Prajitura cu gem de mere (de post)

de miki_a in Prajituri, 22 Sep 2016 | 1792 vizualizari

 

 "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Este una din prăjiturile cu care mama ne-a crescut și îndulcit copilăria, mai ales în vremurile extrem de grele, când untul era o raritate. Ce să mai spun de altele care atunci erau un lux! 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarină de calitate superioară;
  • 10 linguri apă;
  • 10 linguri ulei;
  • 4-5 linguri zahăr;
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  • 500-600 gr. făină albă;
  • 400-600gr gem de mere.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de mere (de post):

Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se frământă un aluat potrivit de tare.


Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se ține la frigider minim două ore, după care se împarte în patru porții egale din care se fac foi, ce se vor pune alternativ în tavă (foaie-mere, foaie-mere) și se termină cu foaie.


Se presară zahăr deasupra după care se dă la cuptorul încălzit în prealabil și se ține 40-50 minute (se face testul cu scobitoarea).


Prăjitura se taie și se servește rece.


 

TIPS-URI

1

În loc de gem de mere se pot folosi cu succes și mere proaspete. Merele se spală, nu se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea cu dinții mari și se pun în tigaie la foc mic cu zahăr după gust, un praf de scorțișoară și se lasă să scadă sucul lăsat de mere. Când nu se mai vede sirop în tigaie se iau de pe foc. Se lasă să se răcească pentru a putea fi folosite la prăjitură.

2

Prajitura se coace in tava de 20 cm pe 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

25.09.2016, 23:02

Ce prajitura cu amintiri de suflet ai adus scumpo!
Imi place mult!

diaconta 1

27.09.2016, 16:27

Foarte fragede si bune foile astea

Bunica 1

02.12.2016, 20:16

O bunătate de prăjitură!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu carne si ardei