Chiftele coapte

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2015 | 18305 vizualizari

 

Sunt cele mai bune chiftelute, dietetice, se fac rapid, nu miroase a prajeala peste tot in casa si pot face parte si din meniul copiilor!

 

INGREDIENTE

  • * 300 gr. carne macra de porc;
  • * 200 gr. carne slaba de vita;
  • * 2 cepe galbene;
  • * 1 morcov maricel;
  • * 2 felii mari de paine mai veche, fara coaja;
  • * 100 ml. lapte sau apa;
  • * 2 oua;
  • * 3 catei de usturoi;
  • * 1/2 legatura patrunjel;
  • * 1/2 legatura marar;
  • * sare, piper, ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele coapte:

Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor.


Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau o trecem prin masina de tocat o data cu carnea.


Curatam carnea de pielite si grasime si o dam de doua ori prin masina de tocat.


Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica.


Batem ouale usor.


Verdeata o tocam cat mai fin.


Intr-un bol amestecam toate ingredientele pregatite si condimentam cu sare si piper dupa gust.


Incingem cuptorul (nu pot sa va dau o temperatura exacta, difera de cuptorul fiecaruia).


Captusim o tava cu hartie de copt. Cu mainile usor umezite formam chiftelutele de marime medie pe care le asezam soldateste in tava. Dam la cuptor si le tinem pana capata o culoare frumoasa aramie.


Mi-au iesit 40 de bucati.




Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

miki_a 1

16.03.2015, 12:48

Multumesc Andra!

monik80 1

19.03.2015, 08:41

miki_a 1

19.03.2015, 09:21

Multumesc Monica!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei la cuptor