legumele-izvor de sanatate 1

Postat de - Andreea - in Legume pe 1 Ian 2013, 15:50

legumele-izvor de sanatate 1

legumele sunt tare bune in bucatarie...foarte putine sunt mincarurile care sa nu contina legume.insa putin stiu ca ele sunt si extraordinare medicamente naturale ...

am gasit intr-o carte de bucate veche de vreo 30 de ani o lista cu legume si rolul lor :) si m-am gindit sa o impartasesc ptr ca poate ptr unii va fi folositor.

BUSUIOC : frunzele de busuioc se folosesc ptr a aroma salsele,supele,omletele,carnea,salata de rosii,pastaile,mazarea,docvleceii.este ingredientul de baza pentru ''PESTO ALLA GENOVESE''.ca medicament el favorizeaza digestia si diminueaza crampele la stomac.se prepara o infuzie cu 3 gr busuioc la 1 pahar cu apa.este de asemenea bun ptr respiratie.

SCORTISOARAscortisoara este folosita ptr a da aroma dovleacului salse ptr carne de porc si miel,orezul cu lapte,ciorba de peste sau pui,conopida,inghetata,biscuiti si fursecuri.ca medicament e buna ptr gingii si se recomanda sa se faca gargara mai multe ori pe  zi cu citeva picaturi de tintura ( 20 gr scortisoara cu 100 gr alcool 70 grade, lasata la macerat 8 zile) diluata intr-un pahar cu apa.

CUISOARE :cuisoare sub forma de praf sau intregi se folosesc la ciorbele de carne ,supa de orez si mazare,supa de peste,limba,umpluturi,salsa de ciuperci.ca medicament se sfatuieste a se prepara o bautura impotriva frisoanelor,durerilor de cap,probleme de digestie,punind intr-o ceasca cu vin rosu cald indulcit cu zahar sau miere,cuisoare (1 bucata),coaja de la portocala,un baton vanilie si putina nucsoara.

CHIMEN DULCE : semintele de chimen se folosesc la pastele cu sardine,peste,costita de porc,varza,chiftele,paine cu cuisoare,clatite de castane.conform unor retete vechi se utilizeaza ca aperitiv.ajuta la digestie facind infuzie obtinuta cu 1 gr de seminte chimen tocate intr-un pahar cu apa.ptr pleoape umflate ,ptr respiratie urit mirositoare se fac spalari respectiv  gargara  cu o infuzie din 2 gr seminte chimen tocate fin intr-un pahar cu apa.

DAFIN : se foloseste la ciorbe si supe de legume.ciorba de peste,fructe de mare,peste fiert,prajeli,ficat,morcovi,cartofi,salsa de rosii .ca medicament este bun la digestie preparind o infuzie de 1 gr foi dafin cu un pahar cu apa.se bea o ceasca.

MAGHIRAN :se foloseste la supele de legume,carne de miel si capra,umpluturi de carne,cirnati,pui umplut.ca medicament e bun la digestie,impotriva  durerilor abdominale,raceala,tuse.se prepara o infuzie cu 1 gr maghiran,intr-un pahar cu apa.pentru dureri de cap,reumatism se fac frectii cu o infuzie din 5 gr maghiran si un pahar cu apa.

MENTA :se foloseste la salate de legume,dovlecei in otet.e bun ptr a elibera caile respiratorii in caz de raceala,sinuzita si respiratie urit mirositoare,se face gargara cu  5 gr menta la un pahar cu apa.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]