VISUL DIN CASA VIITORULUI

Postat de portiadelumina in Cu de toate pe 24 Iun 2015 | 3567 vizualizari

Comentarii (23)

24.06.2015, 17:41

am postat pe pagina ta , nu ma mai repet.

24.06.2015, 17:51

Costel,, nu apare nimic pe pagina mea la comentarii, nu-mi apare nimic de validat, ultimul comentariu a fost al Laurei, căreia i-am şi răspuns.

24.06.2015, 17:59

Nu stiu de ce.

24.06.2015, 18:02

Frumos ai scris Padre si absolut adevarat. Ma uit la baiatul meu si e suficient...am incercat sa-i insuflam dragostea pt cati si am reusit. Ii plac cartile, iar cand mergem pe undeva in vizita se uita in biblioteca omului, iar daca suntem intr-un magazin mare automat se indreapta si spre carti. DAR, e mai greu cu cititul, tot mai mult iubeste jocurile, iar atunci cand vrem sa-l pedepsim ii dam interdictie la comp...este suficient. Este foarte greu cu atatea ispite in jur...sper din suflet sa-si dea seama mai tarziu, cand va fi mai matur...

24.06.2015, 18:05

Atunci iti spun aici ca si eu am si acum tendinta de a cumpara cartile copilariei desi nu am copii dar copiii sunt altfel acum.Este visul tau nu al copiilor.Traiesc intr-o alta epoca,au alte preocupari si i-a pervertit si mass media cu desenele animate violente .Nici macar nu au rezistenta psihica necesara pentru a citi mai multa vreme.Cand citesc prefera formatul electronic.Ti-o spune unul care are cinci biblioteci ce nu au atras nici macar un nepot.O singura nepoata a venit sa-mi ceara carti dar nu a interesat-o nimic altceva .Niciunul nu a aruncat macar o privire asupra cartilor mele.In alta ordine de idei, problema este veche.Ina a fost singura persoana intrata in casa mea in anii burlaciei meie care nu a remarcat mobila ci numarul cartilor.

24.06.2015, 18:06

De mai multa vreme nu pot sa postez la articolele tale.

24.06.2015, 18:07

Nu-i bai.

24.06.2015, 18:08

Mi-am adus aminte:nu pot nici sa-ti trimit mesaj pe gmail.Mai am si alte casute de mail, nu-i bai!

24.06.2015, 18:23

Simona, băiatul tău e un pic mai mare, a prins un pic de tot din perioada în care încă nu luase aşa amploare internetul. Cei mici de-acum, unii chiar foarte mici, se joacă pe calculator ori pe telefon de o sută de ori mai bine decât noi, cei mari. Problema nu este acum, ci este o problemă de viitor, vor avea nevoie de cele scrise în cărţi când nici nu se vor aştepta, ma ales că tehnologia, într-o clipită, datorită vreunui hipervirus, se poate duce de râpă. Mulţumesc frumos pentru apreciere!

24.06.2015, 18:40

Costel, mai în glumă, mai în serios, comentam pe facebook acum câteva zile despre faptul că înainte vreme, fetele se uitau mai ales după băieţii ce aveau la subsuară teancul de cărţi, iar băieţii, la rândul lor, asemenea se uitau după fete. Azi, în mai toate locurile, vezi tinerii butonând, sunt fizic nii lângă ceilalţi, dar doar atât, în rest sunt "departe". E visul meu, da, dar e realitatea crudă, este conştientizarea faptului că ei vor trăi în sărăcia minţii, că vor aştepta totul de la aparate, că se vor cyborgiza, devenind slugile maşinilor. Eu şi acum sunt fascinat de cărţi, aş citi zi de zi, aş colinda toate bibliotecile lumii. Mă gândesc cât de mult s-a pierdut când a ars biblioteca din Alexandria, câtă informaţie ar fi fost acolo de citit. Şi da, aş citi din biblioteca Vaticanului (dacă aş avea acces), chit că n-aş fi în trend cu tineretul din ziua de azi.

24.06.2015, 18:40

Nu ştiu de ce nu poţi comenta la mine, ştiu că am păţit şi eu la lţi useri şi a fost ceva din setările calculatorului meu. Mă bucur că mă citeşti.

24.06.2015, 19:45

Seara buna, Padre!
Avem cativa saci cu carti vechi, imi place mirosul lor, dar din pacate nu avem loc sa le tinem la vedere, insa umblam prin ele cand si cand...
Ce frumos era odata cand ne asterneam la citit, eeeh, cu tehnologia asta moderna generatiile tinere nu isi mai obosesc ochii, se multumesc cu rezumatele gasite sau cu vizionarea filmelor ecranizate dupa vechile carti, dar si alea au cam disparut.

24.06.2015, 20:16

Meri, când descopeream o carte prin podul bunicilor, ori când primeam de pe la rudele de la oraş câte o revistă-almanah (şi erau destule bune în acea vreme) parcă descopeream o comoară, abia aşteptam să să le citesc. Tinerii de azi abia aşteaptă să se facă unpdate la vreu gadget de ultimă generaţie. Clar, e lumea lor, cumva anostă pentru noi, dar n-aş da copilăria mea plină de cărţi pe nicio maşinărie din timpul de azi. Seara bună!

24.06.2015, 20:58

Asa cum am mai spus,timpul mi-e potrivnic de-o vreme,ori am imbatranit ))) si nu mai pot gestiona corect timpul.
Eu nu am rabdare sa citesc prea mult pe net,dar mi-e atat de dor sa citesc o carte,e un mod minunat de a te relaxa.
Am ajuns sa-mi iau concediu ca sa ma pot relaxa citind o carte.
Sa speram ca vor mai fi tineri care nu vor privi cartile ca pe ceva abstract si nu vor rade de nestiinta noastra in ale tehnologiei ))

24.06.2015, 21:03

Die, nu ţine varianta cu bătrâneţea, nici cea cu neştiinţa în tehnologie, că uite, nimerim şi noi tastele corecte. La partea cu timpul sunt de acord, ne e potrivnic, dar asta pentru că noi ne întindem la multe activităţi, asta dacă ar fi să comparăm ceea ce facem noi la vieţile celor de dinaintea noastră. Cât priveşte cartea, clar, e minunat să ai timp să citeşti, tolănit de voie într-un loc unde nu te sună nimeni, unde nu te stresează anturajul cu fel şi fel de activităţi obositoare. Tu doar o carte citeşti în concediu, aşa de încet citeşti? )

24.06.2015, 21:21

Padre, ca întotdeauna Atâta zic, cum să se bucure copiii de mirosul cernelei tipografice, când mai marii învățământului, au scos ABCedarul clasic și l-au transformat în Ebook Poate greșesc , dar așa a fost la începutul anului școlar. Părinții sunt cei care trebuie să ia atitudine, dar când văd și aud că le lasă pe mână tableta, telefonul etc. ca să scape de ei, mă întristează De ai mei numai zic nimic Au avut momente când stăteau și noapte să citească o carte, acum au de citit cursuri și opere ptr examene Dar în zilele liber și vacanță, recunosc că ”încing” calculatoarele ( Cum zicea Dia, noroc cu concediile, că așa mai pun și eu mâna pe o carte )

24.06.2015, 21:29

Padre,eu ania de-mi iau 2-3 zile de concediu odata )))Unde mai pui ca-mi raman atatea treburi restante ca de-abia le birui

24.06.2015, 21:31

Cristina, scriam azi, într-un comentariu, că în copilărie, în momentul în care prindeam o carte nouă, n-o lăsam până nu o citeam din scoartă-n scoarţă. La fel fac şi azi, recunosc. Ba mai recunosc că-s momente în care mai citesc din poveştile nemuritoare ori din legendele olimpului, chit că nu mai sunt la vârsta potrivită pentru aceste scrieri. Eu chiar am iubit cărţile, îmi plac şi acum la fel de mult şi mă întristez când văd că nu-mi pot cumpăra cărţile dorite din cauza banilor mereu rânduiţi pe căprării pentru lucrurile ce nu suportă amânare. Mulţumesc frumos pentru apreciere!

24.06.2015, 21:32

Bine, Die, am înţeles, de data asta nu te mai contrazic, dar să ştii, mi-am notat în catastif. )

24.06.2015, 22:07

Cititul unei carti tinde sa devina o amintire .Eu ma bucur mult cand imi vad baiatul cu cate o care in mana . Spune ca asa se relaxeaza. Sunt multumita ca am reusit de mic sa-i induc dragostea de carte Cat despre mine cam.... pauza . Unde este vremea cand veneam din concediu cu rucsacul plin de carte dela mare de pe la vre-un targ ? Sau de la Sihastria , sau Frasinei ?Ce vremuri . Si nu circulam cu .... comoditatea in masina proprie cu clima .Ne deplasam cu ce puteam , cu ocazia sau chiar pe jos .
Multumesc !!! ,,Ceva '' s-a miscat . Este timpul din nou de citit ,daca doresc sa las ceva nepotilor trebuieste sa fiu un exemplu bun

24.06.2015, 22:10

Mihaela, bag seama că blogul meu a produs click-ul. ) Sunt convins că ai citit mult, de fapt, îi recunosc rapid pe cei care au citit la viaţa lor. Oamenii care au citit (ori citesc) se exprimă coeerent, fluent, corect, n-au probleme în comentarea unor lucruri, trec rapid de la un subiect la altul şi tot aşa. Să te întreb peste o lună dacă ai făcut progres? ) Seară frumoasă să fie la voi!

28.06.2015, 19:52

Consider ca timpurile dinaintea tehnologiei de acum erau frumoase. Eu nu am fost niciodata o impatimita a cititului, spre rusinea mea si nici acum nu citesc carti, pentru ca niciodata nu ma pot concentra si citesc degeaba. Tehnologia m-a prins si pe mine de cativa ani, dar destul de putin, ca nu imi place sa stau mult la calculator. Prefer sa ies sa ma plimb, sa mergem la o inghetat, sa gatesc, asta imi place mult ..Sunt curioasa cat o sa mai evolueze totul...

Teo

Teo
01.08.2015, 22:41

E adevarat ca tinerii,majoritatea nu au sentimente, nu stiu sa sa se exprime,citesc cu greu un text la prima vedere...!persoana care citeste se cunoaste ,de cum adeschis gura!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola