Supa de baza

Postat de Brindusa in Tipsuri pe 19 Dec 2010, 15:09

Ingredientele de baza ale acestei supe sunt oase 50% - legume 10% - apa 100%

Ingrediente:

  • 2,5 kg oase de vita
  • 5-6 l de apa rece
  • 250 g ceapa, taiata in 4
  • 125 g morcov, taiat mare
  • 125 g telina, taiata mare
  • 1 frunza dafin
  • 1 cuisoara
  • 1 tulpina patrunjel verde
  • 10 boabe piper

Oasele se taie la dimensiuni de 8- 10 cm, ca sa aibe o suprafata mai mare in contact cu apa.

Se spala si se pun intr-o oala mare cu apa. Se aduc la fierbere, apoi se fierb la foc foarte mic. Se ia cu mare grija spuma creata, de oricate ori e nevoie. Cand nu mai face spuma, adauga legumele si condimentele

Fierbe la foc mic (adica abia sa faca bulbuci) in jur de 6 ore. Daca apa scade si oasele sunt expuse, mai adauga apa, asfel incat oasele sa fie in apa. Aduna spuma formata ori de cate ori e nevoie.

Dupa acest timp strecoara supa printr-o sita foarte deasa, pune-o in cutii sau pungi sigilate si pastreaz-o la congelator.

Se pastreaza in frigider 2 zile, sau in congelator cateva luni.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (3)

20.12.2010, 09:36

f buna ideea de pastrare la congelator..dar eu abia am loc de carne si alte verdeturi sau legume de peste vara...sa mai bag si lichide..,chiar nu am unde.. ce mi-ar placea un congelator d-ala de magazin mareee, sa pastrez eu tot ce vreau!!!!!!!!!!!!!

20.12.2010, 19:35

Mersi, Cristinne.Eu zic sa scoti niste carne, ca oricum nu e prea bine sa mananci din cea congelata si sa faci niste supa. Te scoate din multe "pene" de mancare

19.01.2011, 11:41

aseara am avut 1 pui mare si spatele si pieptul de pui l+am pus la fiert in apa cu cateva legume, eu am avut ceapa si morcov, dupa ce sa fiert carnita, am lasat zeama sa se raceasca si am pus-o intr-un borcan si am bagat-o la congelator, si cnd vreau sa fac supa scot din congelator borcanul, il las la temperatura camerei si gata

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI