Interviurile bucataras: Mokuska

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 3 Sep 2014, 12:56

Articol pe placul a 37 bucatarasi
comenteaza

 A venit toamna, ne-am adunat cu totii pe la casele noastre, asa ca redeschidem seria interviurilor, mai ales ca sunt atatia bucatarasi, mai vechi, mai noi, pe care vrem sa-i cunostem mai bine. 

Astazi ni se destainuie Mokuska. Intr-un stil direct si plin de umor, asa cum unii dintre noi o stiu, nu? :) 

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Numele meu este Bakos Ildikó, am 34 ani. In ultimii 20 de ani ce am facut? Stai sa ma gandesc putin :) . Dupa ce am terminat liceul de matematica-fizica in orasul natal Toplita, m-am gandit sa incep o viata noua undeva cat mai departe de tot ce insemna lipsa de locuri de munca si oportunitati. Am dat examen la facultatea de stiintele naturii si ecologie din Sopron, Ungaria, am intrat cu brio dar din pacate din motive financiare si de sanatate nu am reusit sa il termin. Dar nu s-a terminat viata aici. Am revenit in tara, am terminat turismul, intre timp am inceput sa si muncesc oriunde era nevoie: pensiuni, hoteluri si restaurante. In 2005 am cunoscut marea mea iubire :), de atunci suntem nedespartiti. Poate unii ma vor condamna pentru ceea ce voi spune, dar eu sunt genul de persoana care nu crede in casatorie. Imediat dupa ce ne-am cunoscut, ne-am mutat la el in Bucuresti. Viata noua, oameni noi, oportnitati noi. Primul meu job in Bucuresti a fost la un hotel de 4 stele ca receptioner, dar vroiam mai mult. Dupa 4 ani m-am hotarat sa incerc un alt domeniu care ma fascina, domeniul online. M-am axat pe fashion online si editor text in limba maghiara.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Cred ca ar trebui s-o intrebati pe ea....prietena mea din copilarie care ma suporta cate 2 ore la telefon :)))))

3. Principalul tau defect?

Sunt foarte directa si foarte optimista.

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Planuri? In fiecare dimineata ne facem planurile impreuna.

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))

Intr-o zi rece de februarie cautam pe net o reteta cu carne tocata care sa nu fie chiftele, sarmale, sa fie ceva special. Asa am dat de vestita rulada al lui Motan. De atunci nu am putut sa stau deoparte de voi.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Fara doar si poate pe net, dar recuperez in fiecare sambata si in bucatarie.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Nu am avut de ales. Am inceput sa gatesc de nevoie si din curiozitate, stand cu mama la telefon pana imi iesea totul perfect.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Sunt foarte multe, dar ceea ce nu pot sa uit niciodata este painea de casa de la bunica. Cand intrai in casa ei te imbata mirosul de paine pe frunza de varza. Dar nu pot sa uit nici painea cu untura si cu ceapa verde, pe care ne-o punea la pachet cand mergeam sa hoinarim prin padure cu verii mei.

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Galuste cu prune/dulceata/caise.

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

La mama acasa.

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

As zice galuste cu prune, dar din pacate nu este pe placul tuturor, asa ca raman la ciorba fasole cu afumatura si cu trahon si cu nelipsita salata de ceapa rosie .

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Am invatat foarte multe de la voi, dar cel mai important pont cred ca e: sa bat albusurile reci si cu praf de sare, asa sigur nu poti sa dai gres si iti iese o spuma de nota 10.

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Am mai multe, dar cred ca cea mai mare e una din copilarie. Parintii nostri au plecat la o inmormantare in alta localitate si eu cu sora mea mai mare am inceput sa cotrobaim dupa dulciurile ascunse de mama undeva pe un raft foarte aproape de tavan =)))), dar am aterizat in oala cu supa grasa de pui care s-a varsat in toata camara. Fara sa ne gandim prea mult, am fiert o oala mare de apa cu delikat si am varsat-o peste supa ). ...ultima este de anul asta: din cauza curentului din bucatarie am ramas fara tavile de unica folosinta in care trebuia sa fac drobul si pasca de Paste :))....au zburat pe geamul din bucatarie de la etajul 5 :)))).

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Animale de companie…

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

Eu, cand ma simt sexy .

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Asa cum nu exista femeia ideala, nu exista nici barbatul ideal. Important este sa te sustina in tot ceea ce iti propui.

3. La ce visezi?

La multa liniste si intelegere, iubire care sa dureze o eternitate.

4. Ce pasiuni ai?

Muncesc cu drag si spor, gatesc, citesc si ascult muzica veche.

5. Ce urasti cel mai mult?

Oamenii prefacuti, ipocriti si falsi. Intr-un cuvant: fatarnicia.

