Cornulete fragede cu osanza

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 5245 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras La Ancuta....e vestita la cornulete....

 

INGREDIENTE

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 g iaurt 3.5 grasime
  • un varf de cutit cu sare
  • 1 plic de finesse vanilia bourbon
  • 280 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 1 borcan cu gem de prune
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu osanza:

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza si le-am omogenizat, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat bine, la final am pus faina cernuta si am framantat, nu foarte mult, cat sa obtinem un aluat nelipicios, am pus aluatul intr-o punga si l-am bagat la frigider cca 30 min. Dupa ce l-am scos de la frigider l-am impartit in 4 si am intins din fiecare bucata cate o foaie subtire pe care am impartit-o in patrate potrivite. Fiecare patrat l-am uns cu gem si am rulat formand cornuletul. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt si am asezat cornuletele in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min, pana cand incep sa se rumeneasca. Apoi le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Sunt foarte fragede....

TIPS-URI

1

sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda cornulete pe fund..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Catalina L 1

24.02.2016, 10:39

cred ca se topesc in gura

mirela0911 1

24.02.2016, 21:12

Vai, da' ce bune-s!

-Licurici- 1

26.02.2016, 14:19

Minunate cornuletele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu iaurt