miki_a

1

Bucataras
incepator

Piatra-Neamț

Bucataras din 06.02.2015

RETETE107
PRIETENI160
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2017

Spalam ardeiul, il uscam, il taiem in jumatate pe lungime (scoatem cotorul) si il taiem fasii lungi. Pe foile de tortillas, intindem cate 2 lingurite de branza cu verdeata, 2 felii de sunca si 4 felii de branza topita. Punem cateva bucati de ardei si incepem sa rulam cu grija, sa nu se rupa....

Meniu de vară

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2016

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie).  Într-o tigaie încăpătoare punem...

Gustare rece

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2016

Spălăm, curățăm și feliem legumele după preferință. Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri. Servim cu chifle (și eventual sosuri de muștar, ardei, roșii, iaurt, usturoi etc).  

Garnitura pilaf

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2016

Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.  Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt,...

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2016

Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă  http://www.bucataras.ro/retete/cotlete-de-porc-la-tigaie-cu-sos-de-legume-74742.html   Cartofii se spală și se curăță de coji, după...

Gustare calda

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2016

Incepem cu prepararea mamaligutei. Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut. Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se scoaca bine, invartind ocazional in ea, in acelasi sens. Mai multe despre prepararea mamaligutei...

Cremă de brânză cu mentă şi ton

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2015

Într-un bol încăpător punem brânza si tonul (eu l-am pus cu tot cu ulei, dar dacă vreţi îl puteţi scurge de exces). Amestecăm şi dacă vi se pare compoziţia aspră putem adăuga smântână treptat.  Spălăm menta si tocăm mărunt câteva...

Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2015

Într-un bol încăpător punem brânza pe care o desfacem uşor cu ajutorul unei linguri sau furculiţe. Brânza trebuie să aibe o consistenţă cremoasă. Dacă e prea aspra folosim smântână sau iaurt pe care le încorporăm treptat. Punem sare şi ulei...

Chec aperitiv cu morcov

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2015

Într-un bol înalt spargem ouăle şi le batem uşor. Radem morcovul şi caşcavalul pe răzătoarea fină. Începem să le adăugăm alternativ peste ouă, amestecând de fiecare dată. După ce am adăugat morcovul şi caşcavalul adaugăm făina amestecată cu...

Piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2015

Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert intr-un vas, cu apa usor sarata, cat sa-i acopere. Fierbem fara capac, la foc moderat, 25-30 de minute (facem proba cu scobitoarea / furculita, pana intra usor in cartof). Dupa ce au fiert scurgem rapid de lichid (nu lasam cartofii in apa...

Chiftele coapte

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2015

Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor. Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau o trecem prin masina de tocat o data cu carnea. Curatam carnea de pielite si grasime si o dam de...

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 09.04.2017

Bors cu legume si boabe

publicat la 26.03.2017

Salata de fructe

 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]