PepsiCo şi Ferran Adrià, “Cel mai Mare Bucătar al Lumii”, vor crea împreună concepte creative de produse alimentare

Postat de Bucataras in Bucataras FoodPR pe 21 Iun 2011, 21:49

iunie 2011 – Compania PepsiCo, una dintre cele mai mari companii de food & beverage din lume, anunţă un parteneriat inedit cu Ferran Adrià, considerat “Cel mai Mare Bucătar al Lumii”. La baza colaborării stă dorinţa de a crea inovaţii culinare şi de a învăţa mai multe despre tendinţele culinare.
Ferran Adrià, proprietarul faimosului restaurant El Bulli din  Spania, numit cel mai bun restaurant din lume de 5 ori, de Restaurant Magazine, va sprijini compania PepsiCo în dezvoltarea unor noi metode şi concepte creative de redefinire a produselor alimentare. Acest parteneriat este rezultatul unei relaţii de succes, care datează din 2005, când expertiza bucătarului Adrià a influenţat crearea brandului de supe reci de legume Alvalle al PepsiCo din Spania şi, printre altele, uleiul 100% de măsline Lay’s Artesanas.
Ferran Adrià va împărtăşi principii, metode, proceduri şi tehnici creative din domeniul său, pentru a ajuta PepsiCo în conceperea unor noi varietăţi de snack-uri, de opţiuni de mic-dejun şi alternative de semipreparate. Marele bucătar va contribui la inspiraţia echipei de dezvoltare a produselor PepsiCo cu mostre, informaţii despre trenduri şi percepţii culinare din întreaga lume.
Unul dintre aspectele acestui parteneriat va fi explorarea artelor culinare cu scopul de a sprijini compania PepsiCo să îşi mărească portofoliul de produse mai sănătoase. Aceasta va include dezvoltarea ingredientelor care îmbogăţesc gustul şi a tehnicilor naturale de conservare, pentru a reduce utilizarea de grăsimi şi ulei în produsele actuale, făcându-le astfel mai sănătoase. 
Indra Nooyi, Preşedinte şi CEO PepsiCo, a explicat că “PepsiCo are o reputaţie solidă în ceea ce priveşte inovarea in alimentaţie, iar acest parteneriat cu probabil cel mai bun bucătar din lume, ne va permite să venim cu noi idei şi concepte creative. De asemenea, vom împărtăşi propriile idei şi principii creative dezvoltate de-a lungul istoriei noastre de 46 de ani, pentru a-l sprijini pe Ferran Adrià în misiunea sa de a crea o unitate de cercetare şi un think tank gastronomic de talie mondială”.
 “Este o onoare pentru noi toţi, dar şi o provocare, să colaborăm cu o companie de produse alimentare atât de importantă precum PepsiCo şi, mai ales, cu echipele sale de Cercetare şi Dezvoltare din întreaga lume. Este cu siguranţă o experienţă din care avem de învăţat cu toţii şi de la care ne aşteptăm să obţinem rezultate interesante, în care El Bulli va pune la dispoziţie cunoştinţele sale tradiţionale despre gastronomia la cel mai înalt nivel, dar şi despre alte zone ale business-ului cu produse alimentare”,  a spus Ferran Adrià.
Despre PepsiCo
PepsiCo oferă cel mai extins portofoliu mondial de mărci de produse alimentare şi băuturi, incluzând 19 linii de produse diferite care generează fiecare mai mult de 1 miliard de dolari în vânzări anuale. Afacerile noastre principale - Quaker, Tropicana, Gatorade, Frito-Lay şi Pepsi Cola – produc sute de alte alimente savuroase şi sănătoase care deţin nume respectate in industria alimentară mondială. Lucrând pentru o companie cu venituri de aproximativ 60 de miliarde de dolari, angajaţii PepsiCo sunt uniţi prin angajamentul nostru unic de a menţine o creştere durabilă investind într-un viitor sănătos pentru oameni şi planetă, ceea ce reprezintă un viitor de succes şi pentru PepsiCo. Numim acest angajament Performanţă cu Scop: promisiunea PepsiCo de a oferi o gamă largă de produse alimentare şi băuturi create pentru a satisface gusturile locale; de a găsi modalităţi inovatoare de minimizare a impactului asupra mediului, inclusiv prin reducerea consumului de energie, apă şi materiale de ambalare; de a oferi un loc de muncă mai bun pentru angajaţii noştri şi de a respecta, sprijini şi investi în comunităţile locale unde ne desfăşurăm activitatea.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.pepsico.com;   www.pepsico.ro 
EL BULLI & PEPSICO FACTSHEET

EL BULLI
El Bulli is este unul dintre cele mai bune restaurante din lume, avand 3 stele Michelin; este condus de Chef Ferran Adrià si situat in localitatea Roses, Costa Brava, Spania.
A fost desemneat de cinci ori drept “Cel mai bun restaurant din lume”, de  catre The Restaurant Magazine, iar Ferran Adrià, “Cel mai bun bucatar al decadei”.
Ferran Adrià a fost numit de Time Magazine ca unul dintre “cei 100 cei mai influenti oameni din lume”; de asemenea, s-a mai spus despre el ca ar fi “cel mai imaginativ creator de haute cuisine de pe planeta” 
Ferran Adrià a fost de asemenea premiat cu titluri onorifice de doctor de catre Universitatea din Barcelona si Aberdeen (Scotia).
A fost singurul bucatar care a participat la prestigioasa expozitie de arta contemporana Documenta (Kassel) si singurul bucatar care a primit cel mai ravnit premiu de design in Europa, Raymond Loewy Foundation’s Designer Award. 
In calitate de Presedinte al Consiliului de consultanti al Fundación Alicia (Food and Science), Ferran Adrià conduce un proiect unic in cautare de noi modele de alimentatie, mai bune si mai echilibrate pentru viitor. Fundación Alicia si Universitatea Harvard au ajuns de curand la un acord de colaborare numit  Dialoguri intre stiinta si gastronomie.  
Etapa urmatoare
El Bulli se va inchide ca restaurant pe 30 iulie 2011 si va fi convertit de Ferran Adrià intr-un centru de Inovare dedicat exclusiv creativitatii culinare. 
Centrul de Inovare av fi un  think-tank pentru gastronomia creativa, va fi condus ca o fundatie privata si se va deschide in 2014
In februarie 2011, Ferran Adrià a anuntat un parteneriat de 5 ani intre  Fundación Alicia si Universitatea Harvard pentru furnizarea de cursuri de  "stiinta si gastronomie". Ferran Adria va fi profesor la Harvard timp de 15 zile pe an. 

Date 
Statisticile spun ca 7 din 10 restaurante din lume sunt conduse de fosti bucatari de la El Bulli 
Editia de iunie 2011 a revistei Esquire Spania a avut o coperta cu un mecanism “razuieste si miroase”, prin care cititorii puteau simti mirosul restaurantului El Bulli. Coperta a acompaniat editorialul despre Ferran Adria.
In primavara 2011, s-a anuntat ca El Bulli va fi subiectul unui film de Hollywood despre lupta bucatarilor invatacei pentru un job in restaurant 
PEPSICO & FERRAN ADRIÀ
Istoricul colaborarii
Acest parteneriat este rezultatul unei relaţii de succes, care datează din 2005, când expertiza bucătarului Adrià a influenţat crearea brandului de supe reci de legume Alvalle al PepsiCo din Spania şi, printre altele, uleiul 100% de măsline Lay’s Artesanas.
Parteneriatul actual
Ferran Adrià va împărtăşi principii, metode, proceduri şi tehnici creative din domeniul său, pentru a ajuta PepsiCo în conceperea unor noi varietăţi de snack-uri, de opţiuni de mic-dejun şi alternative de semipreparate. Marele bucătar va contribui la inspiraţia echipei de dezvoltare a produselor PepsiCo cu mostre, informaţii despre trenduri şi percepţii culinare din întreaga lume.
Unul dintre aspectele acestui parteneriat va fi explorarea artelor culinare cu scopul de a sprijini compania PepsiCo să îşi mărească portofoliul de produse mai sănătoase. Aceasta va include dezvoltarea ingredientelor care îmbogăţesc gustul şi a tehnicilor naturale de conservare, pentru a reduce utilizarea de grăsimi şi ulei în produsele actuale, făcându-le astfel mai sănătoase. 
Agentia care ne-a trimis comunicatul: http://www.gmp.ro/. Bucataras.ro ii multumeste!

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

22.06.2011, 08:25

foarte interesant

03.07.2011, 13:43

Un articol deosebit de interesant. Marturisesc ca nu stiu cine este acest faimos bucatar si nici despre restaurantul sau nu stiu nimic (parca am trai in lumi diferite), dar daca numai pe sfert din ce se spune aici despre el este adevarat (si nu ma indoiesc ca este asa) merita sa fie numit cel mai bun. Bravo, Ferran Adria si mult succes in acest proiect ambitios.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J