Prajitura pufoasa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 12 Iun 2011 | 5579 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 2 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom

pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic crema de vanilie
  • 3 linguri de miere
  • esenta de vanilie
  • zeama de lamaie
  • pere din compot

Pentru ornat:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa dupa care omogenizam bine compozitia.


Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 20 de minute.


Intre timp pregatim crema:

Punem frisca, imreuna cu praful de crema intr-un bol si le mixam impreuna, adaugam apoi mierea si putina zeama de lamaie.


Toaem perele cubulete mici si le punem la scurs, Dupa care le punem peste crema si amestecam usor.


Dam crema la rece 30 de minute.


Cand blatul este racit punem crema peste si ornam cu nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

lia maria 1

13.06.2011, 10:24

ce pufosenie delicioasa

Dana Cristea - pusikmea 1

13.06.2011, 19:01

multumesc tare mult tuturor

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:28

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 19:35

Desert marshmallows stars

de Meea 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si frisca