Laptele auriu

Postat de Sidy in Tipsuri pe 15 Ian 2015, 08:03

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

 

“Laptele auriu” este o bautura delicioasa, cu aspect incantator si incredibil de sanatoasa, buna de baut in special seara, cu beneficii remarcabile. Principalul ingredient este turmericul. Turmericul contine curcumina, un polifenol identificat ca ingredient activ principal, cu peste 150 de potentiale utilizari terapeutice, inclusiv proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancer.

In combinatie cu piperul negru, beneficiile curcuminei cresc considerabil.

Alte avantaje:

– proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice si analgezice;

– intareste sistemul imunitar

– anti cancerigen;

– ajuta la mentinerea nivelului normal al colesterolului;

– imbunatateste sanatatea digestiva;

– regleaza metabolismul si greutatea corporala;

– pentru presiune arteriala ridicata;

– pentru memorie si creier;

– pentru diverse afectiuni ale pielii;

– pentru afectiuni neurologice;

– reduce trigliceridele.

Adaugand piper negru in meniurile asezonate cu turmeric se mareste bioasimilabilitatea curcuminei cu peste 1000 de ori, datorita piperinei, proprietatea pregnanta a piperului negru. Da, ai citit corect, daca amesteci turmericul si piperul negru, absorbtia de turmeric in organism creste cu 2000%!

 

Cum se prepara :

 

Pasul 1 – Pasta de turmeric

 

Ingrediente:

 

- 1/4 cana de pudra de turmeric

 

- 1/2 lingurita piper macinat

 

- 1/2 cana apa filtrata

 

Mod de preparare:

 

Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca bine. Se da focul la mediu si se amesteca continuu, pana cand amestecul devine ca o pasta groasa. Nu dureaza mult, asa ca nu trebuie sa-l lasati pe foc. Lasati amestecul sa se raceasca, apoi pastrati-l intr-un borcan in frigider.

 

Pasul 2 – Laptele auriu

 

Ingrediente:

 

- 1 cana de lapte de migdale (sau lapte de canepa ori de cocos) 

 

- 1 lingurita de ulei de cocos

 

- 1/4 (sau mai mult) pasta de turmeric

 

- miere cruda

 

Mod de preparare:

 

Amesteca ingredientele pe foc, mai putin mierea. Lasa focul la mediu. Pe masura ce se incalzeste bautura, amesteca continuu si nu lasa sa dea in fiert. La final, dupa ce se mai raceste, adauga miere dupa gust.

Puteti prepara bautura cu apa plata in loc de lapte de migdale.

Sau puteti sa-l preparati chiar voi, acasa :

Pentru a pregati 1 litru de lapte de migdale avem nevoie de urmatoarele:

-1 ceasca de migdale inmuitate

-10 curmale

-1 litru de apa

 

Pasul 1: Lasa migdalele sa stea la inmuiat in apa cel putin 12 ore.

Pasul 2: Adauga migdalele, curmalele si apa in vasul blenderului si mixeaza.

Pasul 3: Strecoara laptele cu ajutorul unei strecuratori. Vei obtine aceeasi culoare si textura ca cea a laptelui de vaca.

Sursa :viataverdeviu

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola