Chiftele coapte

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2015 | 21336 vizualizari

 

Sunt cele mai bune chiftelute, dietetice, se fac rapid, nu miroase a prajeala peste tot in casa si pot face parte si din meniul copiilor!

 

INGREDIENTE

  • * 300 gr. carne macra de porc;
  • * 200 gr. carne slaba de vita;
  • * 2 cepe galbene;
  • * 1 morcov maricel;
  • * 2 felii mari de paine mai veche, fara coaja;
  • * 100 ml. lapte sau apa;
  • * 2 oua;
  • * 3 catei de usturoi;
  • * 1/2 legatura patrunjel;
  • * 1/2 legatura marar;
  • * sare, piper, ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele coapte:

Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor.

Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau o trecem prin masina de tocat o data cu carnea.

Curatam carnea de pielite si grasime si o dam de doua ori prin masina de tocat. 

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica.

Batem ouale usor.

Verdeata o tocam cat mai fin.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pregatite si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Incingem cuptorul (nu pot sa va dau o temperatura exacta, difera de cuptorul fiecaruia).

Captusim o tava cu hartie de copt. Cu mainile usor umezite formam chiftelutele de marime medie pe care le asezam soldateste in tava. Dam la cuptor si le tinem pana capata o culoare frumoasa aramie.

Mi-au iesit 40 de bucati.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor