Sfaturi pentru a praji nuci si diverse alune

Postat de Adinuta in Tipsuri pe 11 Dec 2011, 18:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

De multe ori cand dam peste o reteta care cere alone prajite si tocate, nu prea primim si instructiuni cum sa le rumenim.Nu este foarte dificil, dar ne poate fi de folos sa stim la ce temperatura sa le rumenim si pentru cat timp.

Doua modalitati de a praji alunele

La cuptor:

1.      Incalzeste bine cuptorul la 180 de grade Celsius.

2.      Pune alunele intr-un singur strat intr-o tava in care a fost pusa o foaie de copt. Ele trebuie puse intregi la prajit: nu le taia niciodata inainte, ci dupa ce au fost perpelite bine.

3.      Tine-le la cuptor intre 5 si 10 minute pana cand capata o culoare maro-aurie. Unele alune sunt mai mult aurii decat maronii si devin mai inchise la culoare dupa ce sunt scoase din cuptor datorita caldurii pe care au acumulat-o. Amesteca usor alunele in timp ce se prajesc pentru a se face uniform.

4.      Pune alunele coapte pe prosoape de hartie pentru a se raci.

5.      Dupa ce s-au prajit si racit, poti pastra alunele ramase in frigider intr-un recipient bine inchis pana la doua saptamani.

Nota: cand prajesti alune este bine sa le scoti mai devreme din cuptor decat sa risti sa le arzi, de aceea opreste focul cand crezi ca sunt deja aurite si dupa ce vei face de vreo cateva ori, iti vei da seama cat timp trebuie sa le lasi exact in functie de cuptorul pe care il ai.

In tigaie

Poto folosi o tigaie neaderenta atunci cand ai nevoie de putine alune si nu are sens sa incalesti tot cuptorul. Prin aceasta metoda insa alunele se pot arde foarte usor si nu vor avea o culoare uniforma aurie, de aceea trebuie sa ai ceva mai multa grija.

1.      Incalzeste alunele sau nucile intr-o tigaie uscata, cu fundul gros, timp de un minut sau doua pana incep sa emane un miros bogat si au o culoare aurie. Agita tigaia constant deasupra focului pentru a te asigura ca nu se perpelesc prea tare pe-o singura parte.

2.      Scoate alunele din tigaie pe un prosop de hartie pentru a se raci si apoi taie-le bucati daca ai nevoie de ele maruntite. La fel ca si cele facute la cuptor, pot fi pastrate in frigider intr-un recipient bine inchis.

Foto: loveveggiesandyoga.com

 

Comentarii (3)

11.12.2011, 19:36

Lau

Lau
11.12.2011, 20:20

12.12.2011, 00:28

corect, eu prajesc cashew la munca, pentru peanut sauce, exact asa. uneori le mai facem si in wok.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola