Pepenele verde :)

Postat de larisa_22 in Cu de toate pe 31 Iul 2013, 20:19

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Pepenele verde :)

Banalul fruct de vara, pepenele, este unul dintre cele mai sanatoase si savuroase fructe ale sezonului cald. Fiint accesibil la pret,  bun pentru sanatate si racoritor.
Pentru inceput, iata cateva motive pentru care ar trebui sa va aprovizionati constant cu pepene

92 % din pepene este apa, va hidrateaza foarte bine organismul, este o sursa bogata de antioxidanti, nu are grasimi, nici colesterol, iar zaharul continut este inofensiv aproape pentru oricine. Este bogat in citrulina, un aminoacid care relaxeaza vasele sanguine (facand astfel pepenele ideal pentru persoanele hipertensive).

Este un diuretic bland si un detoxifiant exceptional reducand aciditatea sanguina.

Este bogat in licopen (mai bogat decat rosiile!) si in beta caroten. Acesti doi antioxidanti puternici ajuta in prevenirea si in lupta impotriva unor afectiuni ca: boli cardiovasculare, artrita, astm, cancer (in special pulmonar si de colon), diabet, osteoporoza sau chiar infertilitate masculina.

100 g de pepene iti ofera: vitamina A 28 μg (3% Doza Zilnica Recomandata); Tiamina/ vitamina B1 0.033 mg (3% DZR); Riboflavina/ Vitamina B2 0.021 mg (1% DZR); Niacina/ Vit. B3 0.178 mg (1% DZR), Acid pantotenic/ Vitamina B5 0.221 mg (4% DZR); Vitamina B6 0.045 mg (3% DZR), Vitamina B9 (Folati) 3 μg (1% DZR); Vitamina C 8.1 mg (14% DZR); Calciu 7 mg (1% DZR); Fier 0.24 mg (2%DZR); Magneziu 10 mg (3% DZR); Fosfor 11 mg (2%DZR); Potasiu 112 mg (2% DZR); Zinc 0.10 mg (1% DZR) si numai 30 de caloroten.

Partea albicioasa, de aproape de coaja, este chiar mai bogata in nutrienti decat pulpa rosie si, chiar daca nu are un gust la fel de placut, e bine sa o consumati.

As devia de la proprietatile pepenelui pentru a aprecia japonezii pentru "inventia" pepenelui patrat! Dupa cum bine stim nu ne mai mira nimic si japozezii de uimesc tot timpul placut acestea s-au gandit sa cultive pepenele intr-un recipient patrat ca acesta sa-i capete forma pentru a fi mai usor de transportat! O sa adaug o fotografie sa vedeti cat de genial arata!

In concluzie, consumati cat mai mult pepene!

http:  patratosu.wordpress.com 2008 05 12 mi-am-iesit-din-pepeni

Comentarii (4)

31.07.2013, 20:24

eu nu prea pap

31.07.2013, 20:26

Si mie imi place mult!

01.08.2013, 21:19

Il ador mai ales ca si slabeste

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!