Pestele Fugu

Postat de oana_pisicutza16 in Alimente pe 1 Apr 2012, 13:08

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Ca sa degusti delicatesa aceasta de peste balon (cel mai otravitor din lume), trebuie sa ajungi in Japonia la unul din putinele restaurante licentiate in prepararea lui si la unul din putinii bucatari acreditati sa-l curate. Scoala de bucatari Fugu dureaza 3 ani si nu multi o absolva. Ca sa ajungi la exceptionala carne a pestelui trebuie indepartate organele interne, pline de otrava numita tetrodotoxina, substanta de 160.000 de ori mai puternica decat cocaina. Portia de fugu e 200$ si chiar si pregatit in cele mai bune conditii poate sa iti afecteze sistemul nervos si sa iti aduca o coma profunda. Majoritatea celor care incearca preparate din acest peste Fugu spun ca o fac pentru senzatiile tari oferite in timp ce mananca (gura si fata incep usor sa amorteasca).

Otrava actioneaza asupra muschilor care sunt paralizati in timp ce victima este constienta, moartea survine in urma asfixierii. Din pacate nu exista un antidot in fata acestei toxine.

Mai nou cercetatorii niponi au inventat fugu de ferma, complet netoxic (otrava vine din dieta vietatii in salbaticie). Japonezii gurmanzi nu se inghesuie la el. Farmecul lui fugu, spun ei, e sa-l savurezi de fiecare data ca si cum ar fi ultima zi.


Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

01.04.2012, 16:23

de obicei imi place sa probez cam orice se mananca,dar asta chiar nu l-as proba

02.04.2012, 22:33

hmmm ciudatel Fugu asta, mersi de articol

18.04.2012, 09:35

bune informatii referitor la acest peste dar ca aliment,desi imi plac curiozitatile nu as incerca stiind ca este otravitor

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47