Visinele si sanatatea

Postat de Bunica in Fructe pe 9 Iul 2011, 11:38

Consumate proaspete sau sub forma de compot, dulceata,sirop, suc,in tarte, visinele sunt fructe de sezon de care este bine sa profitam. Sunt bogate in  apa,zaharuri,saruri minerale( potasiu,fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc),vitamine(A,B1,B2,B9,C,E,PP)si caroten si au 59kcal/kg.

Visinele ajuta la detoxifierea organismului, in special a rinichilor, si sunt indicate in curele de slabire. Ele scad nivelul colesterolului rau, al trigliceridelor, al acidului uric din sange, dar si riscul aparitiei diabetului. Aceste fructe acrisoare previn aparitia gutei si a efectelor stresului la nivel celular, stabilizeaza ritmul cardiac si contribuie la sanatatea pielii.

  Diabeticii, pletoricii, cardiacii si obezii isi pot ameliora sanatatea daca tin o cura cu visine( se consuma o jumatate de kilogram de fructe timp de uau-doua zile pe saptamana, fara a se manca altceva). In plus, aceste fructe pot fi de un real ajutor si in afectiuni ale stomacului si cailor respiratorii, contribuie la ameliorarea constipatiei, au rolul de a reface fibrele musculare, ajuta organismul sa se relaxeze si au efect antiinflamator si analgezic.

  Sucul de visine, obtinut prin pasarea fructelor, are un efect asemanator cu unele cu unele medicamente antiinflmatorii nestoroidiene, fiind recomandat in afectiuni inflamatorii insotite de durere , precum artrita, guta , dureri musculare, dureri de spate, stari febrile, boli vasculare, bronsite, astm, indispozitii psihice si insomnie.

Atentie!

300g de visine mancate in fiecare zi, pot reduce grasimea de pe abdomen.

Comentarii (2)

09.07.2011, 23:09

intra-adevar se pare ca sunt o sursa de sanatate si e bine sa profitam de ele ,acum cat e sezonul lor

Lau

Lau
11.07.2011, 13:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!