Reguli de siguranta si norme de igiena in bucatarie

Postat de Alexandra Burz in Tipsuri pe 22 Feb 2014, 22:42

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
  1. Este obligatoriu sa ba spalti pe maini inainte de a atinge orice fel de produs alimentar.
  2. Este obligatoriu sa spalati fructele si legumele inainte de utilizare.
  3. Suprafetele de lucru si plansetele de taiat trebuie pastrate curate; este obligatoriu sa aveti plansete separate pentru carne cruda, peste, fructe si legume.
  4. Nu cumparati oua cu coaja crapata.
  5. Nu se recomanda consumul de alimente care contin oua crude copiilor, femeilor insarcinate si varstnicilor.
  6. Temperatura normala in frigider trebuie sa fie de +5 grade sau mai mica, iar in congelator de -20 grade.
  7. Spalati cat mai des servetele de bucatarie, servetelele din material textil, sorturile, servetele de prins si manusile de bucatarie.Nu permiteti animalelor de companie accesul in bucatarie si mai ales pe suprafetele de lucru.
  8. Alimentele crude si preparate se pastreaza separat unele de altele, in frigider. Pastrati carnea in zona corespunzatoare din frigider, produselel lactate inpreuna pe unul din rafturile de sus. iar salatele, legumele si fructele prospete in cutiile speciale.
  9. Puneti alimentele crude in frigider sau congelator cat mai curand dupa cumparare.
  10. Daca utilizati vesela din silicon, aluaturile care contin anumite fructe sau legume care pateaza puternic pot modifica culoarea formei. Pentru a reduce acest risc, incercati sa evitati temperaturile prea mari din cuptor. Decolorarea sau patarea suprafetelor, nu afecteaza calitatea ustensilelor din silicon.

Preluat revista Delicii la cuptor.

Comentarii (9)

23.02.2014, 12:19

23.02.2014, 15:22

25.03.2014, 08:42

Bune sfaturi, multumesc Doar cel cu ouale cu coaja fisurata nu prea se poate urma. Eu de onicei cumpar oua cu cofrajul, si ori e sigilat ori (daca il iau de la Avicola) mi-l da cum mi-l da si nu pot sa comentez

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!