Cornulete fragede cu osanza

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 1412 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras La Ancuta....e vestita la cornulete....

 

INGREDIENTE

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 g iaurt 3.5 grasime
  • un varf de cutit cu sare
  • 1 plic de finesse vanilia bourbon
  • 280 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 1 borcan cu gem de prune
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu osanza:

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza si le-am omogenizat, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat bine, la final am pus faina cernuta si am framantat, nu foarte mult, cat sa obtinem un aluat nelipicios, am pus aluatul intr-o punga si l-am bagat la frigider cca 30 min. Dupa ce l-am scos de la frigider l-am impartit in 4 si am intins din fiecare bucata cate o foaie subtire pe care am impartit-o in patrate potrivite. Fiecare patrat l-am uns cu gem si am rulat formand cornuletul. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt si am asezat cornuletele in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min, pana cand incep sa se rumeneasca. Apoi le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Sunt foarte fragede....

 

TIPS-URI

1

sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda cornulete pe fund..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cornulete fragede cu osanza-0
Cornulete fragede cu osanza-1
Cornulete fragede cu osanza-2
Cornulete fragede cu osanza-3
Cornulete fragede cu osanza-4
Cornulete fragede cu osanza-5
Cornulete fragede cu osanza-6
Cornulete fragede cu osanza-7
Cornulete fragede cu osanza-8
Cornulete fragede cu osanza-9
Cornulete fragede cu osanza-10
Cornulete fragede cu osanza-11
Cornulete fragede cu osanza-12
Cornulete fragede cu osanza-13

COMENTARII (20)

Catalina L

Catalina L 1

24.02.2016, 10:39

cred ca se topesc in gura

mirela0911

mirela0911 1

24.02.2016, 21:12

Vai, da' ce bune-s!

-Licurici-

-Licurici- 1

26.02.2016, 14:19

Minunate cornuletele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!