Vasele Zepter: Cum se realizează efectiv fierberea fără adaos de apă şi frigerea fără adaos de grăsimi?

Postat de Bucataras in Ustensile de bucatarie pe 8 Noi 2012, 21:45

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Sistemul Zepter reprezintă o soluţie unică şi de durată pentru prepararea hranei sănătoase, incluzând vase şi accesorii de o calitate excepţională.

Toate vasele sunt fabricate din aliajul AISI 316L, o premieră mondială Zepter în producerea vaselor pentru prepararea corectă a hranei sănătoase. Acest material benefic pentru sănătate este ecologic, indestructibil, nu oxidează, nu este poros, nu reţine mirosurile alimentelor, este neutru din punct de vedere chimic, nu provoacă alergii, este simplu de curăţat şi de întreţinut şi are garanţie nelimitată.

 

Cum putem fierbe fără adaos de apă în vasele Zepter?

Fierberea fără adaos de apă este posibilă deoarece majoritatea alimentelor conţin deja apă. Folosind un vas Zepter prevăzut cu o bază acuterm compactă, nu este necesar să adăugăm de apă. Aşezăm legumele curăţate într-un vas rece astfel încât să nu depăşească 2/3 sau să fie sub 1/3 din capacitatea acestuia. Acoperim vasul cu un capac şi îl aşezăm pe sursa de căldură reglată între minim şi mediu. După ce indicatorul Termocontrolului (instrumentul de pe mânerul capacului care indică zona de intensitate a temperaturii) ajunge la jumătatea zonei verzi, se reduce nivelul de căldură, astfel încât indicatorul să rămână în zona verde. Legumele se vor prepara în continuare, fără apă, în suc propriu.

După circa 15 minute, procesul de gătire este finalizat şi sursa de căldură trebuie oprită. Nu se ia capacul de pe vas în timpul procesului de gătire, pentru a nu permite eliberarea aburului. Totuşi, dacă trebuie să descoperim vasul, vom adăuga 2-3 linguri de apă şi abia după aceea vom pune iar capacul. În timpul procesului de fierbere rapidă, vaporii de apă se ridică spre mijlocul capacului, unde se condensează şi se reîntorc pe baza vasului, permiţând fierberea în aburi.

Toate vasele Zepter Masterpiece Cookware sunt concepute pentru fierberea fără adaos de apă. Însă este important să reţinem că alimentele ce nu conţin suficientă apă nu pot fi preparate fără a adăuga un surplus de lichid.

 

Cum putem frige fără adaos de grăsime?

Grăsimea a fost folosită la gătit pentru a împiedica arderea vaselor. Folosind vasele Zepter, adaosul de grăsime nu mai este necesar,  ceea ce ne permite să economisim bani şi efort.

Carnea gătită în suc propriu este mult mai gustoasă decât cea gătită în ulei. Totodată, aceasta prin gătire nu îşi reduce volumul atât de mult (30% în ulei). Acest proces economiseşte şi energie.

Cum se procedează: încingem vasul gol până când indicatorul Termocontrolului ajunge în zona verde. Verificăm după 2-3 minute, picurînd câţiva stropi de apă în vas. Dacă aceştia încep să se rostogolească pe baza vasului, adăugăm carnea, care nu trebuie să fie sărată.

În funcţie de puterea sursei de căldură, timpul de preparare poate să fie de până la 6 minute, dar este preferabil să verificăm din timp. Carnea se arde imediat dacă este pusă într-un vas supraîncălzit.

Când aşezăm carnea în vas, aceasta se lipeşte de baza vasului. Este perfect normal: o presăm cu o furculiţă, apoi punem capacul circa 1 minut, pentru a se crea circuitul închis. Carnea se va rumeni şi se va desprinde foarte uşor. O întoarcem, pentru a se rumeni şi pe cealaltă parte. Se poate folosi capacul, în funcţie de tipul de consistenţa pe care o preferăm (pentru o friptură mai suculentă, ţinem capacul mai mult timp). Reducem la minimum sau se opreşte sursa de căldură. Dacă bucata de carne este foarte subţire şi fragedă, putem opri sursa de căldură după ce întoarceţi carnea pe cealaltă parte. Punem capacul şi procesul de preparare va continua. Se pot adăuga arome şi condimente după preferinţă, doar după ce carnea este friptă.

 

Datorită performanţelor tehnologice, vasele Zepter Masterpiece prezintă multiple beneficii unice. Pe lângă faptul că protejează eficient sănătatea, vasele Zepter Masterpiece ne ajută să facem economii substanţiale de timp şi de bani.

Prin comparaţie cu vasele tradiţionale, prin gătitul în vasele Zepter Masterpiece, putem economisi:

-       70 % energie (timp redus de consum al energiei termice),

-       80 % grăsimi (folosim adaos de grăsimi doar la alimentele cu conţinut prea mic),

-       30% carne (volumul cărnii nu se reduce atât de mult),

-       50 % legume (se păstrează vitaminele, hrana devine mai săţioasă),

-       50% timp şi apă.

 

Este simplu de observat că investiţia în vasele Zepter se amortizează în scurt timp, prin folosirea metodei de gătire recomandate. În plus, beneficiile pentru sănătate sunt inegalabile şi nu pot fi cuantificate în bani. Tocmai de aceea, milioane de cumpărători din întreaga lume sunt pe deplin mulţumiţi de investiţia în propria lor sănătate prin vasele Masterpiece.

 

Dacă sunteţi interesaţi să aflaţi mai multe detalii despre produsele Zepter, puteţi accesa www.zepter.ro. De asemenea, vă  puteţi programa pentru o lecţie de gătit sau o prezentare de produse la numărul de telefon 021/30.20.499.

Comentarii (4)

08.11.2012, 22:18

saptamana viitoare ne pregatim de concurs Zepteeeer!

09.11.2012, 17:27

Ups, concurs sunt pe faza

30.11.2012, 20:27

imi plac foarte mult aceste vase sunt foarte bune din cate am auzit ,stiu ca sunt si foarte scumpe si gospodinele si le iau in rate avand in vedere pretul lor

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola