L-a pus dracu' !?

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 22 Mar 2013 | 2782 vizualizari

Comentarii (48)

22.03.2013, 10:25

Hai sa facem abstractie de religia crestina .Sa ne inchipuim ca nici nu am auzit de ea !
De ce oare postul este intalnit la toate religiile si a ajuns sa fie recomandat si de medicisau denutritionisti , sub denumirea de regim ? Oare sunt intamplatoare perioadele alese ? Oare intamplator femeile "independente" isi sarbatoresc cu fast ziua pe 8 martie ? Sa fie fantasmagorii parapsihopupu faptul ca exista energii , hai sa le spunem mai putin benefice , ce se dezlantuie in perioada postului ? Poate ca nu suntem compusi doar din ce mancam , dar chiar nu ne influenteaza deloc animalul pe care l-am sacrificat pentru a-l gati ?Ehinoctiul de primavara e doar un reper astronomic si astrologic ? Ca sa ai putere trebuie sa mananci bine , dar ca sa nu ai puterea lipsita de discernamant ce si cat trebuie sa mananci ? Sunt destui cei care nu se lasa influentati de energiile provenite din hrana deoarece fie asa s-au nascut ,fie traiesc conectati la alte feluri de energie dupa cum sunt destui cei care tin post degeaba , dar oare nu greseste si biserica , din marinimie sau interes material , incercand sa-i tina la sanul ei pe indivizi care nu au nicio chemare pentru o astfel de traire ?Nu isi rateaza menirea ? Daca langa un cos cu mere sanatoase pui un mar stricat , ce obtii ?Si daca ai ajuns sa ai mai multe mere stricate decat mere sanatoase , de ce perseverezi , uitand ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune ?Chiar putem sa ajungem toti in rai , indiferent de A.D.N. si de educatie ? Pai , daca ar fi asa , viata asta nu ar fi decat o pierdere de vreme ! O zi buna !

22.03.2013, 11:10

Buna dimineata Padre! Intodeauna am recunoscut cand am gresit, chiar si atunci cand am avut de pierdut! Asa mi s-a parut corect, sa-ti asumi responsabilitatea!
In privinta postului, si eu la fel cu Clame, der eu nu tin ca nu vreau, nu ca nu pot! Tin regim de diabet deci as putea sa tin si postul, dar nu ii vad rostul. Nu in ce mananci sta apropierea de EL!

22.03.2013, 11:42

Ştiu cum este Dia. De foarte multe ori mi se întâmpla, într-o perioadă să dau vina pe aţii. Mai apoi, am constatat că deşi scăpam cum zici tu, "basma curată" nu rezolvam problema în sine. Problema tot rămânea, cu toate consecinţele ei. Pentru care motiv m-am hotărât să-mi asum greşelile. Şi să ştii că făcând asta, am înfruntat mult mai mult ispitele, am avut mult mai mult curaj în încercarea de a atince anumite ţeluri.
Zi minunată să ai şi tu la casa ta!

22.03.2013, 11:48

Multe întrebări Costel, întrebări la al căror răspuns nu ajungem decât după cercetarea amănunţităa vieţii. Nu-ţi răspund la toate, şi nu că nu m-ar duce mintea . Îţi răspund la ultima întrebare doar. Da, teoretic putem ajunge toţi în rai. Dar doar teoretic, ca atunci cânt 30 de elevi ai unei clase pleacă la început de an şcolar cu dorinţa de absolvire în procent de 100%. Teoretic pot absolvi toţi, practic se poate vedea doar când se trage linie. Nu trebuie să cădem nici în apocatastază, să credem că Dumnezeu îi va ierta pe toţi, indiferent de cele făcute aici, fiindcă e bun. Dumnezeu e bun, dar e şi drept, şi judecă după aceste două atribute, cu bunătate dar şi cu dreptate.
Şi apoi, viaţa este este "vânare de vânt" că aşa zice Scriptura, ori dacă vrei, mai practic, antecamera pentru locuinţa veşniciei, locul unde doar ne pregătim pentru... . Aici însă depinde de fiecare în parte cum îşi gestionează atât trupul, cât mai ales sufletul.
Zi bună să fie şi la voi!

