Gogosi Floricele

de miki_a in Dulciuri, 29 Ian 2017 | 402 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa! 
Ideale de facut si servit intr-o zi rece de duminica, alaturi de cei dragi! 

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr. faina alba cernuta
  • 1 galbenus mare
  • 1 lingura cu untura fina
  • 2 linguri cu zahar brun
  • 100 gr. smantana grasa (25%)
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1 lingurita rasa cu sare fina
  • 50 gr. merisoare confiate (optional)
  • 200 ml. ulei pentru prajit;
  • zahar pudra pentru servit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Floricele:

Cernem faina, impreuna cu praful de copt.


Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea moale, nici prea tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina si cate o lingura de ulei, pana cand aluatul este omogen si nu se mai prinde de maini.


Pe suprafata de lucru infainata, intindem aluatul in foi de 1 cm, dupa care decupam flori mari sau mici (puteti folosi orice forma decupatoare, cutter pentru aluaturi sau puteti folosi o cana / pahar).


Prajim gogosile pe ambele parti in ulei incins, pentru inceput, dupa care micsoram flacara, sa se coaca (altfel raman crude inauntru).


Se scot pe servete absorbante, dupa care se pudreaza si se servesc.


Spor si pofta buna langa cei dragi!



 

TIPS-URI

1

Puteti aromatiza aluatul cu esente, coji rase de citrice, condimente!

2

Se pot coace (sunt mai sanatoase, dar dureaza mai mult).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Floricele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

miki_a 1

30.01.2017, 08:35

Cristina, , mulțumesc!

Camelya 1

30.01.2017, 19:05

Foarte bune!

miki_a 1

01.02.2017, 18:32

Mulțumesc, Camelya!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu iaurt