Mari chefi bucatari francezi in top

Postat de RODIMUR in Cu de toate pe 4 Iun 2017, 00:01

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Revista franceză „Le Chef”, care a apărut pentru prima dată în anul 1986 a cerut unui număr de 512 chefi internaționali celebri, care primiseră două sau trei stele din partea cunoscutului ghid „Michelin”, să desemneze  5 chefi , dintr-o sută  și restaurantele în care lucrează și care le aparțin. Revista franceză a ales acest juriu  considerând că cei 512 bucătari chefi din lumea întreagă sunt cei mai competenți să judece calitatea unui coleg, și a restaurantului pe care-l conduce.

Francis Luzin, directorul revistei „Le Chef” a explicat cititorilor într-un articol că partea frumoasă și corectă a acestui clasament este că și țările mici, care au puține restaurante cu stele, au avut acces la această competiție, iar Danemarca, țară care nu are atâția bucătari chefi ca Franța, sau Japonia a avut același număr de voturi.

În Top 10 alcătuit de acești 512 chefi bucătari sunt 6 mari nume ale gastronomiei franceze, spre mândria connaționalilor. Ancheta realizată de revistă prin chestionarea celor 512 chefi a avut loc în ianuarie 2015, iar în fruntea  clasamentului se află Pierre Gagnaire, urmat, pe locul 2 tot de un francez, Paul Bocuse (fondator al prestigiosului concurs culinar Bocuse dOr și considerat „un papă al bucătăriei”). După cei doi chefi francezi care deschid acest inedit Top 10 se află spaniolul Juan Roca, americanul Thomas Keller, francezii Alain Ducasse (supranumit „țarul bucătăriei franceze”), Michel Bras, Eric Frechon, Yannik Alleno, japonezul  Seiji Yamamoto și americanul Daniel Humm.

Printre cei 100 cei mai buni chefi din lume, desemnați de juriul celor 512 mai sunt încă 26 de francezi. În schimb, doar 5 femei apar în acest palmares,  prima femeie fiind franțuzoaica Anne-Sophie Pic (pe locul 47) și spaniolele Carme Ruscalleda și Elena Arzak, precum și italiencele Annie Feolde și Annie Pinchorri.

Între octombrie 2015 și ianuarie 2016 grupul „juriului” s-a mărit la 528 de chefi cu două sau trei stele de pe cinci continente. În noul Top 10 al celor 100 chefi bucătari din lume sunt tot șase francezi (Michel Bras, Pierre Gagnaire, Alain Ducasse, Pascal Barbot, Eric Frechon, Emmanuel Renaut).

 

http://www.leparisien.fr/laparisienne/cuisine/gastronomie-six-francais-dans-le-top-10-des-plus-grands-chefs-du-monde-27-01-2015-44839

 

 

http://www.bfmtv.com/culture/six-grands-chefs-francais-dans-le-top-10-mondial-859936.html

Imaginile ilustrative, preluate de pe www.google.com îi prezintă pe marii chefi ai bucătăriei franceze despre care este vorba în articol: Pierre Gagnaire, Paul Bocuse, Alain Ducasse, Michel Bras, Eric Frechon, Yannik Alleno și Anne-Sophie Pic.

 

 

 

Comentarii (2)

04.06.2017, 00:29

Nume inscrise in Pantheonul gastronomic

04.06.2017, 00:40

Ce frumos ai formulat, Mihaela! Chiar impresionant! Merci beaucoup! Asta mi-a mers la inimă...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!