Prajitura cu morcovi, nuci si afine

de simona72 in Prajituri, 28 Sep 2016 | 1134 vizualizari

 

Este o prajitura inedita pentru mine. De mult timp imi doream sa  o incerc, iar in cele din urma i-a venit randul intr-o zi. De dimineata parea o zi ca oricare alta, dar inspre amiaza mi-am dat seama ca aveam ceva de sarbatorit. Am adaugat confetti colorat peste crema, din ciocolata topita am scris „La Multi Ani” si problema a fost rezolvata. Eram pregatita de sarbatoare cu o prajitura absolut delicioasa care se deosebeste prin blatul umed facut din morcovi si nuci, afine grase de cultura si o crema din mascarpone, frisca si vanilie adevarata si parfumata.
Cam asa as dori sa fiu rasfata..."Ziua cand imi rasfat nevasta". 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 100 gr nuca macinata
  • 300 gr morcovi rasi fin
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 praf de nucsoara proaspat rasa
  • 1 praf de sare
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 gr unt gras
  • 100 gr afine de cultura
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • Ciocolata
  • Bombonele confetti colorate
  • Tigarete din ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi, nuci si afine:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga in fir subtire, ca la maioneza, uleiul si untul topit si racit. Se amesteca ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca usor cu o spatula. La final se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Peste aluat se distribuie uniform afinele. Se apasa usor cu degetul afinele pentru a patrunde in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.


Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana capata consistenta dorita. Separat, cu un tel tip para se amesteca mascarponele cu semintele de la o pastaie de vanilie. In frisca batuta se adauga mascarponele si se amesteca cu telul pana la incorporare. Se pune crema intr-un pos, se pune peste blat si se fac formele dorite.



Se decoreaza dupa preferinte si dupa inspiratie. Se portioneaza si se serveste decorata cu tigarete din ciocolata. Sa va fie de folos!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi, nuci si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

stefy_a 1

30.09.2016, 13:15

o combinatie gustoasa!

Catalina L 1

01.10.2016, 19:09

foarte reusita

noiinbucatarie 1

18.04.2017, 13:14

La favorite cu ea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu morcovi