Inimi in zapada

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 4 Feb 2014, 08:57

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza
Inimi in zapada

Cum ar fi daca ti-ai saruta sotia usor absent si apoi ai pleca la cealalta fara sa te obosesti a te mai ascunde?…

Cum ar fi daca ai fi fericita sa fii sarutata din cand in cand, oricum , numai sa fii?…

Ce-ai face daca toata conceptia ta despre lume si viata , toata viziunea ta despre ce inseamna sa fii un om realizat , un om fericit, ar fi date peste cap?

Ai fost mereu pe primul loc,  ai facut tot ce a depins de tine ca sa ai un serviciu bun , un partener din lumea buna si o familie care da bine in poze, pentru care te invidiaza toti si toata aceasta imagine idilica este o mare minciuna!…

I-ai arata usa celui care te   tradeaza sau ti-ai inghiti lacrimile si ai zambi ? Si daca ai fi din nou  tradata , dar cu alta  si alta si alta ? Sau daca tradarea ar fi consecventa, iar tu ai deveni din partenerul oficial  a cincea roata la caruta, roata la care se apeleaza din cand in cand , de ochii lumii?

Daca nici macar nu ar mai contribui la cheltuielile familiei si ar veni pe fuga , cat sa-si sarute copilul si sa va certati putin?…Sau poate ca ai evita cearta, i-ai zambi larg si atat de des incat zambetul ar deveni o masca imposibil de dat jos .  l-ai primi intr-o dispozitie cat mai placuta , in timp ce el se uita grabit la ceas!…

Ce i-ai raspunde copilului tau la intrebarea :” -Tati de ce nu este acasa?”Ce i-ai raspunde celei mai bune prietene  care te apostrofeaza ca ai o garderoba invechita si ca ar fi cazul sa-ti faci un tratament cosmetic in concordanta cu imaginea oficiala a prosperitatii familiei tale?

Hai , zi-mi si mie , tu ce-ai face?

Ti-ai pastra inima undeva la rece, poate chiar invelita in zapada, ai strange din dinti, ti-ai tine respiratia pana cand ai putea din nou sa revii la viata printr-un transplant salvator !... Dar poate gheata sa pastreze inima fierbinte, gata sa pulseze din nou pentru cel ce-a uitat sa mai iubeasca?

Si daca tu ai fi doar un trecator grabit , obisnuit sa alergi prin zapada ? Te-ai opri sa culegi o inima din zapada  sau   le-ai calca nepasator ?Nu esti tu mama ranitilor si nici nu esti tu dator sa-i  intelegi pe toti cei ce-si compun o infatisare care ascunde durerea si realitatea imposibil de suportat!..

Sau  ce-ai zice daca zi de zi ar trebui sa minti pentru a compune un crampei de viata cu o aparenta de normalitate?...Nu ar deveni minciuna cel mai credibil adevar, caci un neadevar spus zilnic, cu convingere, capata un halou luminos care te convinge si pe tine?

 

Sunt atatea intrebari fara raspuns, atatea alte intrebari si dureri  nespuse  si un singur adevar la care ajungi calcand pe inimi in zapada…

 

Foto

Comentarii (24)

04.02.2014, 14:32

Sau , sa zicem ca esti patroana si vrei sa concediezi pe cineva. In loc sa-i spui :multumesc pentru serviciile tale,dar nu mai am nevoie de tine , preferi sa fii perversa si sa-i zici : stii , tie iti plac femeile ,d-aia te dau afara. Sau mai stiu eu ce alt motiv , care poate fi adevarat , dar fiind scos din context , nu mai are relevanta corecta.Nu-i corect sa pedepsesti un angajat pentru ca si-a batut joc, pentru ca a terorizat in fel si chip un coleg ,i-au fost incalcate drepturile , iar cei care au dat acest ordin sa se spele pe maini .Adica , seful e curat, a dat un ordin verbal, iar subalternii care l-au pus in aplicare sunt singurii vinovati.Repet, totul e o ipoteza , o plasmuire a imaginatiei mele, dar perfect plauzibila.Atunci cand il vad pe Gruia Stoica in arest, eu nu sunt pe deplin multumit, caci stiu ca un asemenea individ nu se putea imbogati decat cu acordul mai mult decat interesat al autoritatilor statului . Sa zicem(putin probabil) Stoica face puscarie , iar cei care l-au manipulat sunt neatinsi . Crezi ca justitia si-a facut datoria? Eu cred ca este doar vorba de o diversiune si nimic mai mult . Nu mi se pare corect sa pedepsim doar faptuitorii , pe cei care au pus in practica o anume idee, in timp ce autorii morali sa se bucure de viata lor superbogata.Si sa nu-i uitam pe ceicare mainpuleaza toate aceste fapte in interese meschine in totala discordanta cu fapta savarsita.

04.02.2014, 14:44

Deci ,va rog sa iesiti din contextul povestii mele si sa retineti ca eu am dorit sa se respecte principiile pe care le cred importante .Degeaba ma pedepsesti pentru ca am tulburat linistea publica ,daca nu pomenesti de faptul ca eu am fost slab de inger si la ordinele repetate ale unui sef am facut acest lucru.Infractiunea capata o alta incadrare, nu-mi micsoreaza vina ci devine un cumul de infractiuni , in forma continuata si pe o durata mare de timp. E cu totul altceva.Scuze , dau in drept penal si adorm oamenii care vroiau doar sa se simta bine . O zi buna!

Ina

Ina
08.02.2014, 06:19

Sunt Mutulica , dar inca nu m-am trezit, asa ca scriu prostii de care nu sunt responsabil.
Epilog

Captatio benevolentiaerocedeu prin care se capteaza bunavointa auditoriului . Este folosit de oratori ,este o introducere si apeleaza la ea si avocatii.Sunt multi absolventi de drept care nici macar nu au habar de asa ceva , asa ca nu m-au suparat reactiile.Celorlalte afirmatii nu am timp sa le raspund , caci gura lumii n-o poti astupa.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]