Gogosi Floricele

de miki_a in Dulciuri, 29 Ian 2017 | 2987 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa! 
Ideale de facut si servit intr-o zi rece de duminica, alaturi de cei dragi! 

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr. faina alba cernuta
  • 1 galbenus mare
  • 1 lingura cu untura fina
  • 2 linguri cu zahar brun
  • 100 gr. smantana grasa (25%)
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1 lingurita rasa cu sare fina
  • 50 gr. merisoare confiate (optional)
  • 200 ml. ulei pentru prajit;
  • zahar pudra pentru servit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Floricele:

Cernem faina, impreuna cu praful de copt.

Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea moale, nici prea tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina si cate o lingura de ulei, pana cand aluatul este omogen si nu se mai prinde de maini.

Pe suprafata de lucru infainata, intindem aluatul in foi de 1 cm, dupa care decupam flori mari sau mici (puteti folosi orice forma decupatoare, cutter pentru aluaturi sau puteti folosi o cana / pahar).

Prajim gogosile pe ambele parti in ulei incins, pentru inceput, dupa care micsoram flacara, sa se coaca (altfel raman crude inauntru). 

Se scot pe servete absorbante, dupa care se pudreaza si se servesc.

Spor si pofta buna langa cei dragi! 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti aromatiza aluatul cu esente, coji rase de citrice, condimente!

2

Se pot coace (sunt mai sanatoase, dar dureaza mai mult).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Floricele" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si fructe confiate