Padre

Postat de Ducesa in Cu de toate pe 30 Aug 2014, 19:16

Articol pe placul a 26 bucatarasi
comenteaza
Padre

 

 Nu-s de mult timp în acest spațiu virtual și chiar de-aș fi fost îngăduită mai mult, v-ați fi dat lesne seama că nu voi face concurență niciunui bucătăraș, veleitățile mele în acest domeniu fiind sub medie. Rețineți asta, e unicul moment de modestie al meu!

 Mai ușor îmi este să scriu, și cel mai mult îmi place să scriu despre oameni. Pentru că-i iubesc, mi-s dragi și-mi îmbogățesc existența într-un mod fabulos. Primul om despre care am ales să vorbesc e Padre, și n-o fac deloc întâmplător. Dintre cele câteza zeci de motive, unul ar fi acela că avem o relație de prietenie virtuală de câțiva ani și recent, cu voia lui Dumnezeu, ea, într-un mod aproape firesc, s-a concretizat într-o întâlnire în real.

 Se zice că, atunci când l-au întrebat pe Fericitul Augustin ce este timpul, el a spus așa: “dacă mă întrebi ce este timpul, nu știu ce să-ți răspund, dar, dacă nu mă întrebi, știu”. Așa și eu, dacă mă întrebi cine-i Padre, nu știu să-l definesc, să-l limitez în definiție, dar, dacă nu mă întreb, simt că-l cunosc, că-I percep în profunzime, ca și cum m-aș întâlni cu propria-mi simțire. În fața unui lucru autentic, oamenii vibrează, iar necuvintele vorbesc.

 L-am întâlnit fără urmă de fariseism, fără bariere artificiale. L-am simțit ca fiind un purtător al unei vieți interioare bogate, l-am întâlnit senin la chip și cald la suflet, cu o gândire elegantă și curată, expusă fluent, neînzorzonat dar cu substanță. Înțelepciunea îi transpare prin elocință.

 Într-o lume descentrată, ce parcă-și pierde direcția, nemaiavând puncte cardinale ferme, Padre reușește să reclădească, cu euforie chiar, valoarea umană și folosește ca liant credința creștină. I-am simțit emoția, dar și siguranța, și inocența, i-am admirat spiritul viu, familia și realizările.

 Așa cum ți-am și spus, Padre, ești un om complex și, aș adăuga acum, foarte necomplicat. Să nu mă întrebi cum mi-am dat seama de toate acestea, că n-aș ști să răspund. Știu însă că avem nevoie de oameni asemeni ție, avem nevoie de modele.

 

Comentarii (67)

07.10.2014, 16:08

Mulțumesc, Bya. Am vrut să împărtășesc cu voi bucuria.

07.10.2014, 19:09

Minunata descriere si adevaratasa fii sanatoasa fata frumoasa si iubire vesnica de la Dumnezeu si de la oameni printre care sa ne numaram si noi

07.10.2014, 19:34

Mulțumesc, Babi, pentru urările minunate. Da, am noroc în viața mea de oameni frumoși, inclusiv de voi.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!