Sărbătoarea dracilor

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 31 Oct 2013 | 4034 vizualizari

Comentarii (55)

31.10.2013, 10:24

Ela, sunt mulţi care iau atitudine. Ştii, nu faptul că se face o petrecere de halloween e problema, ci faptul că se doreşte impunerea acestor sărbători ca fiind mai presus ca ale noastre, asta doar pentră că vin din afară, existând încă mentalitatea (greşită) că tot ce vine din occident e bun. Neaţa bună!

31.10.2013, 10:24

Bună dimineaţa, Lucia!

31.10.2013, 10:49

N-am sarbatorit niciodata, nici macar la scoala, nici nu stiam cand este si nici nu ma intereseaza sincera sa fiu aceasta sarbatoare americana . Avem noi sarbatori mult mai frumoase pe care ar trebui sa le celebram, nu ale altora. O zi buna!

31.10.2013, 11:23

Rocsi, aceste sărbători au pătruns după revoluţie, nu existau înainte. Problema este alta, până unde trebuie să acceptăm nişte lucruri, cât de mult trebuie să punem capul în pământ pentru a nu vedea că unele lucruri sunt făcute cu substrat adânc de slăbire a identităţii noastre, a viitorului copiilor din ţara asta. Zi bună să fie şi la voi!

31.10.2013, 12:16

Padre, cred ca ne-am plictisit de sarbatorile noastre, sau mai bine zis,ne place sa aruncam un ochi si in gradina vecinului. in regula, daca vrem sa sarbatorim si noi alaturi de ei, dar eu nu inteleg de ce de la an la an se intensifica patima asta...eu nu am auzit pe americani sa ne importe vreo sarbatoare....
dar probabil ca tot ce are pronuntie americana suna mai interesant si cum..."comercial" ne face bine, hai sa...ca doar nu e singura importata! in fine, nu sunt eu patrioata sau antisarbatori, dar prea mare este amploarea...eu vreau sa imi cresc copiii cu martisorul frumos si plugusorul autentic, cu Dragobetele nostru si la fel de mult imi doresc ca ai mei copii sa invete ce inseamna sarbatoare de Pasti, ce inseamna sarbatoare de Craciun, dincolo de Mos Craciun si iepuras si sa aprecieze insemnatatea spirituala..
in fine! iar mi s-a incins mintea ca a unui taur ce sunt
ma bucurca ati revenit alaturi de noi

31.10.2013, 12:25

Laura, mă bucur să vă regăsesc sănătoşi, haioşi, harnici şi vorbăreţi Cum îţi spuneam aseară, treburile din perioada asta sunt tare multe şi foarte importante. Eu nu doresc să intru superficial pe aici, adică să vorbesc doar cu unii prieteni, iar asta mă face să tac definitiv, pentru a nu supăra pe nimeni. Dar şi când vorbesc
Tu-l învaţă pe David sorcova şi pluguşorul, că mintenaş vine anul nou.

31.10.2013, 13:07

da )) nici nu stiu cand a trecut anul pe cuvant... parca a prins aripi timpul asta

31.10.2013, 13:14

Laura, timpul nu trece, noi trecem prin timp. Aşa că dă-i bătaie cu pluguşorul

31.10.2013, 15:40

Daca media ar face un efort conjugat de a prezenta tradiile in cativa ani s-ar uita .Dar atunci cum ar fi pline cluburile si ce petrecere tematica ar mai face cei care au interese si investitii pe acolo ? Vad in aprilie : timpul e frumos de plaja ,se anunta un week-end canicuar , hotelierii au capacitatea ocupata spre maximum .... iar in week-end oameni ce se plimba infofoliti pe faleza si vreo cativa rataciti ce zgribuliti pe plaja . De rasul curcilor : saptamana trecuta ,, Mai multi tineri mureseni se distreaza facand baie in mare ''-.... si erau doar DOI , unu de vreo 45 ani si unul vizibil spre 60 .

31.10.2013, 16:00

Mihaela, media are de câştigat, publicitatea face mulţi bani, în special pe spinarea credulilor. În fine, e treaba de liber arbitru, deşi, nu ştiu cum aproape de fiecare dată omul se păcăleşte şi alege ce e rău. Probabil unde la suprafaţă arată bine.

31.10.2013, 18:00

Seară bună, Padre! Problema nu e numai la media, din păcate. Cum spune-ai mai sus, în școli încă sunt profesori de religie, ce ar trebui să explice, în mod special învățătorilor treaba cu sărbătorile împrumutate. Ella, dacă un părinte de la grădiniță sau ciclul primar, nu merge cu turma la indicațiile doamnei/domnului învățător, copilul va fi stigmatizat, iar la vârsta fragedă ce o are va fi marcat pe toată viața. Același lucru e valabil și pentru grădinițe Cei din clasele mai mari, pur și simplu găsesc din această sărbătoare un nou mod de distracție, cred că nici măcar nu știu ce înseamnă, doar că se pot costuma în personaje din filme și de ce să nu recunoaștem, chiar din desene animate Auci, ce m-am întins cu comentariul, dacă aș fi comentat dimineața, era doar: Padre ca întotdeauna

31.10.2013, 18:12

Cristina, ştiu că dimineaţa eşti mereu pe fugă (ca la serviciu de altfel) şi că nu poţi aprofunda tot ce scriu eu ori ceilalţi prieteni. Subiectul merită dezbătut, eu unul am făcut acest lucru atât la şcoală cu elevii, cât mai ales la şcoala de duminică (la biserică)cu tineretul.
Îţi multumesc pentru apreciere! Seară bună să fie la voi!

