miki_a

1

Bucataras
incepator

Piatra-Neamț

Bucataras din 06.02.2015

RETETE107
PRIETENI160
Retete / Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

In Dulciuri la 30 Ian 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un vas, amestecam toate ingredientele. Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si...

Gogosi Floricele

In Dulciuri la 29 Ian 2017

Cernem faina, impreuna cu praful de copt. Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea moale, nici prea tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina si cate o lingura de ulei, pana cand...

Minciunele

In Dulciuri la 28 Ian 2017

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei). Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor. Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu o lingurita de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa dospeasca. Intr-un bol...

Prajitura cu gem de mere (de post)

In Prajituri la 22 Sep 2016

Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se frământă un aluat potrivit de tare. Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se ține la frigider minim două ore, după care se împarte în patru porții egale din care se fac foi, ce se vor...

Mic dejun la pahar

In Dulciuri la 6 Iul 2016

În două cupe / pahare individuale alternăm ingredientele de mai sus.  Începem cu mierea, câte o linguriță în fiecare pahar. Continuăm cu cerealele (le puteți pune simple sau amestecate), iaurturile ușor desfăcute cu lingurița pentru a fi mai fluide...

Dulceaţă de rubarbă (rubarbăr, rubarbură, revent)

In Dulceata / Gem la 19 Iun 2015

Tijele de rubarbă se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Într-un vas încăpător (o oală de inox mai mare în volum) punem apa şi zahărul la fiert. Lăsăm până se leagă siropul, fără a amesteca în oală. Eventuala spumă formată se indepartează cu...

Minitarte cu fructe

In Dulciuri la 31 Mai 2015

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea.  Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe...

Crema de vanilie (pentru tarte, ecleruri, choux-uri, cremes, etc.)

In Dulciuri la 30 Mai 2015

Pregatim vasele cum v-am spus mai sus. Vasul in care pregatim crema trebuie sa fie termorezistent.  Amestecam zaharul cu ouale, adaugam amidonul si batem pana obtinem o pasta moale.  Separat, intr-o cratita aducem laptele si vanilia la punctul de fierbere. Scoatem pastaia de...

Sirop din muguri de brad (pentru iarna)

In Sirop / Compot la 29 Mai 2015

Culegem mugurii de brad (in varfurile cetinilor apar primavara mugurii de un verde crud si cand au 2-4 cm sunt numai buni de cules) sau ii cumparam.  Ii spalam in mai multe ape, ii punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa cat sa ii cuprinda si ii fierbem pana se inmoaie bine de tot....

Sirop de soc (pentru iarna)

In Sirop / Compot la 29 Mai 2015

Scuturam usor florile pentru a inlatura eventualele impuritati (eu nu le spal pentru ca nu vreau sa pierd mirosul placut, dar daca vreti sa o faceti nu le tineti mult sub jetul de apa). Florile scuturate le punem intr-o oala mare in volum si le acoperim cu apa (florile se ridica la suprafata, de...

Chec "zebra" cu pudra de roscove

In Prajituri la 31 Mar 2015

In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde aerul din compozitie. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam...

Cornulete cu bors (de post)

In Dulciuri la 18 Mar 2015

Intr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul. Am lasat la crescut maiaua si am pregatit restul ingredientelor (am cernut faina, am pregatit vasul...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    

Postari recente

publicat la 09.04.2017

Bors cu legume si boabe

publicat la 26.03.2017

Salata de fructe

 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]