Interviurile bucataras.ro: Oana Tepelin

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 19 Ian 2016, 13:52

Articol pe placul a 44 bucatarasi
comenteaza
Interviurile bucataras.ro: Oana Tepelin

Dragii mei, poate va intrebati de ce Oana cea delicata si priceputa, cu retete atat de multe si atat de frumoase, nu a avut pana acum un interviu pe Bucataras.ro... Nici nu va puteti imagina ce misiune complicata a fost sa o conving.  Motivul il veti descoperi in interviu ;).
Acum, cu ocazia faptului ca ne mandrim cu prezenta ei in cadrul juriului "Reteta Anului 2015" , am gasit un motiv bun sa o "somez" ca fara interviu nu se poate ;).
Asa ca iata, vin astazi  triumfator cu rezultatul mult vanatului interviu si il impartasesc cu voi cu bucurie.

ANTREUL


1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Ma numesc Oana Tepelin, m-am nascut in Bucuresti, dar mi-am petrecut vacantele si copilaria la bunicii mei la tara, in Tecuci, jud. Teleorman. M-am casatorit la 23 de ani, eu si Catalin am fost colegi de liceu si suntem impreuna de 20 de ani :)). Avem doi feti frumosi, destepti si cuminti, sa-i manance mama pe ei! Am lucrat in telecomunicatii, la o multinationala, timp de 10 ani, iar de 2 ani m-am dedicat in totalitate acestui proiect minunat, Bucataras.ro.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Pai... asta ar putea sa va spuna ei... probabil ca fac prajituri bune :). Eu spun ca sunt destul de organizata, saritoare, imi place sa dau o mana de ajutor oricui la nevoie.

3. Principalul tau defect?

Principalul meu defect este ca sunt prea timida... ceea ce m-a facut si sa accept cu greu sa raspund intrebarilor acestui interviu :)).

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Nu prea imi place sa imi fac planuri, decat pe termen scurt :). De exemplu de planuit unde mergem in vacanta si sa-l las pe Catalin sa organizeze totul :). Cel mai mult imi doresc sa fiu buna in ceea ce fac, apreciata si sa las totul sa vina de la sine.

5. Ce stii despre Bucataras.ro?

Bucataras.ro s-a nascut la mine in sufragerie :), initial ca un blog, unde postam impreuna cu Gusti si Irina retetele gatite de noi. Eu eram in concediu de maternitate si aveam destul timp sa experimentez retete noi cat timp dormea bebe :). Si uite-asa am inceput sa pozam, sa postam, sa transformam un simplu blog culinar in site-ul cel mai apreciat din acest domeniu.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Depinde de zi... sunt zile in care stau mai mult in bucatarie si zile in care stau pe net... Dar adunate, cred ca in bucatarie :)

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Cred ca mi-am descoperit talentul de mica, imi placea sa stau pe langa mama in bucatarie, ma lasa sa fac totul singura. In vacantele la bunici eu eram responsabila de pregatirea mesei, cel mai mult imi placea sa merg in gradina, cu un cos pe mana si sa culeg rosii, ardei, ce aveam nevoie pentru mancarica. Imi placea sa miros tufele de leustean si de patrunjel si imi veneau idei pe loc de cum s-ar potrivi si ce sa gatesc :).

 

FELUL PRINCIPAL


1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Orez cu lapte si scortisoara :) facut bineinteles de mama! Si as mai manca niste jumari cu oua, facute in tigaie si cu mamaliga rece...nu am mai mancat de cand eram mica...

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Mmm... nu stiu daca as putea manca aceeasi mancare in fiecare zi... dar totusi, cred ca o bucata de placinta cu dovleac as putea manca zilnic :))

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Am mancat multe preparare bune si gustoase prin vacantele noastre... de excemplu, anul trecut in Grecia, Kefalonia, am mancat cea mai buna supa cu carne de capra, cremoasa, cu legume, lamaie, menta si tarhon, un deliciu!

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Cred ca deserturile, prajiturile, torturile sunt punctul meu forte si sunt apreciate intotdeauna. Dar ar merge si o friptura de curcan cu sos de rodii :). Cei mai mari "critici" sunt bineinteles baietii mei, asa ca laudele venite din partea lor sunt cele mai importante pentru mine :).

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Ponturile culinare le-am primit de cele mai multe ori de la mama :). De exemplu, cum sa repari salata de icre taiata sau maioneza. Maioneza nu mi s-a taiat niciodata, imi iese si cu ochii inchisi, dar icre nu fac niciodata pentru ca nu-mi ies :))).  Am incercat cu gris, cu miez de paine, cu albus de ou... prefer sa o las pe mama sa le faca :).

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Eram in liceu si mama m-a rugat sa pun la fiert o gaina de tara, in oala cu presiune, sa fie gata pana vine ea de la serviciu, ca sa poata face mancare. Ceea ce s-a intamplat nu a fost vina mea, insa oala a avut garnitura slabita si dupa ce a inceput sa fiarba, s-a rupt si a explodat! Capacul a sarit in tavan, a facut o gaura, a cazut apoi in aragaz, l-a infundat si apoi a ricosat in geam si a spart tot... eu m-am speriat atat de tare, ca m-am ascuns sub masa... norocul meu a fost ca nu eram langa aragaz atunci... dupa ce s-a risipit aburul din bucatarie am vazut o imagine de cosmar... toata carnea era imprastiata pe toti peretii, geamurile sparte, perdeaua rupta, aragazul infundat.... pot sa spun ca m-a marcat intamplarea asta si nici nu vreau sa mai aud de astfel de oale, oricat de evoluate ar fi!

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Probabil scorpioni, serpi sau alte insecte "exotice" puse in tepuse :). Si cu toate ca ador fructele de mare, nu pot manca melci...

 

DESERTUL


1. Ce ti se pare sexy?

 Melodiile lui Leonard Cohen :)

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

 Barbatul ideal este sotul meu, bineinteles! :)

3. La ce visezi?

Acum visez la vara, la o plaja, la mare albastra, la briza marii si un frappe rece :)

4. Ce pasiuni ai?

In afara de bucatarit, imi place sa calatoresc cat mai des :). Si chiar daca suna mai de moda veche, imi place sa cos goblen :).

5. Ce urasti cel mai mult?

Oamenii prefacuti, prostia si nepasarea.

6. Cum te relaxezi?

Ascultand muzica sau uitandu-ma la un film ori la un desen animat alaturi de copii. De cele mai multe ori ma relaxez in bucatarie :), chiar impreuna cu cei mici, gatind impreuna cu ei. Imi place sa merg la cumparaturi, sa ies in oras cu prietenii si sa stam de vorba pana tarziu sau sa stam duminica dupa-masa acasa si sa ne jucam impreuna cu copiii.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Imi place visiniu si rosu, muzica anilor '80, '90, muzica de opera, iar florile preferate... sunt cele de primavara: zambile, frezii, liliac sau lacramioare.

 

NOTA DE PLATA



Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Bucataras.ro este site-ul meu de suflet, de fapt mai mult decat un site, este locul in care am cunoscut multi oameni frumosi, pe care i-am simtit aproape, de la care am invatat la randul meu si impreuna cu care m-am simtit intotdeuna ca intr-o familie. Multumesc, Bucataras, pentru toate experientele oferite in dar! Suna ca la Oscar :))) 

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii (34)

06.05.2016, 04:27

Frumos interviu, felicitari.

25.05.2016, 20:03

Ma bucur ca te-am cunoscut mai bine citind acest interviu. Esti un om minunat!

02.06.2018, 16:04

tare dragalasa Oana asta! un om asa frumos si cuminte

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!