Topul celor 7 ingrediente nutritive pentru pizza

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 4 Noi 2011, 12:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Te-ai intrebat vreodata care sunt alimentele cele mai nutritive pentru o pizza de calitate? Nu carnatii, nu salamul, nu cascavalul - ci altele. Iata mai jos o scurta lista de sapte alimente care pot face din pizza pe care o preparam acasa un produs final mai sanatos.
 
1. Sunca.

Este una din alegerile cele mai potrivite din randul produselor de carne fiindca are un continut de grasimi mai mic si contine proteine mai multe.
 
2. Parmezanul.

Alegeti mereu parmezanul in dauna cascavalului clasic fiindca are un continut de grasimi mai scazut. Plus are un adaos de calciu mai ridicat.
 
3. Sosul de tomate.

Nu mai folositi ketchup la pizza, ci sos pur de tomate. Contine licopen, un antioxidant pur si puternic. Ketchupul este, in cele mai multe cazuri, un produs plin de chimicale.
 
4. Usturoi.

Ati folosit pana acum usturoi la pizza? Nu numai ca are o aroma speciala, dar ajuta si la controlarea colesterolului. Nu-l taiati cu cutitul, ci striviti-l cu mana sau cu lama cutitului si puneti-l peste pizza.
 
5. Bucatile de piept de pui.

Sarac in grasimi, plin de proteine, pieptul de pui e o alegere potrivita. Taiati-l in bucati mai mici, pe care le preparati un pic inainte, apoi adaugati-le peste restul ingredientelor.
 
6. Ciupercile.

Un produs excelent impotriva cancerului de prostata, ciupercile sunt pline de proteine dar si de seleniu, un aliment care ajuta in batalia impotriva radicalilor liberi.
 
7. Broccoli.

Dintre legume, ne-am obisnuit sa punem la pizza ceapa si poate ardei. Insa buchetelele de broccoli sunt o alegere excelenta, fiindca au un continut de vitamine impresionant.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (3)

05.11.2011, 00:58

05.11.2011, 19:27

09.11.2011, 08:51

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!