22.03.2013, 11:51

Ştiu Vladimir că ai un regim pentru diabet. E adevărat, fizic vorbind poate fi asemănător unui post. Despre postul sufletesc ai zis bine, adică trebuie să fie baza pentru a ajunge la El, recunoscându-ne greşelile cu demnitate, încercând să reparăm problemele, dorind să fim mai buni, atât pentru noi, cât şi pentru cei din jur.
Zi bună să ai!

22.03.2013, 12:30

multumim padre

22.03.2013, 12:46

Mie mi se intampla des cate ceva si asta din cauza neputintei. Dar nu dau vina de diavol(foarte rar fac asta), dau vina doar pe mine si pe faptul ca nu pot.Chiar astazi am avut parte de un episod de neputinta care sincer m-a facut sa sufar.Doar banala vreme de afara, fiinda viscoleste asa tare nu am reusit sa merg pana la magazin sa imi fac micile cumparaturi.Am inceput sa plang si sa simt cu adevarat ca inseamna sa fii neputiincios si sa depinzi de altii.De mica am urat sa depind de altcineva, mereu ma vedeam cum o sa muncesc, ca o sa fac sport, ca o sa ma realizez dar uite ca totul a fost invers.Intr-un fel vreau sa cred ca accept problemele de sanatate si aceasta neputinta, dar in aduncul sufletului nu pot.Imi doresc mereu sa trec peste cu rabdare, intelegere, dar de cate ori incerc sa fac acest lucru nu prea imi iese.Durerea si faptul ca nu pot e mai presus.O zi placuta!

22.03.2013, 12:58

Am revenit si am citit cu atentie postarea.Totul depinde de noi.

22.03.2013, 13:27

Mulţumesc şi eu Bianca!

22.03.2013, 13:30

Te cred şi te înţeleg Rocsi. Într-un fel, şi-ţi spun direct, noi cei ce suntem mult mai sănătoşi decât tine, trebuie să învăţăm din lupta ta şi acelor care ca şi tine, se lovesc de neputinţa săvârşirii anumitor lucruri la timpul lor. Sunt convins că eşti perseverentă şi că ştii să treci şi prin această încercare a vieţii tale, chiar dacă uneori este foarte greu.

22.03.2013, 13:31

De noi depinde Buni, de libertatea pe care o gestionăm, productiv ori contraproductiv, uşor ori prin diverse complicaţii. Mulţumesc!

22.03.2013, 14:36

Parinte, asa este ispita vine de la diavol, dar noi suntem cei care rezista sau cedeaza. important e sa recunoastem o ispita atunci cand apare, ca uneori arata bine si nu zicem ca facem rau, dar de fapt adevarul este tocmai invers
la cat mai multe izbanzi pt fiecare

22.03.2013, 14:52

Padre sagetatorule,poate ca ai dreptate dar nici eu nu ma las..

22.03.2013, 15:02

Ei Laura, dacă am fi mai vigilenţi am reuşi. Ştii, e ca dimineaţa, când zici să mai dormi un minut. Curată amăgire, ce să te mai saturi de somn într-un minut dacă nu te-ai săturat toată noaptea. Şi te ia somnul la ziuă când trebuie să pleci. Cam aşa cu păcatul, zicem că-i mic, apoi tot mic, tot des, până devine viciu.
Zi bună să fie şi la casa ta!

22.03.2013, 15:03

Nu te lăsa Cleme, că bună-i lupta pentru dreptate. Ştiu eu, de la mine.

22.03.2013, 15:05

Nu ma las,ca asa-mi e ''simtitorul naturel'',vorba unui soimn cu pene care acum e sfant....

22.03.2013, 15:29

Daaa, "elefterie" care înseamnă libertate, în limba greacă,

22.03.2013, 15:33

E mai liber decat pasarea cerului...

22.03.2013, 16:03

Ştiu, că doar am vorbit cu el pe viu, astă vară, la Constanţa.

23.03.2013, 23:44

Frumos si plin de invataturi articolul

24.03.2013, 11:04

De obicei imi asum tot ceea ce fac.. si chiar de gresesc nu am retineri in a recunoaste!
Din pacate nu fac parte din categoria celor calculati.. ci perseverez in a finaliza acel lucru, chiar cu riscul a de borcorodi )
Zi minunata Padre!

24.03.2013, 17:36

frumos

25.03.2013, 00:22

Foarte frumos

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola