Sunt legume bogate in beta-caroten, substanta anticancerigena, si vitamina C care are un rol important in stimularea imunitatii. Culoarea rosie le este data de substanta numita licopen, un nutrient care reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a cancerului de prostata. De asemenea, contin si luteina si zeaxantina, nutrienti cu rol important in protejarea vederii.
Surse naturale de licopen mai sunt si : pepenele rosu, papaya, grepfruit roz, caisele.
Rosiile se gasesc in piete pe tot parcursul anului, dar perioada in care se gasesc cele mai gustoase rosii e vara si inceputul toamnei. Ar fi de preferat ca in restul timpului sa consumam rosii conservate. Spun unii…
Uite un lucru pe care nu l-am stiut nici eu: rosiile se pastreaza la temperatura camerei pentru a-si mentine prospetimea si aroma.
Idei de servire: rosiile se potrivesc foarte bine cu busuioc, otet balsamic, usturoi, parmezan, oregano.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult