Identitatea

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 27 Ian 2013 | 2312 vizualizari

Comentarii (24)

27.01.2013, 07:02

Buna dimineata Parinte !!!O Duminica frumoasa va doresc!!!
In ce priveste identitatea ,fiecare face cum considera.
Nu are de ce sa ne fie rusine de ceeia ce suntem sau cine suntem.Asa cum spune-ti pe oameni putem sa-i pacalim dar pe Dumnezeu niciodata.

27.01.2013, 08:41

Buna dimineata Padre!
Tare mult imi place acest articol!
Mereu am spus ca cel mai mult in privinta oamenilor ma deranjaza falsitatea.......

27.01.2013, 09:33

Ne ghidam dupa niste valori straine de sufletul nostru .Asa a fost in mai toata istoria noastra si din aceasta cauza suntem intr-o eterna deriva iar cele mai inzestrate elemente ale neamului nostru sfarsesc prin a se inrola in osti straine , emigrand , sau arzand in tara ca o flacara fara sa reuseasca sa-si atinga maximul de potential .
P.S.
Mi-am spus Mutulica pentru a nu se crede ca vreau sa acced la vreo functie , scarbit fiind de aproape tot ce ma-nconjoara , constient de propriile limite si de faptul ca nu exista lideri buni in absenta unei majoritati de o valoare egala sau apropiata cu a celui aflat in mod vremelnic in fruntea maselor .
Nu toti romani pot , sunt convins ca multi nici nu vor , asa ca eu spun ca nu ar trebui sa avem toti dreptul la vot , nu ar trebui sa ne putem alege presedintele sau liderii importanti (senatori , deputati ) pentru ca nu avem cunostintele necesare acestui gest .Noi , cei simpli si corecti ( desemnati cu drept de vot doar daca respectam niste norme morale si legale) , ar trebui sa putem alege in mod direct doar primarul .Nu oricine ar trebui sa candideze , criteriile ar trebui sa fie foarte stricte , oamenii dornici sa ne conduca ar trebui sa fie verificati la sange de catre parinti duhovnici recunoscuti ca avand har si de catre psihologi (in care eu am putina incredere dar avem si atei cu drept de vot ) . Alesii nostri ar trebui sa incheie un contract cu clauze penale si materiale .
Ce se intampla daca nu se tin de cuvant acum : le batem obrazul iar ei pleaca umiliti Hawaii ?
Cei care nu-si respecta cuvantul dat ar trebui sa aiba interdictie de a mai detine vreo functie publica .Demonstrand ca au sangele stricat , e clar ca nici urmasii nu vor mai avea dreptul de a candida la vreo functie publica sau administrativa , cel putin pentru trei generatii .Hai ca am inceput sa visez iar altii vor spune ca delirez .
Cine ar mai candida , daca nu vor mai putea sa fure sau nu va mai scapa nimeni nepedepsit ?
Raspund eu : cei care merita !Dar cine vor fi cei in stare sa impuna una semenea sistem .Am un coleg si ca el sunt enorm de multi , care si-a batut joc de mine ani de zile si mi-a spus ca sunt nebun .L-am intrebat daca ar spune acelasi lucru si cu martori : mi-a spus ca el nu-i prost ca mine ( eu plec din compartimentul de tren cand intra nevasta-sa in mod voit pentru a ma pune in miscare sau a ma determina sa-i spun cateva vorbe de dulce in prezenta martorilor cu care acum ma ameninta ) . Sangele multor romani e stricat si nu mai avem ce le face ! Trebuie sa avem taria de caracter sa facem alegeri dure dar avem de ales intre a muri cu totii sau a scapa doar cei care merita .Te rog sa-mi scuzi grafomania . Daca ar citi scursorile , ar spune:" Ce prostii .Doar hotia te duce in varful societatii romanesti !"
Pana cand ? Pana totul tandari va fi ?

27.01.2013, 09:34

Buna dimineata! Cand deschid dimineata PC intai caut articolul tau(m-ai invatat cu narav).Tot ce scrii imi umple sufletul

27.01.2013, 10:15

buna dimineata! Padre, stii cum se spune:"pe net esti cine vrei tu sa fi", dar, pana la urma, nu poti fugi de tine insuti!si te descoperi singur..inainte sa te dibuiasca si altii

27.01.2013, 10:31

Buna dimineata Padre!
Frumos ca de obicei!

27.01.2013, 11:02

Mulţumesc frumos Buni Cât am să pot, cum ştiu, dar cu mare drag, am să tot postez.

27.01.2013, 11:06

Ştiu Delia, ştiu. Dar vezi tu, sunt oameni (mulţi chiar)care se dau prieteni fără a face vreo dezvăluire cu privire la identitatea lor. Îm genereal îmi place să ştiu cu cine stau de vorbă. Eu sunt deschis, iar asta s-a văzut, pentru că mi-am afişat identitatea, păoze personale ori cu familia. Nu am de ce să mă feresc de oameni pentru că ştiu că e Dumnezeu deasupra care ştie tot.
Neaţa bună

27.01.2013, 11:07

Neaţa bună Meri Ştiu cum e, ştiu ce zici. Eu, cum spuneam mai sus, sunt un om deschis. Nu ascund cine sunt, asta chiar dacă de multe ori am de suferit din asta.

27.01.2013, 11:09

Probabil că aşa se spune Diana. Dar vezi tu, chiar dacă uneori am întâmpinat şi probleme pentru că sunt preot (pe net zic) de cele mai multe ori, de foarte multe ori am întâlnit oameni care mi-au cerut un sfat, oameni cu care ulterior m-am întâlnit şi în viaţa reală. De mine nu mă pot ascunde; şi nici de oameni nu vreau să mă feresc.
Neaţa bună

27.01.2013, 11:10

Mulţumesc frumos Vladimir! Neaţa bună

27.01.2013, 11:15

Costel, indiferent cât de mult ai scrie, să ştii că citesc, citesc tot. Numai că înn problemele politice nu am cuvânt de spus, nu pulic. Politica pentru mine este o chestiune pe care nu o discut nici măcar cu soţia. Iar asta pentru că a fi suporter politic pentru mine este egal cu a fi suporterul unei echipe de fotbal. Iar în astfel de situaţii trebuie să strigi ori "hai" ori "huoo", lucruri care nu mă caracterizează. Slavă Domnului am o cruce de dus, a preoţiei, care deşi e frumoasă, e foarte grea, că lucrezi cu omul, cu mintea şi mai ales sufletul lui.

27.01.2013, 11:53

Buna dimineata,Padre! Mult adevar graiesti prin articolele tale.Sunt multi care isi ascund identitatea si trebuie sa recunosc ca si eu am facut-o prin liceu,atunci cand mi-am creat id-ul de messenger.Am ramas insa cu aceeasi adresa de yahoo doar pentru ca ma stiu prea multi cu adresa aceea.

27.01.2013, 12:00

Geanina, neştiinţa (pe care am avut-o şi eu la începutul meu pe internet) nu e totuna cu voinţa cea rea. Numai că în momentul în care începi să socializezi, când ceilalţi îţi descoperă (măcar şi parţial) părţi din viaţa lor, măcar cum arăţi şi cum te cheamă mi se pare normal să ştie cei cu care vorbeşti.
Neaţa bună Şi mulţumesc pentru aprtecieri

27.01.2013, 21:44

Din nou ceva care sa ne dea de gandit, sa facem o incursiune in viata noastra si sa ne punem intrebari.
Multumesc!
O seara buna parinte!

27.01.2013, 21:53

Mulţumesc frumos Mihaela Eu spun ce cred, ce simt fără a mă ascunde de cineva, de ceva. Îmi asum identitatea şi acţiunile atât în real cât şi în virtual.
Seară minunată şi la casa voastră să fie

27.01.2013, 22:35

Padre...tu stii ca faci minuni cu oamenii? Multumesc.... atat am sa iti spun! Un multumesc din tot sufletul!

28.01.2013, 06:08

Mulţumesc frumos şi eu Ruxy Eu nu fac minuni, doar că am norocul să fiu înconjurat de oameni minunaţi, oameni în care lucrea Cel de sus

28.01.2013, 10:06

Articolul îmi aduce aminte de mitul lui Gyges. Interesant!

28.01.2013, 10:39

Ei Adriana, Platon avea metodele lui deosebite de a-şi face cunoscute concepţiile despre viaţă. Un inel ce aduce invizibilitatea ar fi la mare căutare în orice timp, ba şi unul de transformare în diverse lucruri. Tu eşti mai mică de vârtă, cu nişte ani în urmă era Rumburak, un personaj de poveste ce se îndrăgostise de Arabella. Şi pe acolo era un inel fermecat.
Altfel, identitatea, rămâne un subiect sensibil în lumea virtuală.
Neaţa bună

Teo

Teo
29.01.2013, 22:04

Ce frumos...!mi-ai intregit impresia despre lumea in care traim!ai vorbit atat de simplu despre identitate...,dar atat de profund...!as vrea sa intreb :''ce parere aveti despre cei care traiesc o viata dubla?'''

29.01.2013, 22:20

Ce sa zic eu?M-am regasit in gandurile multor persoane fata de care am avut sau am o afinitate deosebita.Toturi,intr-un context anume,am folosit pseudonimul "Unica",chiar asa si cred ca sunt,ca suntem.
Poate uneori as fi vrut sa seman cu alte persoane,in zadar,cred c-am ramas tot ....unica,cameleonica uneori dar tot eu

30.01.2013, 06:06

Mulţumesc frumos Teo pentru apreciere. Am să revin azi, după slujbă cu un comentariu despre viaţa dublă. Neaţa

30.01.2013, 06:08

Dia, unici suntem, e adevărat, atât prin ADN cât şi prin gândire. Ideea este ca unicitatea ori partea cameleonică din noi să nu deruteze pe cei din jur, să fie doar partea care dă un sens frumos, picant vieţii.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola