Rosiile, un aliat de nadejde in lupta cu cancerul - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 12 Aug 2015, 11:31

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa.

Astazi ne va vorbi despre rosii si despre beneficiile consumului de rosii asupra sanatatii.

Rosiile au un continut caloric redus (18-22kcal la 100 grame), fiind, alaturi de celelalte legume de sezon, unul dintre alimente de preferat in dieta.

Pot fi recomandate si celor care doresc sa se ingrase, avand efect de stimulare a apetitului si antianemic (datorita continutului de fier).

Antioxidantii: vitaminele C, E, provitamina A, fitonutrientii, alaturi de potasiu si de vitaminele din grupul B le confera rosiilor rolul de protector cardiovascular.

Pigmentul care le da culoarea rosie, licopenul, este cel mai valoros si mai studiat fitonutrient, el lupta impotriva aterosclerozei prin imbunatatirea profilului lipidelor plasmatice si efectul antiagregant plachetar.

Este binecunoscut rolul antitumoral al licopenului, in primul rand impotriva cancerului de prostata.

La femei este de mentionat efectul benefic asupra sistemului osos, datorita atat fitonutrientilor, cat si faptului ca rosiile au un continut mare de calciu si vitamina K.

Biodisponibilitatea licopenului creste prin preparare termica si prin adaugare de grasimi sanatoase: avocado sau ulei de masline. De asemenea, exista studii care arata ca rosiile si broccoli consumate impreuna isi potenteaza efectele benefice.

Desi au un continut moderat de acid oxalic, consumate in cantitati mari, alaturi de fainoase sau produse lactate, pot determina formare de acizi cu cresterea riscului de depunerea a calciului (risc de litiaza).

Rosiile nu sunt recomandate in gastrite acute sau sindrom de intestin iritabil.

Partea verde de la cotor nu se consuma, deoarece contine solanina, substanta toxica!

Descopera retete interesante si delicioase cu rosii   

Sursa foto: pomi.us.com

Comentarii (2)

12.08.2015, 11:32

12.08.2015, 11:42

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!