TAPIOCA

Postat de VERONICA2607 in Alimente pe 22 Ian 2013, 18:24

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza
TAPIOCA

Nu multa lume stie ce este tapioca si cu siguranta mult mai putina si consuma acest aliment, folosit pe scara larga in alimentatie, in alte zone ale lumii.

Ce este tapioca?
Tapioca este denumirea data acestui produs de catre indienii din Brazilia, una din zonele de provenienta a acesteia. Ea se obtine din partea fibroasa a radacinii de casava, o planta ce poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime. Thailanda ramane totusi principalul furnizor de tapioca.

Radacina acesteia este ramificata si bogata, in procesul de productie fiind procesata si transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.

Putine persoane stiu ca planta numita casava se mai numeste si yucca sau manioc si ca produsul obtinut din radacinile ei este foarte hranitor, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

surse:ele.ro si dreamstime.com

Comentarii (4)

22.01.2013, 18:50

tapioca dadeam la baiat cind era mic...

22.01.2013, 19:01

Mie îmi place în Bubble Tea!

06.03.2013, 18:57

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]