RETETA UNIVERSALA

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 2 Oct 2012, 11:14

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza
RETETA UNIVERSALA

Pentru ca sunt singurul bucatar fara retete m-am gandit sa postez RETETA UNIVERSALA  , cea care poate fi folosita de toata lumea , fara teama de restrictii  alimentare sau religioase . Este o reteta-panaceu   , singura ce duce la o viata lunga si sanatoasa .

Ingrediente secrete : cele 24 de ore ale zilei !

Chinezii impart ziua in 12 perechi de ore si fiecare pereche este asociata cu un semn zodiacal bineinteles chinezesc  .

Organele noastre au o activitate intensa intr-un anume interval de doua ore , dupa cum urmeaza :

Orele 1-3(bivolul)-ficatul este in activitate maxima , este imperios sa ne odihnim , sa nu fumam si sa nu consumam alcool . Orele 2-4 simturile sunt amortite si se intampla cele mai multe accidente .

Orele 3-5(tigrul)-plamanii sunt in activitate maxima ,fumatorii inraiti au accese de tuse   , plamanii eliminand substantele care nu au ce cauta in interiorul lor . Orele 3-5 - tensiune arteriala scazuta . Eu ma trezesc si inima mea sare ca un iepuras = tensiune maxima !

Orele 5-7(pisica)-intestinul gros ,colonul  . Scaunul subtire indica probleme cu intestinul subtire , constipatiile indica o crestere a gradului de toxicitate din organism . La ora 6 ni se trezeste organismul si incepe productia de aminoacizi si hormoni . Nu fumati , nu beti  alcool !

Orele 7-9(dragonul)-stomacul . Ora 7: incepe  productia de  hormoni sexuali . E bine sa mancam ,  nu inainte de a bea un pahar cu apa . Inima este suprasolicitata la aceasta ora . Nu facem sport ! Ora 8  : infarctele  , accidentele cerebrale se produc in special la aceasta ora ! Acum e bine sa se faca analiza sangelui . Nu trebuie sa facem un  efort dur .

Orele 9-11(sarpele)-splina si pancreasul . Ora 9-simtim mai putin durerea , dispare senzatia de frica , e bine sa facem injectiile si tratamentele mai dure . Ora 10-creierul si reflexele functioneaza cel mai bine . Ora 11-grasimile sunt arse  cel mai eficient - se recomanda o gustare ! Nu va luati tensiunea la ora asta pentru ca primiti rezultate eronate .  Nu mancati copios pentru ca veti lua din energia necesara functionarii inimii  .

Orele 11-13(calul)-inima . Ora 12-stomacul produce acidul gastic , creierul are nevoie de oxigen . Ar fi bine sa  deschideti ferestrele  sau sa faceti o mica plimbare printr-un parc . Ora 13-scade atentia , corpul cere mancare . Bila incepe sa lucreze dupa masa si e bine sa o ajutam  cu medicamente sau ceaiuri daca avem probleme . Siesta este recomandata . Intestinul subtire e la maxim de activitate si de aceea un angajat cu norma redusa are de multe ori acelasi randament ca un angajat cu norma intreaga , dar numai nemtii si chinezii au rezolvat corect problema  introducand in program siesta obligatorie dar redusa ca timp , nu pana la ora 16  ca in tarile mediteraneene  aflate  intr-o criza economica perpetua .

Masa de pranz trebuie luata in liniste , fara nervi  , pentru ca sistemul nervos vegetativ vegheaza si asupra digestiei .

Orele 13-15(oaia)-intestinul subtire . Ora 14-energie scazuta , simtim nevoia sa ne odihnim .

Orele 15-17(maimuta) vezica urinara  . Ora 15 - revenim la activitate maxima .Vezica urinara functioneaza la maxim , ea avand un rol important in dezintoxicarea organismului  si e bine sa bem ceaiuri de preferat diuretice , pana la ora 19 , deoarece intre orele  17 si 19 rinichii sunt in maxim de forma . Ora 16-revitalizati , putem face sport , ne putem lua medicamentele pentru stomac  .

Orele 17-19(cocosul) rinichii . 17-ora maximei potente intelectuale si fizice . Ora 18-simturi agere , cresc unghiile si parul , incepem sa simtim mai tare durerea  si oboseala , suntem mai nervosi .

Orele 19-21(cainele) circulatia sanguina . 19-ora ideala pentru tratamente medicale , ne scade tensiunea si cei care au probleme cu pielea pot sa se trateze mai eficient . Nu e recomandat sa bem multe lichide  inainte de somnul de noapte . Ora 20-ultima masa a zilei , creste acuitatea vizuala , suntem obositi dar ficatul lucreaza si putem sa bem  putin alcool . Circulatia sanguina are un maxim de activitate intre  orele 19 si 21 . Daca va este greu sa va adormiti copiii mici pana la ora 19  dupa aceasta ora nu prea mai aveti sanse pana la ora 23  : 21-23 sunt orele in care organismul acumuleaza energie si  tinerii “duduie” , refuzand sa se culce .

Orele 21-23(mistretul) dupa cum v-am spus , acum  acumulam energie . Ora 21- stomacul si ficatul mai lucreaza dar metabolismul scade si mancarea este nedigerata sau pe jumatate digerata . Ne scade temperatura . Ora 22- ficatul isi opreste activitatea -STOP FUMATULUI ! Ora 23-activitate generala redusa - daca dormim deja ,  vom avea tenul frumos !(daca il avem asa de la Dumnezeu ). 

Orele 23-1(sobolanul) vezica biliara . Orele 23-1- functiile vezicii biliare sunt la maxim si cine se trezeste la orele astea trebuie sa se gandeasca la starea de sanatate a vezicii biliare si la stresul la care este supus . Ora 24-obligatoriu sa fim in somn profund !

Bineinteles ca medicina occidentala a negat vehement aceste lucruri declarand ex catedra  ca "nu sunt demonstrate stiintific" , pana cand a ajuns si ea la nivelul de dezvoltare ce i-a permis sa redescopere roata .

A constatat si medicina noastra ca cine nu respecta orele interne ale organismului , ritmul biologic , se imbolnaveste mai repede .

Va doresc sa aveti toata viata 24 ore fericite  in concordanta cu propriul bioritm si imi cer scuze celor care s-au simtit deranjati de "budismele" mele !

 

 

 

 

Comentarii (4)

02.10.2012, 12:57

Foarte interesant articolul! Despre cateva stiam.. dar mare parte dintre ele nu, deci multumim ptr informatii!
"Ora 7: incepe productia de hormoni sexuali . E bine sa mancam , nu inainte de a bea un pahar cu apa . Inima este suprasolicitata la aceasta ora . Nu facem sport !" Si toti medicii recomanda sport dimineata..

02.10.2012, 13:03

Foarte interesant

02.10.2012, 13:28

Interesant!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola