurt

Ziua 7: un copanel+ un ness + o cola light + o briosa din tarate + peste

Ziua 8: un ness+ omleta cu ardei+ doi biscuiti din tarate + salata de varza+ chec aperitiv dukan

Ziua 14: sarmale+chec Dukan+ cola light

Ziua 16:oua faramate+ piept+ salata+iaurt degresat

Si tot asa....Eu ma aflu in a 26-a zi...mai exact mai am 2 zile si fac 4 saptamani de cand il tin.

Ati vazut acolo cola 0, cola light, pepsi light...da il consum pentru ca este permis! As zice ca e un minus pentru mine ca il evitam inainte insa simt nevoia de dulce uneori si beau! La mine pe pagina sunt postate diverse retete nu numai de mancare , ci si de dulciuri, pentru ca da....avem voie si dulciuri! Alimentele care sunt tolerate si pe care le folosesc in prepararea dulciurilor sunt: taratele de grau, taratele de ovaz, lapte degresat partial, cacao degresata, gluten de grau, fructe goji, indulcitor lichid sau solid, branza quark, lapte 0,1 % grasime etc. Trebuie sa studiati putin exact ce este permis si ce nu pentru ca daca ma apuc sa insir acum ocup tot spatiul de pe bucataras! :)

Eu nu l-am tinut asa strict. Au fost zile ca de exemplu de Paste in care am mancat putina salata de boeuf; o alta zi, cum a fost azi in care am mancat o felie de cozonac :D; au fost zile in care am mancat o feliuta de cascaval; ce am introdus eu plus  incepand din a 19-a zi sa zic sunt batoanele fibrobar pe care le mananc mai mult ca imi plac si mie imi tin de dulce. Retete gasim pe internet o gramada pentru toti pofticiosii!

Eu nu il mai consider un regim, ci a intrat in ritmul vietii mele. Eu ma simt bine de cand il tin (de exemplu nu mai probleme legate de baloanre... un lucru din cauza caruia sufeream mult inainte); pot sta la masa cu persoane care mananc o felie din aia siropoasa si buna si dulce de ciocolata si nu mai poftesc cum faceam inainte :))) ( nu va faceti griji ca in ultima faza a regimului exista o zi pe saptamana in care este permis sa mananci ce vrei ...deci se stie ce voi face atunci: TORT DE CIOCOLATA sau INGHETATA CU MULTE CAPSUNI! :)).

  • Un minus al acestui regim care nu prea m-a convenit este ca nu sunt permisele fructele...decat abia din faza  a 3 a ...si atunci doar o portie pe zi. Un alt minus il constituie faptul ca se poate intampla la inceput sa aveti probleme de digestie si mai exact...apare constipatia (  asta e rolul taratelor, de a preveni problema asta); insa corpul se va obisnui la un moment dat! Pentru mai multe detalii citi aici va rog : http://dietadukan.ro/regimul/etapa-3-consolidare , pentru ca eu inca nu am ajuns la a 3-a...mai vreau sa tin a doua faza.

 

  • Sa nu uitam sa ne hidratam cu apa, ceaiuri!Cel putin 2 l pe zi! Eu cam sar 4 l lejer de lichide pe zi de cand ma stiu :).

 

  • Si ultima faza, stabilizarea definitiva.....Ar trebui sa se incheie cu felicitari! De retinut aici ca JOIA intotdeauna se va manca doar proteine;  ca in 6 din 7 zile pe saptamana veti putea manca ce doriti! Da introduse usor usor , nu dam iama in prajituri si revenim la proastele obiceiuri! Eu mi-am propus sa imi aleg o zi pe saptamana in care sa mananc tot ce vreau eu!  Link-ul cu mai multe detalii despre aceasta faza: http://dietadukan.ro/regimul/etapa-4-stabilizare-definitiva ;

Cam asta este....Am convins-o si pe mama mea sa il tina...sunt foarte curioasa de rezultatele finale...deja tine de 3 zile si ea da jos cam 1 kg pe zi , dar asta din cauza ca la ea situatia este mai delicata ( oamenii mai grasunei automat vor da mai mult jos). O sa va tin la curent cu evolutia ei!

 

  • Daca aveti probleme de sanatate este recomandat un consult inainte....eu nu am facut lucrul asta ..pentru ca repet, nu am avut nicio problema...dar pot aparea stari de ameteala!
  • Sa nu uitam de miscare! Usor , usor....tiptil tiptil...o tura de scari, o tura de bloc , mai o alergare usoara , mai un dans prin casa cu sotul/sotia...si VOINTA si SPRIJIN din partea celor din jur pentru ca se poate!
  • Prima saptamana este mai grea...insa va garantez ca o sa va obisnuiti si nici nu o sa mai considerati ca urmati un regim, or sa vina toate de la sine!
  • O sa va scriu asa in mare si o lista cu preturi si locuri de unde putem cumapra alimentele: tarate de ovaz - 5,5 -6,5 ron (plafar, real, carffour); indulcitor solid - 10-15 ron (plafar, real, carffour, kaufland); indulcitor lichid- 7-10 ron; gluten de grau - 6,5 ron(plafar); laptele praf partial degresat - 20, 00 ron o punga de 900 de g ( eu am gasit la magazinul LA DOI PASI...degresata total am inteles ca pe internet se poate comanda); branza quark - 5 ron (hipermarketuri); laptele degresat - 3,5 ron; cacao degresata - 3 ron ( dar am vazut si la preturi mai maricele de 15 ron); fructe goji - 20 ron pungulita pe care o iau din Real de obicei; amidon din porumb Dr.Oetkr - pana in 10 ron;

 

  • Aaaaaa era sa uit? Nu am specificat cate kg am pierdut dupa aproape 4 saptamani...De la 70....azi m-am cantarit si am ajuns la 64,6 kg (cu tot cu felia de cozonac mancata azi :)) )

 

 

  • O sa inchei prin a spune ca lucrul asta il fac pentru mine, nu pentru X, nu pentru Y...ci pentru ca asta mi-am dorit eu pentru mine! Important e ca noi sa fim fericiti in pielea noastra, sa ne iubim! Si sa nu uitam un lucru....CORPUL IL PUTEM  MODELA ORICAND...INSA CARACTERUL NU!

 

PS: Sper ca nu am mancat prea multe litere...fac ce fac tot la mancat ajung :))))! Sper ca m-am facut inteleasa cat de cat...si va mai tin la curent cu evolutia mamei mele ca la ea este o situatie mai delicata!

Si bineinteles...vor mai urma retete delicioase pentru Dukănicii noștri ce ne vizitează pe Bucătăraș și care sunt interesați să se "dukanizeze"! :))) Stiu ca aici sunt oameni de calitate care stiu cand se glumeste si cand nu...si sunt convinsa cu imaginea pe care am ales-o va va amuza!

 

Comentarii (8)

23.06.2013, 15:24

M-ati innebunit cu reteta asta ! Atata lume cu care am vorbit si au rezultate uimitoare....
Sa imi mai revin dupa spitalizare si...ma apuc si eu dupa ce vin de la Alba Iulia......
Multumesc LadyCrs Mi-ar place sa-mi spui ce a mai mancat mami-tau in cele 10 zile de atac. Dar fara peste ca eu nu-l pot manca ! Eventual cateva felii de somon afumat sau conserva de ton cu lamaie....

23.06.2013, 16:34

Eu sunt in stabilizare de un an ! Dar viata mea acum e 90% Dukan si chiar imi place! Am slabit 20 de kg . in 7 luni!

13.07.2013, 23:21

Dr. Dukan Dieta a fost considerată ca fiind "riscanta" de către unii experți în endocrinologie și de nutriție și, în unele cazuri, a fost descrisa ca fiind neștiințifică.Din ordinul Medicilor din Ile de France (regiunea Paris) a decis, printr-o decizie cunoscuta, marti, ca Dukan a"trădat încrederea pacientului său și a pus în pericol", cu referire la o femeie care la dat in judecata in 2012 pentru "infracțiuni împotriva regulilor de conduită profesională. "Dukan, incepe pedeapsa lui 1 octombrie 2013 si , trebuie să compenseze de asemenea,cu 6000€ ,toate persoanele,afectate după cum a raportat in ziarul italian Il Corriere della Serra,,Nutritionist francez Pierre Dukan, cunoscut dieta de slăbire care îi poartă numele, a fost suspendat de la practica,de medicina pentru prescriere , neautorizate și pentru că a mințit în legătură cu tratamentul.Am vazut multe reportaje cu persoane care au facut aceasta dieta,la unii a mers la altii nu,altii au ajuns la spital cu boli de rinichi,ficat,si medicii au spus ca dupa un anumit termen esti un caz fericit sa nu dezvolti un cancer.Am cartea de 2 ani si mie teama sa fac aceasta dieta.Ma bucur sa aud ca merge bine.Va doresc succes

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]