Retete de vopsele "home-made" pentru oua

Postat de Bya Ralu in Tipsuri pe 29 Mar 2013, 20:33

Articol pe placul a 26 bucatarasi
comenteaza
Retete de vopsele "home-made" pentru oua

Am primit pe email un articol foarte fain,si m-am gandit sa il impartasesc cu voi,poate va sunt de ajutor anumite lucruri.Sunt foarte interesante pentru cei care fac mai multe culori,eu le prefer rosii

Se recomanda folosirea urmatoarelor culori pe ouale cu coaja alba,se coloreaza usor si nu se pateaza.

  • Pentru un portocaliu intens,se fierb 2 linguri de paprika in 2 cani de apa pentru 5 minute.Se toarna lichidul intr-un bol adanc si se adauga 1 lingura de otet.Se pot introduce imediat in el ouale pentru vopsit.
  • Pentru un galben luminos(ca soarele de primavara),se pun 2 linguri de curcuma cu 2 cani de apa,se fierb 5 minute,dupa care se muta lichidul intr-un bol si se adauga 1 lingura de otet.
  • Pentru un albastru deosebit se pot folosi afine inghetate.Se pun 3 cani de afine congelate cu 2 cani de apa la fiert.Dupa ce s-au fiert 5 minute,se strecoara afinele,scurgand lichidul intr-un bol,se adauga 1 lingurita de zeama de lamaie.Pentru roz se urmeaza aceiasi procedura doar ca se foloseste zmeura.
  • Pentru culoare rosie se foloseste sfecla rosie sau coaja de ceapa rosie.

Sursa era de la o revista,care imi cam scapa numele acuma:))

Poza este de pe google

Comentarii (22)

08.05.2013, 15:59

Am probat, cu sfeclă și șofran! Nu recomand! Anul viitor o să probez cu varză roși și spanac! Poate iese ceva până la urmă!

08.05.2013, 18:51

eu nu am probat ...nu stiu

06.01.2014, 23:35

Nici cu ceapă nu iese culoarea roșie... iese spălăcită. )) Cred că doar curcuma ar putea da rezultate. P-aia și de pe mâini o îndepărtei greu. ))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!