Turmeric,curcum

Postat de aziz in Condimente pe 25 Ian 2011, 18:01

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Curcuma este un condiment antic, originar din Asia de Sud Est, folosit din antichitate ca vopsea si  condiment. Este cultivată în principal în Bengal, China, Taiwan, Sri Lanka, Java. Peru. Australia şi Indiile de Vest. Acesta este încă folosit în ritualuri ale religiei hinduse, şi drept colorant pentru haine sfinte, fiind natural şi ieftin. Curcuma este de fapt unul dintre cele mai ieftine condimente. Deşi colorant este folosit în mod similar ca şofranul, utilizările culinare ale celor două condimente nu ar trebui să fie confundate şi nu ar trebui să înlocuiască sofranul în feluri de mâncare alimente. Utilizarea sa dateaza de aproape 4000 de ani, a culturii  Indiene, unde a fost folosit ca un condiment culinar şi are semnificatie religioasa. Numele provine din latină ,, terra  merita,, . În mai multe limbi şofranul de India este pur şi simplu numit ca "radacina galbena".

 Descriere a condimentului
Curcuma este un rizom , cum ar fi ghimbirul.  Rizomul este galben-maroniu cu un interior portocaliu mat, care arata galben luminos atunci când sub formă de praf.

Utilizare culinara
Curcuma este folosit extensiv în Est şi Orientul Mijlociu ca un condiment şi colorant culinar. În India este folosit pentru a colora multe feluri de mâncare dulci. În afară de utilizarea sa largă, în bucătăria marocană la carne mirodenii, în special carne de miel, şi legume, locul său principal este în curry şi pudrele de curry. Este folosit în condiment pentru peşte, probabil deoarece mascheaza  cu succes mirosul pestelui. Când este folosit în pudrele de curry, de obicei este unul dintre ingredientele principale, oferind culoarea asociată galben. Si desigur la colorarea orezului.

Proprietăţi medicinale
Turmeric este o aroma uşoară, fiind un stimulent digestiv . O bază de unguent din condiment este folosit ca antiseptic in Malaezia. Apa de Curcuma este folosita de asiatici in  cosmetica  pentru a conferi o strălucire de aur a tenului. Curcumina s-a dovedit a fi activ impotriva stafilococului auriu( aureus Staphlococcus care produce infecţii  cu puroi la nivelul pielii).

Dnumiri in alte limbi:

franceza:curcuma,saffron des Indes

germana:Gelbwurz

italiana,spaniola:curcuma

araba:kharkoum

chineza:wong geung fun

sursa acestui articol estehttp://www.theepicentre.com/Spices/turmeric.html

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (20)

28.01.2011, 09:56

exact Brindusa in mincarea Indiana este nelipsit si nicici in lumea araba nu e mai prejos

12.02.2011, 19:29

n-am folosit niciodata

04.04.2011, 11:30

este foarte aromat elena

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46