Patrate cu portocale

de adriana65 in Prajituri, 7 Dec 2009 | 4396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 g faina
  • - 380 g zahar
  • - 225 g unt moale
  • - 4 oua
  • - un praf de sare
  • - 10 ml extract de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala mare
  • Ingrediente pentru crema de portocale:
  • - 225 g crema Mascaprone
  • - 50 g unt moale
  • - 300 g zahar pudra
  • - 10 ml suc de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patrate cu portocale:

Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine. Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina, se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare, rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute.


Crema se prepara astfel: se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore. Credeti ca am rezistat sa le pun la rece; m-am servit cu o portie imediat ce le-am terminat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patrate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adriana65 1

10.12.2009, 11:25

Bunico propunerea dată de tine face obiectul unei alte prăjituri. Mulţumesc de idee.

elena1988 1

02.02.2011, 17:13

adry88 1

11.05.2011, 15:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

Gem de zmeura cu lavanda

pe 08.07 la 11:51

RETETA RECOMANDATA
Floricele