Sandviciuri, tartine si alte aperitive

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 00:26

Sandviciuri, tartine si alte aperitive

Sandviciurile sunt gustari consistente, pregatite pentru situatii cand nu se poate aranja o masa: excursii, la serviciu, la scoala) Ele pot inlocui cu succes multe feluri mai greu de preparat, pot fi variate si sunt usor de servit.

In general se pregatesc din 2 felii de paine subtiri sau chifle taiate in 2. Se ung cu unt, atunci cand intre ele se pun alimente uscate (sunca, salam, pastrama). In cazul in care se ung cu diverse paste, nu se mai ung cu unt.

Tartinele sunt gustari asemanatoare cu sandviciurile, dar mai diversificate in ceea ce priveste felul alimentelor si aranjarea lor. Sunt prezentate pe platouri, pe o singura felie de paine sau o jumatate de chifla. Se decoreaza cu ajutorul unui sprit subtire. De regula  se aranjeaza pe un decor format din frunze de salata.

Canapelele sunt asemanatoare cu tartinele, formate dintr-o singura felie de paine dreptunghiulara, care se prajeste in putin unt,servindu-se cu preparate calde.

Painea taiata care se foloseste la tartine, sandviciuri si canapele se numeste crutoane. Painea sau franzela se curata de coaja, se taie felii subtiri de diverse forme. Se ung cu unt, dupa preferinta. Se poate folosi unt condimentat.



Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!