Mascarpone- inlocuitor

Postat de Sidy in Tipsuri pe 19 Dec 2010, 09:29

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Mascarpone- inlocuitor

Daca nu aveti mascarpone, se poate face cu smintina groasa, cum este cea de la Napolact si cu frisca.Foarte multa lume asa il face si e tare bun.


Sau :

Cele care doresc sa faca in casa mascarpone au nevoie de circa 1 litru de smantana batuta si o lingura de otet din vin alb (poate fi inlocuit cu suc de lamaie).
Ca ustensile avetii nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca  pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa  sa  fiarba), dar fara sa ajunga la fundul acesteia (dispozitiv de fierbere in bain-marie). Se pune smantana in cratita de inox si aceasta pe baia de apa in fierbere, amestecand din cand in cand. In momentul in care temperatura smantanii este de circa 85 C se adauga otetul si se continua amestecarea pina smantana incepe sa se coaguleze. Se ia cratita de inox de pe baia de apa si se acopera lasand-o in repaus 10 minute timp in care se definitiveaza coagularea.
Intr-o strecuratoare se pune un tifon, servetel sau filtru de cafea si se toarna smantana coagulata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, acoperind strecuratoarea. Tineti la frigider timp de 24 ore pentru a se scurge bine. Dupa  care se transfera in recipiente bine inchise si se poate consuma dupa 3 - 4 zile.

Comentarii (7)

02.01.2011, 18:13

multumesc...e binevenita informatia...

02.01.2011, 18:17

interesant.....

18.07.2011, 23:05

foarte interesant si util

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]