Revolutia de catifea

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 10 Oct 2012, 14:52

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Revolutia de catifea

                                   

Nu stiu altii cum sunt , dar unii isi dau seama ca tara noastra merge intr-o directie gresita ,  stiu cum poate fi ea salvata si sunt gata de actiune si de sacrificiu .

Capabili fiind sa gandeasca , realizeaza ca numai punandu-i la zid pe cei care ne-au condus in ultimii douazeci de ani putem sa ne revenim ca popor si sa incepem reconstructia tarii . Daca te uiti la ei  chiar simti fiorul din dorinta lor  arzatoare de a vedea cum  tasneste sangele din nenorocitii care ne-au distrus tara si ne-au pervertit pana am ajuns o populatie de sclavi  nesimtita si abulica .

Sunt minti enciclopedice , stiu totul despre economie , politica , sunt si buni profesionisti la locurile lor de munca . Sunt oameni de neinlocuit si au demonstrat acest lucru nu o data .

Exasperat de viata de animal pe care o duci te hotarasti sa te alaturi acestor revolutionari dornici sa faca praf stramba societate romaneasca  . Iti spui ca  ,  daca nu reusesti  sa  distrugi  societatea  asta  perversa  , nu vei trai mai rau , pentru ca Statul  cheltuie cu  puscariasii  mai multi bani decat cu tine  si le ofera conditii de viata mai bune decat ce iti permiti tu din munca cinstita  . Totusi esti  si  tu un om prevazator , cu gandul la numarul mic al celor care au intrat in istorie pentru ca au reusit sa schimbe un sistem  . Nu esti nici in pas cu moda timpului , un veleitar dornic sa iasa in fata si sa ocupe scaunele cele mai inalte , mai ales ca aceste pozitii importante sunt acum ocupate de tot felul de miss-uri , domnite sau domni  care nu au facut niciodata dovada unei prestatii remarcabile in calitate de profesionisti  iar tu chiar ai simtul ridicolului dezvoltat .

Dornic sa-i ajuti pe altii mai capabili decat tine incepi sa-i studiezi atent  pe nemultumitii  apti sa faca o revolutie si observi ca sunt oameni cumpatati si calculati . Strang bani pentru scolile si serviciile bune unde se vor duce copiii lor inca de cand urmasii sunt in burta mamei . Nu au parte numai de copii reusiti  .  Si dansii sunt bine situati in societate , activand cu succes si pe bani buni in locuri unde tu nici nu visezi sa ajungi !

Adevarul este ca sunt oameni seriosi ,  buni familisti  si adevarati stalpi ai societatii , pastratorii valorilor perene romanesti ,  exemple de probitate profesionala si umana .

Uneori , sefii ii convoaca pe acesti oameni dedicati revolutiei  la o discutie intre patru ochi si le spun ca traim timpuri grele cand nu mai e suficient sa le faca o vizita de curtoazie de Paste si de Craciun , e nevoie de eforturi mai mari pentru a rezista concurentei nemiloase . Si sa mai lase dracului sarsanalele cand vin cu propunerile de imbunatatire a activitatii institutiei : sa le puna frumos in plic  asa cum se procedeaza in lumea civilizata !

Oameni cu coloana vertebrala fiind  ,  trei zile tuna si fulgera  . Privesc conspirativ in jur  apoi iti fac doar tie cunoscute ideile lor cu privire la revolutia  care va zgudui din temelii oranduirea nedreapta in care de-abia reusim sa supravietuim de la un salariu la altul . Inima iti tresalta de mandria de a fi confidentul unor asemenea eroi  si  cand afli ca au sfarsit prin a prezenta   sefului pe care-l dispretuiesc  un plic umflat  le intelegi mica slabiciune omeneasca : au obligatii , copii la scoala . E greu sa fie revolutionari in fiecare zi , uneori trebuie sa mai ia  o pauza si sa traiasca la fel ca toata lumea , ca doar si ei sunt oameni  !

Privindu-i cum reusesc sa supravietuiasca tuturor cutremurelor ,  sa cada mereu in picioare si sa ocupe un scaun cel putin la fel de bun ca cel anterior  incepi sa-i admiri si mai mult considerandu-i niste Hopa Mitica ai vremurilor noastre atat de incerte si instabile . Avand  un asemenea fler e clar ca sunt oamenii ideali pentru o revolutie !

Ca mai toti din generatia ta  ai facut si tu armata ba chiar ai fost in serviciul de garda permanenta si stii ca momentul cel mai propice pentru o revolutie este la ora cand se schimba garda . Atunci , cei care ies din serviciul de garda sunt obositi si considera ca si-au facut datoria iar cei care urmeaza sa intre de garda isi blesteama soarta  de a se fi nascut intr-o zodie ghinionista care i-a condamnat sa stea de paza cu arma in mana  , nu ca altii care dorm cu femeile in brate !

Din ce in ce mai hotarat  sa te alaturi celor care pot conduce Romania pe drumul renasterii nationale le studiezi  atent programul zilnic si observi cum la ora 9 se deplaseaza cu viteza specifica practicantilor de Qi Gong , adeptii motto-ului : broasca testoasa traieste 200 de ani iar tigrul doar 10  . Daca le  intrerupi marsul  afli ca merg lansat ca broasca testoasa    ” la munca” . Seara nu ai ocazia sa  vezi  fetele  obosite  ale  acestor profesionisti deoarece  , eficienti fiind , reusesc sa isi incheie socotelile cu serviciul pe la ora 14  , nu ca tine care tai frunze  la caini pana cand se termina programul oficial . Adevarul este ca oamenii astia chiar sunt  de neinlocuit  ! Cand s-au simtit nemultumiti  de locul de munca si-au  dat demisia  reusind imediat sa plece in alta parte  . Dupa un timp au realizat ca noii angajatori sunt niste tampiti mai mari  deoarece nu stiu ce valoros este un angajat eficient care rezolva problemele in intervalul orar  9-14 .  Constienti fiind de valoarea lor unica     s-au intors cu fruntea sus  , nu ca altii cu coada intre picioare . Desi in institutia unde te miri si tu ca mai semnezi statele de plata  exista o lege nescrisa  , in vigoare inca de la infiintarea institutiei ,  care spune ca cine pleaca de buna voie nu se mai intoarce , acesti specialisti de neinlocuit reusesc sa  incalce si acest tabu , atragand atentia tuturor prin valoarea lor ce pulverizeaza miturile vechi de peste o suta de ani .

Iti spui ca ai gasit oamenii potriviti pe care sa-i slujesti in lupta  lor neobosita impotriva societatii nedrepte si vrei sa le prezinti planul tau de lovitura de stat : sa  conduca atacul impotriva celor care ne distrug exact la ora schimbarii garzilor !... Cu o strafulgerare de ultim moment realizezi ca planul tau este  inaplicabil deoarece oamenii astia  , atat de capabili sa ne conduca , la ora 6 sunt in pijama si in papuci  de casa , deci nu se cade sa-i deranjezi tocmai cand sunt efectiv in imposibilitatea de a actiona pe masura valorii lor ...

Ai dracului exploatatori  ! D-aia au hotarat schimbarea garzilor la ora 6 ! La ora aia revolutionarii adevarati nici macar nu si-au baut cafeaua  .

Ce pacat ca Ceausescu a  fugit la ora pranzului  ! Daca nu  ar fi parasit Comitetul Central cand revolutionarii adevarati  erau in pauza de masa am fi avut si noi o  ”Revolutie de catifea”  asemenea cehilor si acum eram  departe ... 

 sursa foto

Comentarii (5)

Ina

Ina
10.10.2012, 15:15

) Pardon ! Uitasem sa schimb parola

10.10.2012, 15:25

Ina...ia fa ordine

10.10.2012, 15:42

acum am inteles de ce ai spus ca o pui de o revolutie

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola