Prajitura cu morcovi, nuci si afine

de simona72 in Prajituri, 28 Sep 2016 | 5158 vizualizari

 

Este o prajitura inedita pentru mine. De mult timp imi doream sa  o incerc, iar in cele din urma i-a venit randul intr-o zi. De dimineata parea o zi ca oricare alta, dar inspre amiaza mi-am dat seama ca aveam ceva de sarbatorit. Am adaugat confetti colorat peste crema, din ciocolata topita am scris „La Multi Ani” si problema a fost rezolvata. Eram pregatita de sarbatoare cu o prajitura absolut delicioasa care se deosebeste prin blatul umed facut din morcovi si nuci, afine grase de cultura si o crema din mascarpone, frisca si vanilie adevarata si parfumata.
Cam asa as dori sa fiu rasfata..."Ziua cand imi rasfat nevasta". 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 100 gr nuca macinata
  • 300 gr morcovi rasi fin
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 praf de nucsoara proaspat rasa
  • 1 praf de sare
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 gr unt gras
  • 100 gr afine de cultura
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • Ciocolata
  • Bombonele confetti colorate
  • Tigarete din ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi, nuci si afine:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga in fir subtire, ca la maioneza, uleiul si untul topit si racit. Se amesteca ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca usor cu o spatula. La final se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Peste aluat se distribuie uniform afinele. Se apasa usor cu degetul afinele pentru a patrunde in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana capata consistenta dorita. Separat, cu un tel tip para se amesteca mascarponele cu semintele de la o pastaie de vanilie. In frisca batuta se adauga mascarponele si se amesteca cu telul pana la incorporare. Se pune crema intr-un pos, se pune peste blat si se fac formele dorite.

 

Se decoreaza dupa preferinte si dupa inspiratie. Se portioneaza si se serveste decorata cu tigarete din ciocolata. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi, nuci si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Catalina L 1

01.10.2016, 19:09

foarte reusita

Rahela Velicu 1

18.04.2017, 13:14

La favorite cu ea!

kytz 1

29.11.2017, 18:08

Ce ingrediente delicioase! Sigur a fost o prăjitură minunată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi