Sandviciuri, tartine si alte aperitive

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 00:26

Sandviciuri, tartine si alte aperitive

Sandviciurile sunt gustari consistente, pregatite pentru situatii cand nu se poate aranja o masa: excursii, la serviciu, la scoala) Ele pot inlocui cu succes multe feluri mai greu de preparat, pot fi variate si sunt usor de servit.

In general se pregatesc din 2 felii de paine subtiri sau chifle taiate in 2. Se ung cu unt, atunci cand intre ele se pun alimente uscate (sunca, salam, pastrama). In cazul in care se ung cu diverse paste, nu se mai ung cu unt.

Tartinele sunt gustari asemanatoare cu sandviciurile, dar mai diversificate in ceea ce priveste felul alimentelor si aranjarea lor. Sunt prezentate pe platouri, pe o singura felie de paine sau o jumatate de chifla. Se decoreaza cu ajutorul unui sprit subtire. De regula  se aranjeaza pe un decor format din frunze de salata.

Canapelele sunt asemanatoare cu tartinele, formate dintr-o singura felie de paine dreptunghiulara, care se prajeste in putin unt,servindu-se cu preparate calde.

Painea taiata care se foloseste la tartine, sandviciuri si canapele se numeste crutoane. Painea sau franzela se curata de coaja, se taie felii subtiri de diverse forme. Se ung cu unt, dupa preferinta. Se poate folosi unt condimentat.



Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]