Prevenirea si tratarea racelilor din perioada de iarna

Postat de susu in Cu de toate pe 11 Feb 2011, 14:12

Cred ca pentru fiecare dintre noi o banala gripa sau viroza este o mare bataie de cap, starile acelea de rau cu dureri de cap si gat, febra, stari de voma si chiar dureri musculare ne dau o stare de discomfort, nu ne putem concentra la locul de munca si de multe ori avem nevoie de repauz la pat.

Eu sunt pro metodelor naturiste si total impotriva vaccinurilor si antibioticelor. Multe persoane din lipsa de informatie folosesc antibioticele la cel mai mic semn de boala cu toate ca acestea nu ajuta intotdeauna la vindecare ( doar cu exceptia cazului in care sunt prescrise de medical specialist).

Asadar inca din perioada de toamna septembrie-octombrie imi achizitionez tinctura de propolis si echinaceea de la plafarm, macese proaspete din piata si vesnicul antibiotic natural si anume usturoiul romanesc. Fac o cura cu tinctura de echinaceea inca dinainte de a veni frigul si gripa peste noi (aproximativ 20-30 picaturi de 2-3 ori/zi in putina apa), fiecare sticluta are un prospect. Macesele se pun la uscat pe ziare si se lasa mult timp pana la uscarea completa, apoi se macina la masina sau se bat cu ciocanul. Se foloseste atat coaja cat si pulberea rezultata, o sa vedeti ca are un puf intepator la mana ca urzicile. Se pastreaza in pungi de hartie sau saculeti. Beau acest ceai pe toata perioada iernii. Se fierb 2-3 linguri de praf intr-un ibric apoi se acopera pentru cateva minute. Contine foarte multa vitamina C, este bun atat pentru prevenirea cat si tratarea racelii. Un alt produs care a fost efficient pentru mine este imunostimul de la cosmopharm cred (producator USA), pentru intarirea sistemului imunitar cat si tratarea de : infectii virale, psoriasis, gripe, faringite, amigdalite, infectii ale aparatului urogenital, constipatii, ulcere, boli hepatice, oboseala cronica.

Aceste vitamine mi-au fost prescrise de medical meu ginecolog pentru a le luat tot in perioada de toamna insa nu le-am mai folosit de cativa ani. Pe timp de iarna consum cel putin 2-3 catei de usturoi la masa de seara, 1 kiwi pe timpul zilei, zeama de la 1 lamaie si citrice multe. Nu am mai racit de cativa ani iar pe langa ceapa cruda si usturoiul pe care le mananc din placere mai servesc si hrean cu rasol de vita sau piept de pui. Ceaiurile din plante iarasi sunt foarte bune dar nu trebuie facut abuz. Sunt o mare bautoare de ceai si de multe ori inlocuiesc cafeaua cu ceaiul negru iar ceaiul verde este un bun antioxidant. Consum in general ceaiuri vrac (pulbere) si ceaiuri din fructe uscate, se gasesc in Kaufland firma parca era belin daca nu ma insel.

In caz ca m-a prins raceala apelez tot la camara mea si la cateva leacuri babesti pe care le cunoastem cu totii, ciorapei cu otet la febra, tincture de propolis, albastru de metilen pentru gat si ceaiuri caldute de musetel cu lamaie si miere. Mai iau si o doza soc de ceva zeama de lamai dar niciodata ep stomacul gol, si mai putin recomandat pentru cei cu probleme la stomac. Cand nu trece cu niciun chip abea atunci apelez la coldrex si nurofen.

Comentarii (4)

12.02.2011, 11:15

mai e bine ca organismul tau a reactionat pozitiv la toate si nu ai mai racit..intr-adevar e bun propolisul,ceaiurile si citricele pe timp de iarna..bravo pentru reusita...

LUK

LUK
12.02.2011, 18:35

e mai bine s aprevii decat sa tratezi...e sanatos ce consumi zi de zi

12.02.2011, 21:30

e bine de stiu si retinut......................multumesc Susu...................

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola