Reguli de siguranta si norme de igiena in bucatarie

Postat de Alexandra Burz in Tipsuri pe 22 Feb 2014, 22:42

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
  1. Este obligatoriu sa ba spalti pe maini inainte de a atinge orice fel de produs alimentar.
  2. Este obligatoriu sa spalati fructele si legumele inainte de utilizare.
  3. Suprafetele de lucru si plansetele de taiat trebuie pastrate curate; este obligatoriu sa aveti plansete separate pentru carne cruda, peste, fructe si legume.
  4. Nu cumparati oua cu coaja crapata.
  5. Nu se recomanda consumul de alimente care contin oua crude copiilor, femeilor insarcinate si varstnicilor.
  6. Temperatura normala in frigider trebuie sa fie de +5 grade sau mai mica, iar in congelator de -20 grade.
  7. Spalati cat mai des servetele de bucatarie, servetelele din material textil, sorturile, servetele de prins si manusile de bucatarie.Nu permiteti animalelor de companie accesul in bucatarie si mai ales pe suprafetele de lucru.
  8. Alimentele crude si preparate se pastreaza separat unele de altele, in frigider. Pastrati carnea in zona corespunzatoare din frigider, produselel lactate inpreuna pe unul din rafturile de sus. iar salatele, legumele si fructele prospete in cutiile speciale.
  9. Puneti alimentele crude in frigider sau congelator cat mai curand dupa cumparare.
  10. Daca utilizati vesela din silicon, aluaturile care contin anumite fructe sau legume care pateaza puternic pot modifica culoarea formei. Pentru a reduce acest risc, incercati sa evitati temperaturile prea mari din cuptor. Decolorarea sau patarea suprafetelor, nu afecteaza calitatea ustensilelor din silicon.

Preluat revista Delicii la cuptor.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (9)

23.02.2014, 12:19

23.02.2014, 15:22

25.03.2014, 08:42

Bune sfaturi, multumesc Doar cel cu ouale cu coaja fisurata nu prea se poate urma. Eu de onicei cumpar oua cu cofrajul, si ori e sigilat ori (daca il iau de la Avicola) mi-l da cum mi-l da si nu pot sa comentez

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!