Siropul de ridiche neagra cu miere de albine

Postat de Sidy in Bucataras eFeminin pe 27 Sep 2015, 08:22

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Vine frigul... incep racelile, asa ca m-am gandit sa va transmit si voua acest articol. Siropul de ridiche neagra cu miere de albine este un remediu naturist traditional la popoarele estice cu nenumarate efecte benefice asupra organismului: combate si trateaza tusea si ragusala, combate si trateaza gripa si raceala. Conform Wikipedia “ridichea neagra sau Rapfanus sativus varietatea niger este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri in medicina naturista, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, racelii. Contine glucide, uleiuri esentiale, enzime, microelemente, vitaminele B si C, flavonoide, izotiocianati, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimina toxinele din organism si regenereaza ficatul”. 

Ingrediente: 

– 1 ridiche neagra – 2-3 linguri cu miere de albine 

Mod de preparare  : 

Pentru a pregati acest sirop avem nevoie de o ridiche neagra intreaga si cateva linguri de miere de albine naturala poliflora. Pentru un efect mai puternic se poate folosi o miere de albine naturala de tei, care este un adevarat tratament natural impotriva: insomniei, sinusuri infundate, rinita alergica, ragusala, sinuzita, etc. Ridichea nu se curata de coaja, se spala foarte bine cu apa rece si se sterge cu un prosop. Se taie deasupra (acolo unde au fost frunzele) un capac care se va da deoparte si cu o lingurita sau cu un cutit se va scobi in interiorul ei si i se va scoate miezul, lasand totusi cam 1 cm de continut de jur imprejur. Se pune miere de albine in ridiche pana la jumatate, se acopera ridichea cu capacul ei si se lasa asa la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche si miere sau zahar. Cand este gata, se ia cate 2 linguri din acest sirop de cate ori ne supara tusea sau suntem ragusiti. Siropul sau sucul de ridiche neagra de toamna este foarte placut la gust, este natural, simplu si usor de preparat. Ridichea se foloseste pana cand se inmoaie de tot.

Optional, din miezul de ridiche ramas se poate prepara o salata de ridiche neagra sau se pot taia feliute subtiri pe care le presaram cu zahar si le lasam sa se macereze peste noapte. Se poate consuma sucul obtinut, sau chiar si feliutele de ridiche, avand acelasi efect in combaterea tusei, gripei, racelii si a raguselii.

Comentarii (6)

20.11.2018, 15:50

22.11.2018, 07:21

:"> :">

16.04.2019, 09:35

Frecvent folosesc sucul de ridiche pentru cea mica

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola