Bors cu legume si boabe

de miki_a in Supe/Ciorbe, 9 Apr 2017 | 4828 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata radacina de telina (50gr)
  • 2 cepe uscate (galbene)
  • 300 gr cartofi rosii
  • 300 gr naut (din conserva)
  • 300 gr fasole rosie (din conserva)
  • 300 gr porumb dulce (din conserva)
  • 600 ml bors acru
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu legume si boabe:

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta.

Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului de fierbere, adaugam boabele. Mai fierbem cateva minute, pana toate se patrund destul de usor.

Acrim cu bors fiert, dupa gust. Adaugam sare si piper. Oprim flacara si punem verdeata tocata marunt.

Servim fierbinte, cu crutoane, ulei aromat, ardei iuti etc.

TIPS-URI

1

Boabele din conserve trebuie clatiete cu multa apa, pentru a indeparta gustul de conservant.

2

Borsul acru se fierbe si se spumuieste separat, dupa care se adauga peste legumele fierte.

3

Cand se adauga borsul, legumele trebuie sa fie fierte, altfel nu vor mai fierbe (borsul le intareste).

4

Puteti folosi verdeata de sezon (marar, patrunjel, leustean, tarhon, leurda, urzici etc.).

5

Serviti cu crutoane facute in casa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume si boabe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de bob