6. Cum te relaxezi?

Fiind o persoana foarte responsabila ma dedic trup si suflet la locul meu de munca, asta inseamna foarte multa energie. Imediat ce am iesit din birou ma relaxez si incerc sa ma detasez in totalitate de tot ceea ce s-a intamplat in cursul zilei.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Verde si nisip / muzica veche / toate florile imi plac, dar parca bujorii si lacramioarele sunt totusi mai speciale 

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

In urma cu cateva zile am implinit 6 luni. Eu personal imi doresc la multe luni de acum incolo sa va vizitez zilnic, sau macar sa intru sa vad ca sunteti bine cu totii si sa va salut. In timpul zilei, cand sunt la serviciu, intru sa ma detasez de tot ce se intampla in jurul meu, mai chicotesc putin cu voi, lucru care de cele mai multe ori pare straniu pentru colegii mei, citesc cateva bancuri sau postari si pot sa ma intorc in lumea mea, imi ajung doar cateva momente cu voi sa imi revin din tumultoasa activitate numita munca.

Am am citit foarte multe retete de la foarte bune pana la excelente, dar nu sunt eu in masura sa le calific (mananc orice in afara de dovleac fiert/copt, zeama de varza si chimen). In primul rand am invatat sa fac poze cat de cat mai ok, pentru asta ii multumesc lui Gaby, cum sa le luminez putin, din ce unghi este bine sa pozezi, ce inseamna o leguma spalata si stearsa pana sa capete luciu….etc . Dupa ce m-am documentat putin despre calitatea pozelor, am inceput sa mai invat ceva foarte important: Rabdare, cu “R” mare!

Nu stiu cum sa va povestesc, dar eu plec dimineata pe la 8 de acasa si ajung seara pe la 7-8, toata ziua taca-taca pe tastatura, telefoane, mailuri si pauza de masa (sa nu uit de ea )) ). Cand ajung acasa sunt franta de oboseala, energia negativa acumulata in mine este la cote maxime, nu am chef nici sa mananc, nici sa spal vase, de unde chef de gatit  . Mai citesc o carte, asta daca nu adorm inainte sa o deschid, ma uit la un film, asta daca nu adorm la prima reclama, sau mai nou stau cu voi si ma hlizesc pana la lacrimi. Sambata este alocata (exceptie cand sunt plecata undeva, in cazul acesta mancam corn cu iaurt toata saptamana) pentru a face curat in casa si a gati pentru cateva zile. Ne plac mancarurile gatite foarte mult, chiar si vara. Incercam sa ne facem pe plac si sa gatim sa ne placa la amandoi: ardeleanca si munteanul, de cele mai multe ori reusim sa facem asta )))., cand nu ne iese la careva reteta pe placul celuilalt, corn cu iaurt))).

De ce vorbeam de rabdare, ei va povestesc. Inainte sa incep sa postez retete pe Bucataras.ro faceam totul foarte repede,( asa mi-e felul, sunt foarte apriga si rapida;) ), de cele mai multe ori nici nu cantaream ingredientele, eram in criza de timp sa termin totul cat mai repede, pe romaneste: SA SCAP. Acum sunt mult mai calculata, nu ma apuc sa fac ceva daca nu am chef, cel putin nu fac poza la ingrediente daca stiu ca nu am chef, pentru ca e clar, nu imi va iesi reteta la final. Chiar daca retetele pe care le-am postat, pe cele mai multe le-am mai facut, niciodata nu am fost atat de atenta la preparare sau la cantitate, la cuptor, la racire, la mixare si sunt mult mai ordonata in bucatarie. Mai departe cand fac poza finala, aranjez doua farfurii frumoase, care ajung ulterior pe masa si arata minunat. In concluzie, de un timp tot ce fac in bucatarie o fac doar din placere si cu zambetul pe buze fiind o relaxare la maximum. Asta am invatat de cand sunt cu voi si vreau sa va spun ca am sa incerc sa abordez in orice “domeniu” aceasta activitate numita Rabdare.

Dar trebuia sa vorbesc despre Bucataras.ro nu-i asa ?:)))) In povestea de mai sus era vorba despre voi si cum m-ati invatat sa am rabdare, sa fiu mai ordonata, mai atenta si sa ma dedic in totalitate si pentru alte activitati decat munca de zi cu zi. Despre voi toti care postati retete in fiecare zi, numai cuvinte de lauda. Sunt uimita de cele mai multe ori de combinatiile de arome si de descrierea fiecarei retete in care resimt toata dragostea voastra transmisa in fiecare cuvant, punct sau virgula. Va imbratisez cu drag si sa ne “revedem” si peste ani si ani cu retete minunate pline de dragoste.

Comentarii (60)

12.02.2015, 14:43

Va multumesc

13.02.2015, 21:52

Minunat interviu!

14.03.2015, 11:10

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]