MURĂTURILE ÎN SARAMURĂ, MAI SĂNĂTOASE

Postat de Alinutza80 in Tehnici pe 14 Oct 2012, 17:25

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Sezonul conservelor e în toi şi gospodinele se întrec în prepararea acestor produse. Adevăratele murături sunt cele care conservă legumele, în special, în saramură, nu în oţet, prin intermediul procesului de fermentaţie acidolactică.

 Ideală pentru prepararea murăturilor e sarea neprelucrată de salină sau sarea marină. Trebuie ştiut că prin murarea în saramură legumele îşi păstrează în mare parte valoarea nutritivă, adică fibrele alimentare, vitaminele, mineralele şi, în plus, în acest mod e generat un probiotic esenţial sistemului de apărare şi sănătăţii digestive: acidul lactic. Recipientele folosite trebuie să aibă o compoziţie cât mai stabilă, cum ar fi sticla, şi în nici un caz metalul sau plasticul.


Comentarii (8)

22.11.2012, 00:26

Foarte bune in saramura!!

20.12.2012, 18:56

21.12.2012, 16:22

Dr Mencinicopschi a scris 2 pagini despre beneficiile si studiile asupra verzei murate. Banala si traditionala varza murata, un aliment folosit de romani de mii de ani. Atrage atentia tot asa, a sarii, bruta, ieftina, dar si a vasului unde muram, recomandand sticla sau lemn.
Flora lacto-bacila de la muraturi este o necesitate pt corpul nostru, mai ales in conditiile in care consumam mult gatit, congelat.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!