Cremă de brânză cu mentă şi ton

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2015 | 3711 vizualizari

 

Un aperitiv simplu, rapid, uşor şi răcoros, numai bun pentru zilele de vară şi nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 250 g brânză proaspătă DELACO;
  • 2 conserve mici de ton în ulei de măsline;
  • 2-3 linguri cu smântână;
  • câteva frunze de mentă;
  • sare după gust.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de brânză cu mentă şi ton:

Într-un bol încăpător punem brânza si tonul (eu l-am pus cu tot cu ulei, dar dacă vreţi îl puteţi scurge de exces). Amestecăm şi dacă vi se pare compoziţia aspră putem adăuga smântână treptat. 

Spălăm menta si tocăm mărunt câteva frunzuliţe. Le presăm uşor pentru a stimula secreţia uleiurilor volatile.

Le amestecăm în cremă.

Potrivim gustul cu sare şi servim cu pâine şi salată.

 

 

TIPS-URI

1

Cu această cremă putem umple roşioare, bărcuţe de ardei, torturi aperitiv etc.

2

Folosiţi doar frunzuliţe de mentă (nu şi tulpini) în funcţie de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de brânză cu mentă şi ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

delia64 1

05.09.2015, 09:56

am incercat si eu si tare buna este !!!

miki_a 1

05.09.2015, 10:39

Multumesc pentru incredere Delia! Ma bucur mult ca v-a placut!

mihaelar63 1

02.09.2017, 13:26

Suna incintant cu menta . Chiar am sa incerc

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartar de ton