Lumea ceaiului- Ceaiul Verde- Aromatizare

Postat de Satisfyyourcravings in Cu de toate pe 1 Dec 2012, 21:11

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Am mai vorbit despre aromatizare în articolele anterioare, însă reiau acum subiectul pentru că anumite arome sunt specifice anumitor tipuri de ceai. De asemenea, unele arome sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri și pot influența efectele ceaiului asupra organismului.

Spuneam cu alte ocazii că ceaiurile aromatizate sunt mult mai prietenoase la gust pentru ca maschează într-un fel gustul astingent al ceaiul verde.

Tradițional, ceaiul verde chinezesc a fost aromatizat cu petale de trandafir, infuzia rezultată având un miros puternic și un gust foarte dulce.

Foarte mulți dintre noi cunosc ceaiul verde cu iasomie, acesta fiind un amestec de ceai foarte apreciat încă din timpuri imemoriabile. Iasomia oferă ceaiului un parfum dulce, un gust delicios, dar și un efect calmant.

Un alt amestec foarte apreciat mai ales de chinezi se numește Genmaicha și constă în amestecarea ceaiului, de obicei Sencha sau Bancha, cu boabe de orez. Boabele de orez sunt prăjite înainte de a fi amestecate cu ceaiul, iar rețetele diferă în funcție de gradul de prăjire al orezului. De obicei, acestea se păstrează doar expandate, fără a se deschide precum floricelele din porumb, dar găsim și variante cu boabe de orez „înflorite”. Recunosc că mi-au trebuit aproape 4 luni pentru a-mi face curaj să încerc acest ceai. E drept, are publicul lui, dar gustul este chiar surpinzător. Întâlnim arome de nuci și un gust ușor afumat, dar senzația care rămâne în gură, așa numitul after-taste, este dulce și foarte parfumată.

Desigur că ceaiul verde este foarte versatil, iar mixurile moderne pornesc de la lămâie și continuă cu portocale, piper, guava, ananas, papaya, mango, ghimbir, iarbă de lămâie, cardamom, piper, petale de nalbă, floarea soarelui, albăstrele, cireșe, frunze de bambus, mentă, căpșuni, vanilie, bergamontă  până la ciocolată (mixuri mai rare pentru că sunt mai pretențioase).

Închei acest articol cu un tips: Rețeta pentru crearea unui anumit tip de ceai aromatizat rămâne aproape aceeași, indiferent de compania care produce mixul, însă numele pot varia. Așa că dacă nu mai găsiți un mix anume, puteți oricând să mergeți la o altă companie şi mai mult ca sigur veţi găsi ceaiul dorit acolo.

În imagine: Bamboo Green- ceai verde aromatizat cu frunze de bambus, mentă, căpşuni, petale de floarea soarelui şi nalbă.

 

Comentarii (6)

03.12.2012, 17:46

Și eu am lucrat cu ceai din Ceylon și cu nativi din Sri Lanka. A fost o experiență frumoasă!

18.12.2012, 16:32

18.12.2012, 16:54

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola