Reteta anului 2016

Postat de Bucataras in Concurs pe 14 Feb 2017, 10:50

Articol pe placul a 34 bucatarasi
comenteaza
Reteta anului 2016

Dragi bucatarasi, dupa ce am pasit sanatosi in 2017, ba chiar am si sarbatorit cu bucurie trecerea in noul an dupa "ritul" Bucataras, a venit vremea sa rememoram clipele petrecute cu drag impreuna, dar si retetele frumoase din anul trecut.

Concursul incepe anul acesta de Ziua Indragostitilor (ora 12.00), pentru ca Bucataras.ro este site-ul indragostitilor de gatit si voie buna.

Asadar, conform traditiei Bucataras, haideti sa propunem si sa alegem Reteta anului 2016!

Va invit sa revedeti retetele postate cu harnicie de voi in 2016 pe Bucataras.ro si sa le alegeti pe cele care vi se par cele mai frumoase, mai bune, mai... pentru fiecare categorie de concurs la care va propuneti sa participati: Aperitive/Garnituri, Supe/Ciorbe, Fel principal, Desert.

Ma astept sa fiti curajosi si increzatori in voi insiva, talentul vostru merita sa fie cunoscut si apreciat.

Juriul va analiza si alege cele mai votate 25 retete ale fiecarei categorii.

Criteriile de jurizare vor fi: complexitatea retetei, descrierea modului de preparare, calitatea fotografiilor.

Premiile sunt minunate si de mare folos in bucataria unui bucataras, merita din plin sa va puneti retetele frumoase la incercare pentru ele.

Mai mult, si cei care voteaza castiga premii frumoase, astfel incat va fi placut sa va invitati prietenii sa vizioneze cele mai bune retete ale anului propuse de bucatarasi si sa le aprecieze pe cele favorite.

Regulamentul pe scurt este urmatorul:

data de start inscriere: 14.02.2017, ora 12:00

• data de oprire inscriere: 27.02.2017, ora 23:59

Inscrierea se va face prin accesarea linkului https://www.bucataras.ro/concurs si va fi validata sau nu dupa ce au fost introduse toate elementele cerute in aceasta pagina (foto reteta, link valid catre pagina din Bucataras.ro in care este postata reteta ce se doreste a fi inscrisa, titlul retetei, categoria).

Retele vor fi inscrise in cele 4 categorii de concurs: Aperitive/Garnituri, Supe/Ciorbe, Fel principal, Desert.

Trebuie respectate urmatoarele cerinte:

- Dimensiunea recomandata a imaginii uploadate este de 220x220 pixeli - Imaginea uploadata nu trebuie sa depaseasca 1M

- Linkul sa fie catre pagina din www.bucataras.ro (permalink)

- Titlu sa fie sugestiv dar sa nu depaseasca 60-70 de caractere

Reteta va fi considerata intrata in concurs in momentul in care este aprobata de administratorii site-ului www.bucataras.ro si este astfel afisata pe pagina concursului din sectiunea - Concurs „Reteta anului 2016“.

Pentru a fi aprobata, reteta culinara trebuie sa indeplineasca 3 conditii:

a) sa aiba o fotografie de buna calitate a produsului finit

b) sa aiba modul de preparare scris complet

c) sa fie plasata corespunzator pe una dintre categoriile: aperitiv, supa/ciorba, fel principal, desert

2. Votarea:

Se voteaza o singura data pe zi per IP pe fiecare categorie. Este necesar sa ai cont si sa fii logat pe bucataras.ro pentru a vota!

• data de start: 28.02.2017 ora 00:01

• data de oprire: 08.03.2017 ora 23:59

Un user poate vota o singura data pe zi pentru fiecare categorie: Aperitiv / Supe&ciorbe / Felul principal / Desert

Orice tentativa de fraudare se pedepseste cu eliminarea retetei din concurs. Exemple:

- Voturi realizate prin intermediul unor programe/scripturi ce au ca scop inregistrarea falsa de voturi pentru un utilizator

- Voturi succesive de la aceeasi adresa IP sau adrese IP diferite, ce nu pot fi rezultatul unei activitati normale de votare de la vizitatori diferiti

3. Clasamentul voturilor

La finalul perioadei de votare, pe fiecare categorie vor fi intocmite topuri in functie de numarul de voturi. Se vor califica in faza de jurizare primele 25 retete de pe fiecare categorie, care au strans insa un minim de 30 de voturi.

ATENTIE!  Daca o reteta nu atinge un minim de 30 de voturi, nu va intra in faza de jurizare, chiar daca se afla in top 25 al categoriei

4. Faza jurizarii, stabilirea castigatorilor: 09.03.2017 – 13.03.2017

Jurizarea va fi efectuata de un juriu, format din sase membri. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs.

Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:

Locul 1 – 10 puncte

Locul 2 – 9 puncte

Locul 3 – 8 puncte

Locul 4 – 7 puncte

Locul 5 – 6 puncte

Locul 6 – 5 puncte

Locul 7 – 4 puncte

Locul 8 – 3 puncte

Locul 9 – 2 puncte

Locul 10 – 1 punct

La fiecare categorie, pentru fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei. La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.

Marele premiu si titlul Reteta anului 2016 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de la categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.

Castigatorii vor fi anuntati oficial pe 14 martie 2017!

 

STRUCTURA PREMII:

Marele premiu – Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté 

Premiul categoriei Aperitive - Sandwich Press DuraCeramic

Premiul categoriei Supe&Ciorbe - Aparat de gatit Crock Pot slow cooker 4.7 L, Digital, negru 

Premiul categoriei Fel principal - Aparat de vidat alimente Food Saver FFS002X

Premiul categoriei Desert - Breville mixer compact cu bol

Premii pentru Votare:

1 x Blender Personal Breville Blend Active

5 x Tricou Bucataras.ro

Save

Premiile pentru votare vor fi acordate, prin tragere la sorti, utilizatorilor Bucataras.ro care vor vota retetele inscrise in concurs.

JURIUL:

Mai multe despre componenta juriului va vom dezvalui in curand.

Mult succes tuturor!

Save

Save

Save

Save

Comentarii (15)

15.02.2017, 10:49

Mult, mult SUCCES tuturor participantelor ! Bafta fetelor !

Ina

Ina
17.02.2017, 13:41

Bafta participantilor!
Frumoase si utile premii

18.02.2017, 08:42

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola