Bors cu legume si boabe

de miki_a in Supe/Ciorbe, 9 Apr 2017 | 661 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata radacina de telina (50gr)
  • 2 cepe uscate (galbene)
  • 300 gr cartofi rosii
  • 300 gr naut (din conserva)
  • 300 gr fasole rosie (din conserva)
  • 300 gr porumb dulce (din conserva)
  • 600 ml bors acru
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu legume si boabe:

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta.


Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului de fierbere, adaugam boabele. Mai fierbem cateva minute, pana toate se patrund destul de usor.


Acrim cu bors fiert, dupa gust. Adaugam sare si piper. Oprim flacara si punem verdeata tocata marunt.


Servim fierbinte, cu crutoane, ulei aromat, ardei iuti etc.

 

TIPS-URI

1

Boabele din conserve trebuie clatiete cu multa apa, pentru a indeparta gustul de conservant.

2

Borsul acru se fierbe si se spumuieste separat, dupa care se adauga peste legumele fierte.

3

Cand se adauga borsul, legumele trebuie sa fie fierte, altfel nu vor mai fierbe (borsul le intareste).

4

Puteti folosi verdeata de sezon (marar, patrunjel, leustean, tarhon, leurda, urzici etc.).

5

Serviti cu crutoane facute in casa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume si boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Corinuta 1

12.04.2017, 15:04

Super arata!

mihaelar63 1

13.12.2017, 09:05

Geanina87 1

13.12.2017, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de ied