Chiftele coapte

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2015 | 15324 vizualizari

 

Sunt cele mai bune chiftelute, dietetice, se fac rapid, nu miroase a prajeala peste tot in casa si pot face parte si din meniul copiilor!

 

INGREDIENTE

  • * 300 gr. carne macra de porc;
  • * 200 gr. carne slaba de vita;
  • * 2 cepe galbene;
  • * 1 morcov maricel;
  • * 2 felii mari de paine mai veche, fara coaja;
  • * 100 ml. lapte sau apa;
  • * 2 oua;
  • * 3 catei de usturoi;
  • * 1/2 legatura patrunjel;
  • * 1/2 legatura marar;
  • * sare, piper, ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele coapte:

Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor.

Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau o trecem prin masina de tocat o data cu carnea.

Curatam carnea de pielite si grasime si o dam de doua ori prin masina de tocat. 

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica.

Batem ouale usor.

Verdeata o tocam cat mai fin.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pregatite si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Incingem cuptorul (nu pot sa va dau o temperatura exacta, difera de cuptorul fiecaruia).

Captusim o tava cu hartie de copt. Cu mainile usor umezite formam chiftelutele de marime medie pe care le asezam soldateste in tava. Dam la cuptor si le tinem pana capata o culoare frumoasa aramie.

Mi-au iesit 40 de bucati.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele coapte-0
Chiftele coapte-1
Chiftele coapte-2
Chiftele coapte-3
Chiftele coapte-4
Chiftele coapte-5
Chiftele coapte-6
Chiftele coapte-7
Chiftele coapte-8
Chiftele coapte-9
Chiftele coapte-10
Chiftele coapte-11
Chiftele coapte-12

COMENTARII (19)

miki_a

miki_a 1

16.03.2015, 12:48

Multumesc Andra!

monik80

monik80 1

19.03.2015, 08:41

miki_a

miki_a 1

19.03.2015, 09:21

Multumesc Monica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!