31.10.2013, 18:52

Padre, există școala de duminică cu tineretul??? Și sunt cursanți??? E foarte important ca ei să vină de bunăvoie, nu siliți de familie , că ”e rușine, ce spun vecinii că nu mergeți la biserică”, asta mă întristează cel mai mult

31.10.2013, 19:07

Cristina, eu fac şcoală de duminică cu tineretul şi sunt cursanţi (cu vârste între 14 şi 50 de ani), de multe ori venind chiar în familie. Discuţiile sunt libere şi pe diverse teme. Şi da, vin de bunăvoie, vin cu întrebări de tot felul.

31.10.2013, 19:45

Si micii elevi din clasa zero au cerut sa se costumeze si sa sarbatoareasca Halloween,Le-am spus clar ca nu este sarbatoare romaneasca si ca ar fi bine sa ne pastram traditiile,nu sa imprumutam.Si totusi au venit la scoala cu masti.Parintii m-au intrebat daca am fost de acord.Le-am spus NU.Copiii au lasat capul in jos rusinati.

31.10.2013, 19:48

Buni, ai procedat corect, ai procedat aşa cum ar trebui să procedeze un părinte responsabil şi un cadru didactic care-şi păstrează verticalitatea. Opţiunea copiilor era de intuit, ambiguă mi s-a părut cea a părinţilor, care le-au cumpărat ori făcut măşti.

01.11.2013, 07:20

ai dreptate padre...chiar nu ma gandisem la asta

01.11.2013, 07:52

Bianca, vezi, de aia-i bun şi un om bătrân pe-aci

01.11.2013, 10:11

Buna dimineata padre!
Ca de obicei la subiect si bine tratat!

01.11.2013, 10:16

O zi bună, Mariana! Mulţumesc frumos pentru apreciere.

01.11.2013, 10:18

Saptamana asta,a primit cea mare o invitatie la petrecerea de haloween,ieri cand i-am spus ca nu va merge s-a pus pe plans ca ea vrea sa mearga,nici nu am stiut cum sa ii mai explic ca asta nu e petrecere frumoasa,ca nu e pt copii,pana la urma a inteles dar eu tot nu inteleg ce e cu haloween-ul asta si nici nu vreau sa inteleg!!!Felicitari Padre pt articol!!!

01.11.2013, 11:03

Giorgia, dacă citeai articolul la timp poate că-i explicai mai bine. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată. Zi bună să ai!

01.11.2013, 16:04

si din nou !!!!
Ma bucur Parinte ca ai pus punctul pe i....as mai spune ca este o " sarbatoare " care se lasa cu victime sufleteste vorbind...! Am vazut un mic filmulet acum cativa ani despre acest subiect care demonstra cum multi copii s-au indracit (pe romaneste vorbind), au ramas cu sechele pe viata de la o distractie nevinovata cum spun unii....se simt copii bine ca acum doar nu i-om opri de la tot ce vine din afara - spunea o mamica...! Dar ce te faci cand copilul ramane ca o leguma si "traieste in lumea lui" cum se spune , si nu mai are chef de viata, de joaca, nu mai zambeste macar....nefiind vb de autism.....!
Ar fi prea multe de spus, dar nu vreau sa fac si eu un blog...
Scuze ca am vb asa mult, dar este o problema grava...eu nu am ce sa admir la americani sau la sarbatorile lor..., din contra!

01.11.2013, 16:56

Ana, mă bucur că ai reuşit să-ţi faci timp şi pentru a trece prin pagina mea. Ba mai mult, ai comentat frumos, ai comentat româneşte. Cred că mesajul meu a fost înţeles, măcar şi de cei câţiva care au trecut să citească. Sunt convins că şi mesajul transmis de voi, cei ce aţi comentat a fost la fel de curat perceput. Ştiu că e puţin lucru în această complicată ecuaţie, dar nici fără a zice nimic nu puteam merge mai departe.
Seară bună să fie la casa ta!

01.11.2013, 20:14

Seara buna , Parinte !!!
Abia acuma am reusit sa citesc articolul de azi , la noi in Ardeal este ziua mortilor si am fost la cimitir cu flori si lumanari la cei dragi plecati dintre noi . Este imprumutat acest obicei de la romano catolici ,nu cred ca e ceva rau sa ducem o floare , o lumanare la mormintele celor dragi plecati dintre noi .Despre sarbatoarea americana nu zic nimic , a-ti scris dumneavoastra tot ce trebuia ,trebuie zis adevarul , va felicit , noua nu ne taie capul daca spunem lucrurilor pe nume ...face fiecare cum crede dar trbuie spus ce este corect si crestineste.Parca Apocalipsa pe zi ce trece se apropie . Dumnezeu sa lumineze neamul nostru si sa nu ne pierdem obiceiurile , sarbatorile , identitatea . Doamne ajuta !!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola